reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Alexia...dokładnie metryka to tylko papier;)Haha ....ja u siebie już siwki we włosach widzę nie duzo ale sa :(za nic nie czuje sie na swoje lata !:)

reklama
Marzenka2015 miałam tylko badania prenatalne w 13 tygodniu plus test pappa. Do tego co miesiąc na usg kontrolne i to wszystko. Wiadomo,co miesiąc podstawowe badanie krwi tj. morfologia i co jakiś czas jakieś dodatkowe badanie tj np na toksoplazmoze, jakieś przeciwciała... podstawowe badania, które zalecają wszystkim ciężarnym. Ja swoją ciążę prowadzę w klinice provita w Katowicach i nie narzekam, jest spoko. Jutro też idę na usg ( z nadzieją, że poznam ostatecznie płeć )

Anija 82 - witamy :) napisz cos wiecej o sobie.
Alexia.G witaj :) fajnie, że jakieś informacje Ci się przydały, chociaż to pewnie głównie od forumowych wyjadaczek ;)
Co do echa serca też nie miałam pojęcia, że takie badania się robi. A w kwestii doboru pasty tez nie pomogę:(
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg dziewczyny!

Witajcie dziewczyny. Chwilke mnie nie bylo za co przepraszam ale staralam sie was wieczorami po calym ciezkim dniu troszke podczytywac. Tak jak niektore z was mialam ostatnio straszny mlyn: praca, wyprowadzka, odmalowanie nowego, formalnsci. Ehhh :-( W piatek to sie tak zle czulam ze myslalam ze padne. Brzuch jakis wielki wzdety twardy, kregoslup bolal a serce to mi tak walilo ze nie nadazalam z oddechem.
Ale kobcze powoli z tym rytmem i takjak Beata pracuje do konca listopada. Mialam plany do stycznia ale nie daje rady. Ciezko jest jak jest jeszcze drugie dziecko w domu.
Powodzenia dla wszystkich ktore maja dzis usg i w najblizszych dniach polowkowe.
Milego dnia

Marzenka2015 mam rozumieć, że jesteśmy tu najstarsze? ;-)

Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciążę w Katowicach w Angelius Provita?
W ogóle czy ktoś tutaj jest z okolic Katowic, Bytomia czy pobliskich miejscowości?

Witaj Alexia ja mam 38 lat to tez mój pierwsza ciąża a termin mam na 3 e-go :-D no niemalże bliźniaczka hihi witaj na forum

Znowu nowe mamusie :-) witamy.:-)
Myślałam, że już nikt do Nas nie dołączy, a tu niespodzianka ;-)
Marzenka, właśnie u nas w środę 11 listopad i święto. Ja mam wizytę w czwartek 12 listopada. Ale u mnie dopiero 17 tc. także na połówkowe muszę jeszcze poczekać...

jak to jest z tym połówkowym? Są wtedy robione jakieś dodatkowe badania lub pomiary na usg tak jak przy prenatalnych? Bo ja mam wizytę równo za miesiąc i będzie to koniec 20 tc, a może już 21tc, ale moja gin nic mi nie wspomniała, że będzie jakieś połówkowe.

reklama
Do góry