reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witam,
ja mam dwójkę dzieci w wieku 9 i 10 lat, czyli różnica wieku mi się spora szykuje. Ale to dla odmiany, bo pomiędzy córcią a synkiem jest 13 miesięcy.
Tak, że dziewczyny, które będą miały dzieci rok po roku, nie martwcie się, da się przeżyć:tak:Pierwszy rok jest trudny, ale potem to już tylko łatwiej, dzieci bawią się ze sobą i w zasadzie są "samowystarczalne":-D
Też mam, podobnie jak Wam się zapowiada starszą córeczkę i młodszego synka.

Podpowiedzcie co ćwiczycie w ciąży, przed byłam w miarę aktywna, ale teraz to już tylko spacery. Póki co, na wadze nie przybieram, ale wolałabym być bardziej aktywna. Nie znalazłam ciekawych propozycji dla ciężarnych..

reklama
Jakiś czas temu kupiłam kremy z Tolpy i ich używam, wczesniej uzywalam oliwki z Rossmanna ale ja w ogóle nie lubię oliwek.

Ćwiczę z Angelika Pióro z YT, czasami tez inne treningi. Wstyd sie przyznać ale ja nie pytalam mojej gin czy mogę ćwiczyć, ale po pierwsze moha ciąża przebiega bez problemów a po drugie cwiczylam przed ciąża wiec nie sadze żeby lekarz miał jakies przeciwskazania.

Kitki zmienilas avatar, myślałam ze to bluelovi napisala :-D
Właśnie najgorsze to jest sie nastawić ze dziecko będzie konkretnej plci a potem lekarz zmienia zdanie, ja bym chyba nie wyrobiła psychicznie... Mam tylko nadzieje ze mój Dawid zostanie Dawidem na dzisiejszym usg :szok:

Martita - to kciuki by Dawid, Dawidkiem pozostał:-)

Ania - ja też nie mam pomysłu na obiad, zjemy na miescie albo cos po drodze jak będę wracała wymyśle

Dziewczyny a myślicie ze skoro przed ciążą nie ćwiczyłam to teraz mogłabym się trochę poruszać? obejrzałąm te ćwiczenia i nie wydaja się jakies skomplikowane, mam problemy z kręgosłupem i prawym biodrem i generalnie powinnam się ruszać, boje się ze jak nic nie będę robić to w późniejszym okresie w ciązy jak mnie ból kręgosłupa złapie to się ruszyć nie będę mogła

Kitki pewnie że lepiej się ruszać :) Niby mówi się że jak się przed ciążą nie ćwiczyło to lepiej poczekać do 2trymestru no i żeby zawsze zapytać lekarza więc on ci powie czy na pewno możesz, ale jak nie ma żadnych przeciwwskazań, ciąża prawidłowo przebiega to pewnie że tak :happy:

reklama
Ania u mnie z obiadami to odwieczny problem..a ostatecznie i tak cos gotuje co rodzina chetnie zjada :)3xw tygodniu musi być zupa...dzieci po szkole zjadają zupę ..takie przyzwyczajenie maja :)

Do góry