No tak po cc tez sie krwawi i odchody pologowe tez odchodza AA i podobno macica sie wolniej obkurcza no kazda przechodzi to inaczej ale przecierz po 33 to jak wsztstko ok to lezy sie 3 dni a czasami to i dkuzej jslak zoltaczka a nawet jak sie wyjdziepo tych trzevh dobach to malenstwo musi sie zaadoptowac w nowym miejscu uczy sie z rodzicami siebie nawzajem . no nie wyobrazam sobie pare dni po ayjsciu ze szpitala isc z maluchem na wesele trzymac go w hotelu gdzie tam tyle zarazek ...no ale jak rsz zostaniesz mama to sie przekonasz ze noworodek nie jest lalka i nie wystarczy go przewinac nakarmic i odlozyc do lozeczka ...a tak wgl to ja tez sie nie moglam ogarnac po 1 porodzie i siebie i w domu A co dopiero wygkadac jak czlowiek...ba ja nawet nie mialam ochoty zeby mnie ktos odwiedzal ....po gygodniu to mozna z dzievkiem na spacer zaczac wychodzic najpidrw krocej pozniej wydkuzac ten czas stopniowo jak polozna pozwoli...
reklama
Alex tak, tak - usg w piątek! normalnie nie moge juz wytrzymać zeby dzidzia zobaczyć! ja tez mam nadzieję, ze dowiem się płci
tez ostatnio wcinalam piernika, ale kupnego, podziwiam ze sama upieklas
Karolina naprawde tu nie badaja glukozą??? cos Ty! nie wiedzialam! kurcze, ale jaja, to sie tesciowa zdziwi, ona jest pielęgniarka i bardzo przezywa ta ciążę, jak jej powiem, ze nie mam tego badania to chyba zemdleje
Miladyy o kurde!!! wspolczuje Ci tych nerwów, zachowanie tego konowala bylo karygodne! nie rozumiem skad biorą sie tacy "lekarze"! :/ dobrze, ze bol przeszedl i jestes juz w domu, a nad zlozeniem skargi sie zatanow, moim zdaniem warto.
tez ostatnio wcinalam piernika, ale kupnego, podziwiam ze sama upieklas
Karolina naprawde tu nie badaja glukozą??? cos Ty! nie wiedzialam! kurcze, ale jaja, to sie tesciowa zdziwi, ona jest pielęgniarka i bardzo przezywa ta ciążę, jak jej powiem, ze nie mam tego badania to chyba zemdleje
Miladyy o kurde!!! wspolczuje Ci tych nerwów, zachowanie tego konowala bylo karygodne! nie rozumiem skad biorą sie tacy "lekarze"! :/ dobrze, ze bol przeszedl i jestes juz w domu, a nad zlozeniem skargi sie zatanow, moim zdaniem warto.
a nie myślałaś, zrobić to badanie nawet jak tam u Was mnie jest obligatoryjne?? Moja kolezanka nie jest ani otyła, ani obiciązona rodzinnie a miała cukrzyce ciążową. Ja kiedys niezaleznie od ciazy miałam robione to badanie, jest mega obrzydliwe, po 2ch godzinach i pobraniu ostatniej próbki krwi poszłam i zwymiotowałam. Jak zaszłam w ciaże to mnie na sama myśl o tym badaniu mdliło, ale ja bede robiła bo bałabym sie o maluszkaAlex tak, tak - usg w piątek! normalnie nie moge juz wytrzymać zeby dzidzia zobaczyć! ja tez mam nadzieję, ze dowiem się płci
Ja zawsze tez nie moge sie doczekać
Milka az ja sie ciesze na te twoje usg ) bd czejac masz zameldowac odrazu jak znajdziesz czas
Co do badania glukoza to mnie to czeka ale powiem wam ze z pietwsza ciaza bardzi sie meczylam ale z druga wzielam cytryne wkropilam i bylo oki mdlilo mnie i spac sie chcialo ale dla dzidzi wszystko
Co do badania glukoza to mnie to czeka ale powiem wam ze z pietwsza ciaza bardzi sie meczylam ale z druga wzielam cytryne wkropilam i bylo oki mdlilo mnie i spac sie chcialo ale dla dzidzi wszystko
Karolina1987W
Fanka BB :)
Dziewczyny ja też nie wyobrażam sobie wyjścia na wesele z tygodniowym maluszkiem ale są mamy,które naprawdę szybko dochodzą do siebie. Moja koleżanka tydzień po cc wyglądała lepiej jak ja po miesiącu ale bardziej bym się martwimy o maluszka niż giga podpaske między nogami. W pierwszym tyg nie powinno się przyjmować gości a co tu mówić o kilkudziesięciu osobach na weselu,zarazki,hałas. Myślę zevdziewczyna jeszcze nie wie jak to wygląda w rzeczywistości i tyle :-)
Milka ba każda wizytę nosisz mocz i jeśli tylko cis będzie obchodziło od normy będziesz miała wszystkie badania. A jak już bys musiała mieć sprawdzane to glukozy tu nie pijesz tylko lucozade oryginal :-)
Tak samo nie sprawdzają ginekologiczne a pierwsze jakie będziemy miały to badanie rozdarcia przy porodzie. Trochę kontrowersyjne podejście do ciężarnych porównując pl ale zawsze można iść prywatnie do polskiego ginekologa.
Namawiam męża na tygodniowy wyjazd do Polski i jeśli się zdecydujemy to lecę do giną :-)
Milka ba każda wizytę nosisz mocz i jeśli tylko cis będzie obchodziło od normy będziesz miała wszystkie badania. A jak już bys musiała mieć sprawdzane to glukozy tu nie pijesz tylko lucozade oryginal :-)
Tak samo nie sprawdzają ginekologiczne a pierwsze jakie będziemy miały to badanie rozdarcia przy porodzie. Trochę kontrowersyjne podejście do ciężarnych porównując pl ale zawsze można iść prywatnie do polskiego ginekologa.
Namawiam męża na tygodniowy wyjazd do Polski i jeśli się zdecydujemy to lecę do giną :-)
klaczek2004
Ja juz o tych zarazkach nie chciałam wspominać bo myślałam że tylko ja tak mam:-)
Miladyyy teraz już dobrze się czujesz? Aż trudno uwierzyć że człowiek człowieka tak może potraktować.
Miladyyy teraz już dobrze się czujesz? Aż trudno uwierzyć że człowiek człowieka tak może potraktować.
hey. ja juz po urlopie. próbuje was nadrobić, ale jest cieżko :-)
ja od dzis juz na zwolnieniu, poki co na 2 tyg. jutro mam usg w szpitalu, chyba mi nie uwierzyli w uk ze mam krwiaka. jak lekarz zobaczyl leki i zdjecia z usg od razu dzwonil do szpitala.ciesze sie bo dzidka zobacze :-)
a w grudniu lete na połówkowe do mojej gin w pl.
wydaje mi sie ze połog po cc jest gorszy niz po naturalnym. szwy ciagna, i te podpachy, ja przez ponad tydzien zgieta chodziłam. wesele to chyba zły pomysł, ja sie zastanawiam czy dam rade pojechac na wesele siostry w czerwcu?
pamietam ze dwa tyg po porodzie musiałam pojechac na zajecia na uczelni, wytrzymałam 1 godz, mleko mi tak lecialo ze laktatorem nie dawalam rady odciagac.
ja od dzis juz na zwolnieniu, poki co na 2 tyg. jutro mam usg w szpitalu, chyba mi nie uwierzyli w uk ze mam krwiaka. jak lekarz zobaczyl leki i zdjecia z usg od razu dzwonil do szpitala.ciesze sie bo dzidka zobacze :-)
a w grudniu lete na połówkowe do mojej gin w pl.
wydaje mi sie ze połog po cc jest gorszy niz po naturalnym. szwy ciagna, i te podpachy, ja przez ponad tydzien zgieta chodziłam. wesele to chyba zły pomysł, ja sie zastanawiam czy dam rade pojechac na wesele siostry w czerwcu?
pamietam ze dwa tyg po porodzie musiałam pojechac na zajecia na uczelni, wytrzymałam 1 godz, mleko mi tak lecialo ze laktatorem nie dawalam rady odciagac.
Karolina1987W
Milady ale palant ci sie trafil az sie krew goruje. napisalabym skarge
reklama
marciosz
W Polsce cesarkę robią tydzień przed terminem. Zobaczysz jak sie będziesz czuła , ale nie nastawiaj sie na wesele bo sie rozczarujesz. Ja dwa tygodnie po Cc wyszłam na pierwszy spacer i 200 m dalej prawie zemdlałam tak mnie zaczęło ciagnąć i bolec. Rożnie to kobiety przechodzą, ale termin masz kiepski i raczej pomysł tylko o ślubie. Nie wiem jak jest po SN ale mam nadzieje sie teraz dowiedzieć w każdym razie moja bratowa była 2 tyg po na ślubie, ale miała szybko łatwy poród. To pierwsza kwestia- ciebie, a druga kwestia to dziecko i tu byłabym bardziej ostrożna. Planowanie jest zgubne, jak będzie dziecko zdrowe, ładnie sypiające i szybko Was wypiszą do domu to możesz pójść na 3,4 godzinki, ale moze być rożnie. Ja osobiście bałabym sie o takie maleństwo .
Siedze w poczekalni mam wizytę ale bez usg. Połówkowe 26.11, badania już widziałam i wszystko ok
Siedze w poczekalni mam wizytę ale bez usg. Połówkowe 26.11, badania już widziałam i wszystko ok