reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Miladyyy biedna jesteś :-( mysle ze spokojnie powinnaś napisać skargę, to co się dzieje w szpitalach to jest jakaś masakra. Ja się tylko boje żeby nie trafić na konowala przy porodzie bo tez tyle historii slyszalam.

Ja bym odpuscila wesele z takim małym dzieckiem, tydzień po porodzie to ja nie wiedziałam jak się nazywam. Poszlabym tylko na sam ślub i tyle.

reklama
Po moim porodzie to moglabym w ten sam dzień tańczyć ale nie wyobrażam sobie z dzieckiem. Moja Nadia często budziła sie na karmienia oj bardzo często. Mimo ze dobrze sie czułam to najlepiej mi było przy łóżeczku koło córci ;)

Nie wyobrażam sobie wesela w połogu. Ta wielka podpaski i to wszystko z czego organizm się oczyszcza.fuj. Piersi pełne mleczka. No o tańczenia to chyba nie ma mowy. Jak masz termin na 28 to cc wykonują tydzień wcześniej. Chociaż dziewczyny pisały ze niektórzy trzymają normalnie do terminu. Moze cc dobrze zniesie, a może po prostu nie masz mojecia co cie czeka.

A po cesarce tez krwawi sie jak po porodzie?

Miladyyy dobrze ze sie wypisalas, jakbym na takiego palanta trafiła ojjjjjj....

Ania u mnie połogu trwał całe 8 tygodni. Nadrobilam z nawiązką cale 9 miesiecy bez miesiączki. To z czego oczyszcza się organizm, przeszło moje oczekiwania. No ale może tylko ja tak mialam?

Ania u mnie połogu trwał całe 8 tygodni. Nadrobilam z nawiązką cale 9 miesiecy bez miesiączki. To z czego oczyszcza się organizm, przeszło moje oczekiwania. No ale może tylko ja tak mialam?

Ej no weźcie nie straszcie, bo już się boję co mi będzie lecieć... A po 3 tygoodniach od terminu mam komunię chrześniaka - dobrze, ze na takich imprezach siedzi sie tylko parę godzin i tańców-hulańców nie ma ;)

witam wszystkie nowe brzuchatki:-)

Dżoana - daj znać po wizycie kogo w brzuszku nosisz:-)

rsz91 - tez będę miała cesarkę, drugą już. Nie będę ukrywać ze po cesarce trochę boli, rozumiem ze masz slub brata ale chyba dzidziuś najważniejszy, ważne żeby był donoszony, a najwyżej pojdziesz tylko na ślub, wesele sobie darujesz, zresztą z takim maluszkiem to i tak może być ciężko na weselu, wiadomo nie będzie miał jeszcze swojego rytmu, w sumie pierwszy miesiąc to takie przyzwyczajanie się, poznawanie swoich upodobań i wtedy praktycznie spedza się czas w domu bo brakuje go na wszystko...ech sama zobaczysz jaki to kosmos;-):-D Myśle podobnie jak dziewczyny, wesele to nie dobry pomysł tak szybko po porodzie, poza tym jak bym takiego maluszka nie zostawiłą samego z kimś w pokoju hotelowym ani z niańką, ani z zadną babcią... no po prostu NIE, ciągle bym i tak myślała, nie umiałabym się tak bawić

sweetka - nie jesteś przewrażliwiona, masz rację, wesele z miesięcznym dzieckiem to nie za dobry pomysł, tylko nerwy i stres dla Ciebie i maleństwa

Ania - tak po cesarce tak samo się krwawi, tez się oczyszczasz, niby mówią ze trochę mniej bo cię czyszczą przy cesarce ale ja kilka dni mniej krwawiłam a później więcej, trwało to ok 4 tyg, a po 6 tyg od porodu dostałam pierwszy @ i trwał 14 dni i to była masakra, jechałam na rutinoscorbinie non stop a i tak było strasznie. Poźniej już wszystko było ok ale połóg jest chyba podobny jak po naturalnym porodzie (nie wiem nie rodziłam nigdy naturalnie)

Kłaczek - też byłam mocno w szoku co "oddaje" organizm podczas połogu
MILadyy - ale skur......n Ci się trafiłw szpitalu:no: mój mąż to by tak nie zostawił, rozpętał by tam piekło na ziemi, On z tych spokojnych ale do czasu, jak się wścieknie to..... A jak się teraz czujesz? Lepiej już? Może idz jeszcze do jakiegoś lekarza

Ja po porodzie SN w miarę szybko przestałam krwawić i tez miałam taki słaby jak okres mam ale to każdy inaczej przechodzi ;)

Kitki mój mąż tez do takich należy, czasami to nawet mowię niestety bo jak by tak lekarz do mnie powiedział to był by bardzo biedny ;)

MILadyy - ale skur......n Ci się trafiłw szpitalu:no: mój mąż to by tak nie zostawił, rozpętał by tam piekło na ziemi, On z tych spokojnych ale do czasu, jak się wścieknie to..... A jak się teraz czujesz? Lepiej już? Może idz jeszcze do jakiegoś lekarza

Niestety nasi trzebniccy chirurdzy słyną z przyszywania i obcinania kończyn, a nie ze zwykłych przyjęć. Widocznia jakbbym przyjechała ze zmiażdżoną konczyną inaczej byłabym traktowana. Wyszło jak wyszło. Dzisiaj odbiorę wypis z badaniami z chirurgii i podejdę do swojego rodzinnego lekarza -- jeżeli uzna, ze kamienie są tak duze , ze trzeba cos z tym zrobic to z pewnością zrobi... Od razu jak się wypisałam na własne żadanie pojechałam do niego i mu powiedziałam co i jak -powiedział, zeby brać nospę w razie czego i wypoczywać. Zobaczymy na razie czasami mnie zakuje w boku, ale to chyba normalne...

Ej no weźcie nie straszcie, bo już się boję co mi będzie lecieć... A po 3 tygoodniach od terminu mam komunię chrześniaka - dobrze, ze na takich imprezach siedzi sie tylko parę godzin i tańców-hulańców nie ma ;)
No 3-4tygodniowy maluszek to jednak co innego zazwyczaj już uregulowany że sobie śpi i wstaje co jakieś 3 godz na papu ale tak zaraz po porodzie no to może nie zawsze ale bardzo często się dopiero reguluje i leży tylko przy cycku.... Potrzebuje tego, łapie po 2 łyki i ucina drzemkę i zaraz znowu 2 łyki i znowu drzemka.... Średnia zabawa :D
Jak było z waszymi maluchami dziewczyny?
A cc nie miałam ale wydawało mi się że też się krwawi? Bo to od obkurczania macicy, a po cc też się musi obkurczyć?... No ale nie wiem, bo nie miałam :D

reklama
Do góry