reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Martita- daj znać jak wyjdziesz :) ja nam polowkowe we wtorek i tez nie mogę się juz doczekać. Wiem, że maluch ma się dobrze bo kopie coraz mocniej ale wiadomo ze to ważne usg.
Co do vsdan- mnie wczoraj dźgali. Wyniki ok 12 ale byłam tak chora ( jestem), wszystkie węzły na wierzchu ze nie wiem co z tych badań wyjdzie. Może dzięki nim ustalą czy to wirus czy bakteria bo zspalenie krtani mnie od września trzyma. Przy okazji zrobiłam hiv, glukozę i tsh. Czy hiv jest teraz faktycznie obowiązkowe? Pielęgniarka Mk mówiła ze podobno nie wypisza dziecka ze szpitala dopóki nie zrobią mu tego badania jeśli matka nie przyniesie.

Marzenka test glukozy robi sie przesiewowo miedzy 23 a 26 Tc.

Polianna z tego co pamiętam to giv nie jest obowiązkowy, mnie gin pytala czy chce robic.
Ja myślałam ze Ty juz jesteś zdrowa, a to Tyle czasu sie ciągnie??
Sprawdź proszę w wolnej chwili skrzynkę odbiorcza wiadomości prywatnych.

Dzieki za kciuki, badanie mam o 11:40 to na pewno dam znać. Wiem, ze niw powinnam sie stresować ale i tak nie mogłam spać...

hej kochane mamuśki, czy chcąc zacząć ćwiczyć w ciąży pytałyście gin. czy możecie? Jakich kremów używacie w ciązy na biust itp?

Ja ćwiczę od początku i przed ciążą tez ćwiczyłam no ale zawsze lepiej zapytac.
Mi chcą ta glukozę za tydzień robić w 21 i razem z polowkowym to się tam głodna wysiedze :D wezmę śniadanie ze sobą

A krem do calego ciala ten sam- zwykle mleczko do ciala na zmianę z masłem dla kobiet w ciąży z dm jakieś alverde czy jakoś tak

rsz91 - a widzisz to nawet nie wiedziałam ze jest taka możliwość żeby podłączyli Ci kroplówkę w domu, fajnie nie trzeba specjalnie do szpitala jechać:-) co do kremów to ja używam Palmersa od niedawna

Martita - kciuki za dzisiejszą wizytę!:tak:

Drobi - ja też się budzę od tyg 2-3 w nocy i nie śpię do 5, później przysypiam a o 6.30 budzi mnie budzik:-( czasami sama się budze w nocy a czasami córka mnie obudzi ze chce siku, wiec musze z nia wstać, pojść do łazienki, później ja odprowadzam do niej do pokoju i wychodzę do siebie a Ona sama zasypia. I tak wszyscy spią oprócz mnie:eek:
widzę ze nie tylko ja latam na wizyty co dwa tygodnie:-D

Lucinda - zdrówka! może zadzwon do gina i zapytaj czym się możesz nasmarować skoro Cie tak przewiało

Klaudyna - zdróweczka dla córci:-)

Amko - witaj:-)

Marzenka - test na glukozę chyba 24-26tc z tego co kojarzę

Magic - z tą zmianą płci na tym etapie to chyba jednak czeste, u mnie w rodzinie od kilku pokoleń same dziewczynki, mi obojętne co będzie czy chłopczyk czy dziewuszka oby było zdrowe:tak:

Dziewczyny jestem kolejną której się chyba płeć zmieni:szok: byłam 2 tyg temu na usg i było ze dziewczynka ale szybko dzidziuś założył nogę na nogę i nie chciał pokazać co tam ma między nóżkami wiec lekarz stwierdził ze raczej dziewczynka. Wczoraj byłam u innego (tego gorszego) i ten stanowczo twierdzi ze noszę CHŁOPCA:szok: pokazał mi nóżki i pomiędzy taki kikut ale jakiś duzy mi się wydawał, może to pępowina:eek: lekarz twierdzi ze to chłopczyk. Kolejne usg będę miała w 20tc i chyba do tego czasu jajo zniosę:-D
poza tym wszystko ok, dzidziuś wg usg 17tydz czyli dalej o tydzień większy niż wg OM, ale pomiarów nie znam bo to ten gin olewator wiec nawet długości mi nie podał ani wagi:baffled: zmierzył tylko szyjkę ze ma prawie 5cm i tyle. Pyta mnie czy na fotelu tez chce badanie czy nie:eek: kurde ale "profesjonalista" co:baffled: badania nie chciałam bo miałam niecałe 2 tyg temu u innego, a ten mnie bada wziernikiem i to nieprzyjemne wiec wolałam nie ale jak zwykle w kartę ciąży mi nic nie wpisał, nawet wyników nie obejrzał (wiem ze mam dobre bo tamten gin mowil ze ok), w kartę zwykła wpisał wagę taka jaka podałam i ciśnienie 100/60 nie wiem skąd skoro mi nie badał:confused2: także to chyba naprawdę ostatnia wizyta u tego Pana doktorka. No ale niepewność co do płci zasiana

Kitki mi w 14-stym tygodniu powiedzieli na 3d/4d , że na 80% dziewczynka.... w poniedziałek idę do lekarza prowadzącego zobaczymy co mi powie....

reklama
dziękujemy kochane za życzenia zdrówka dla nas :-*
Amko witaj, który teraz tydzień u ciebie? Ile mają lat twoje Skarby?
Marciosz jej to faktycznie ci się trafiło odpoczywaj ile możesz
Martita był mąż wczoraj z nią u lekarza i dostała lekarstwa a my dodatkowo podajemy jej też dicoflor, jest poprawa :-)
Marzenka też się dzisiaj nad tym zastanawiałam kiedy jest to badanie...:p
Rsz ja bym zapytała ginekologa czy możesz bo każda ciąża jest inna i tego typu kwestie trzeba konsultować, ja np nie mogę ćwiczyć bo plamię, biorę luteinę i muszę dużo leżeć i odpoczywać, co do kremów to ja mam bielenda sexy mama oliwkę
kciuki za wizyty dzisiejsze i czekamy na wieści :-D u nas poprawa, córcia nie wymiotowała, jest coraz lepiej z nami, ale do niedzieli mamy w domu kwarantanne bo niedzieli możemy zarażać

Do góry