reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Alexia...dokładnie metryka to tylko papier;)Haha ....ja u siebie już siwki we włosach widzę nie duzo ale sa :(za nic nie czuje sie na swoje lata !:)

reklama
Marzenka2015 miałam tylko badania prenatalne w 13 tygodniu plus test pappa. Do tego co miesiąc na usg kontrolne i to wszystko. Wiadomo,co miesiąc podstawowe badanie krwi tj. morfologia i co jakiś czas jakieś dodatkowe badanie tj np na toksoplazmoze, jakieś przeciwciała... podstawowe badania, które zalecają wszystkim ciężarnym. Ja swoją ciążę prowadzę w klinice provita w Katowicach i nie narzekam, jest spoko. Jutro też idę na usg ( z nadzieją, że poznam ostatecznie płeć )

Anija 82 - witamy :) napisz cos wiecej o sobie.
Alexia.G witaj :) fajnie, że jakieś informacje Ci się przydały, chociaż to pewnie głównie od forumowych wyjadaczek ;)
Co do echa serca też nie miałam pojęcia, że takie badania się robi. A w kwestii doboru pasty tez nie pomogę:(
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg dziewczyny!

Witajcie dziewczyny. Chwilke mnie nie bylo za co przepraszam ale staralam sie was wieczorami po calym ciezkim dniu troszke podczytywac. Tak jak niektore z was mialam ostatnio straszny mlyn: praca, wyprowadzka, odmalowanie nowego, formalnsci. Ehhh :-( W piatek to sie tak zle czulam ze myslalam ze padne. Brzuch jakis wielki wzdety twardy, kregoslup bolal a serce to mi tak walilo ze nie nadazalam z oddechem.
Ale kobcze powoli z tym rytmem i takjak Beata pracuje do konca listopada. Mialam plany do stycznia ale nie daje rady. Ciezko jest jak jest jeszcze drugie dziecko w domu.
Powodzenia dla wszystkich ktore maja dzis usg i w najblizszych dniach polowkowe.
Milego dnia

Marzenka2015 mam rozumieć, że jesteśmy tu najstarsze? ;-)

Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciążę w Katowicach w Angelius Provita?
W ogóle czy ktoś tutaj jest z okolic Katowic, Bytomia czy pobliskich miejscowości?

Witaj Alexia ja mam 38 lat to tez mój pierwsza ciąża a termin mam na 3 e-go :-D no niemalże bliźniaczka hihi witaj na forum

Znowu nowe mamusie :-) witamy.:-)
Myślałam, że już nikt do Nas nie dołączy, a tu niespodzianka ;-)
Marzenka, właśnie u nas w środę 11 listopad i święto. Ja mam wizytę w czwartek 12 listopada. Ale u mnie dopiero 17 tc. także na połówkowe muszę jeszcze poczekać...

jak to jest z tym połówkowym? Są wtedy robione jakieś dodatkowe badania lub pomiary na usg tak jak przy prenatalnych? Bo ja mam wizytę równo za miesiąc i będzie to koniec 20 tc, a może już 21tc, ale moja gin nic mi nie wspomniała, że będzie jakieś połówkowe.

reklama
Do góry