reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witam dziewczyny :-)
Wypróbowałam dziś ćwiczenia z Angeliką Pióro - są super! Bardzo mi się spodobało - jest instrukcja, ale praktycznie ćwiczy się samemu wg swojego tempa i intensywności. Ćwiczenia są proste, ale rzeczywiście czuje się że mięśnie pracują. Mam nadzieję, że uda mi się kilka razy w tygodniu zmobilizować i poćwiczyć trochę.

Ja dziś pieczoną rybkę z warzywami zrobiłam, od początku ciąży ciągnie mnie do rybek. Mniam bardzo lubię :-)

SzczęśliwaAga witaj, bardzo Ci współczuję sytuacji z teściową. Beata dobrze Ci radzi , jak najszybciej porozmawiaj ze swoim chłopakiem. Takie stresowanie Cię w ciąży nie powinno się zdarzyć! On musi Cię chronić, sama sobie pewnie z nią nie poradzisz, widać że to podły babsztyl. Niestety podejrzewam, że po narodzinach maluszka może być tylko gorzej....

reklama
Ania uwierz ze zawsze staram sie jej nie sluchac. Jakbym miała Wam opowiedzieć 6 lat mieszkania pod jednym dachem z nia to chyba byscie nie uwierzyly.. A nawet nie chcę tego rozpamietywac. Porozmawiam z nim dzisiaj albo jutro. Wóz albo przewóz.

Dziewczyny a wiecie może, kiedy najlepiej wybrać sie na USG 3/4D? Moja gin ma zwykły sprzęt, ale podejrzewam, że to moja ostatnia cięża i bardzo mnie korci, żeby sobie popodglądać dzidzię w trójwymiarze. Teraz zaczęłam 18 tydzień, wizytę kolejną mam umówioną na 15 grudnia, to może tak ok 20tc, czy lepiej poczekać jeszcze?
To zdjęcie Martity strasznie mi się podoba, też chciałabym tak zobaczyć swojego skarba:-)

Niestety nie dotarliśmy dzis do kina, okazalo sie ze nie mamy w końcu z kim zostawić córki. W zamian poszliśmy na pizze a potem na sale zabaw, gdzie Julia wyszalala sie za wszystkie czasy. Wieczorem upieklam ciasto marchewkowe, chyba wyszlo dobre bo juz pól blachy nie ma :-)

Dziewczyny a wiecie może, kiedy najlepiej wybrać sie na USG 3/4D? Moja gin ma zwykły sprzęt, ale podejrzewam, że to moja ostatnia cięża i bardzo mnie korci, żeby sobie popodglądać dzidzię w trójwymiarze. Teraz zaczęłam 18 tydzień, wizytę kolejną mam umówioną na 15 grudnia, to może tak ok 20tc, czy lepiej poczekać jeszcze?
To zdjęcie Martity strasznie mi się podoba, też chciałabym tak zobaczyć swojego skarba:-)

Amko, myślę, że 20 tydzień będzie najlepszy, bo wtedy dzidzia jest już ładnie ukształtowana i jeszcze nie za dużą, żeby można było dobrze ją obejrzeć. Ja 20 tyg. ładnie widziałam Majkę a w 32 widziałam już tylko prawe uszko, bo reszty po prostu nie było widać, tak się ułożyła bo miała mało miejsca.

Dużo sil w rodzinnych przeprawach Wam życzę wszystkim, wiem jak głupie uwagi sa w stanie zestresować...

amko moja gin mówiła ze najlepiej zrobic 4d w okolicach 24tc, ja robiłam teraz równo w 20 Tc, a w pierwszej ciąży tez w 30 tc ale wg mnie wtedy dziecko jest juz za duże.

Amko dzięki za pocieszenie, że damy radę u mnie będą niecałe dwa lata różnicy, staram się myśleć pozytywnie, że dam radę :p co do ćwiczeń nie pomogę bo nie mogę ćwiczyć
Martita gratuluje córeczki :-D
i reszcie mamusiek też gratuluję potwierdzenia płci, co do kina też jestem ciekawa co grają po córcia za tydzień jedzie na noc do dziadków i chcemy się wybrać do kina :-)
Szczęśliwa co za teściowa !! Straszna!! Nie słuchaj jej w ogóle!! Porozmawiaj z chłopakiem o tym!

co do tych zmian płci to chyba najlepiej dowiedzieć się jak najpóźniej żeby było bardziej pewne, z córcią dowiedziałam się około 22tc na połówkowych i była potwierdzona na 100% dlaczego czekam cierpliwie,jutro mam wizytę mam nadzieję, że będę mieć usg i że może poznam płeć i że zrobi dokładniejsze usg jak nie to zapiszę się prywatnie, powiem wam, że stresuje się tą wizytą, w sumie jak przed każdą ale ostatnio jak byłam to plamiłam, teraz bez plamień 3 tyg, biorę luteinę ale martwię się...

Klaudynaaa nic się nie martw, na pewno wszystko będzie ok :-)
Trzymam kciuli za jutrzejszą wizytę i poznanie płci malucha.
Daj koniecznie znać jak już będziesz po wizycie, czekamy z niecierpliwością :-)

Trzymam też kciuki za inne mamusie, które będą miały wizyty w tym tygodniu.

Miłej i spokojnej niedzieli kochane.

Klaudyna trzymam kciuki za jutro, będzie wszystko dobrze :)

Teściowe, temat rzeka, trzeba wpuścić jednym uchem wypuścić drugim i absolutnie nie ukrywać nic przed chłopakiem.

Co do kina byłam w piątek z mężem na Spectre i Bond jak to Bond niczym szczególnym mnie nie zaskoczył, ale fani gatunku na pewno pójdą. Na listy do M 2 też się wybieram, ale z koleżanką i bliżej Świąt Bożego Narodzenie, pewnie dopiero w grudniu.

U nas dziś leje od rana brrrr ale na 15 idziemy na 1 urodziny do synka znajomych do takiej sali zabaw więc Laura jak zwykle wyszaleje się za wszystkie czasy :) Miłej niedzieli dziewczynki :)

reklama
Hej.. powiedziałam mojemu chłopakowi o wszystkim i dał jej trochę popalić.. dziwnie się z tym czuję nigdy nic na nią mu nie mówiłam a teraz ona jest obrazona ze mam do niej pretensje i stwierdzila ze nie ma sobie nic do zarzucenia. A jak mi sie cos nie podoba to wiem gdzie sa drzwi. No i tyle w tym temacie.

Do góry