reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

MiLady - dziewczyny dobrze radzą, jak się nie uda z poprawkami to wystaw na olx najlepiej za więcej niż kupiłaś i będzie git, masz jeszcze czas, znajdziesz cos innego:-)

Tyska - a czemu masz clexane dopiero od 20tc? ja mam dodatnie ana, dziś właśnie odebrałam wyniki ANA3 i wyszło mi 1:640 typ plamisto-homogenny (cokolwiek to oznacza) ja biore clexane odkąd mi wyszły ana dodatnie te podstawowe czyli od 11tc a wcześniej od 9tc biorę już acard, żeby zapobiegać tym mikrozakrzepom. Kłucie nie należy do przyjemnych ale dziewczyny na forum dały mi wskazówki i schodzą mi ostatnie fioletowo-zielone since, już mi się nie robia takie wielkie jak na początku także nie jest tak strasznie

Wietrzyca - witaj:-) ja mam na 29 kwietnia:tak:

Dziewczynki robiłam dziś wyniki z krwi moczu i tarczycy, krew słabo, wszystko mam prawie w górę albo w doł, mocz ok ale najbardziej cieszy mnie tarczyca, jeszcze z 3 tyg temu miałam 3,5 i za Wasza rada zwiększyłam eutyrox i spadło mi pięknie do 1,5:-) cieszę się bo się tym martwiłam:tak: A podpowiedzcie czy teraz jak spadło to zostać dalej na tej samej dawce czyli na 75 czy zmniejszyć ciut? Nie wiem czy jak tak zostane to dalej nie poleci w dól:baffled: musze endokrynologa odwiedzić ale ostatnio mam tyle tych lekarzy ze wstyd się przyznać ale mi nie po drodze:zawstydzona/y:

Kitki myślę ze powinnas zostac przy tej dawce, tak jak Martita pisze, 3-4 tygodnie musi minąć zanim będzie widac pełne działąnie leku. Jak spadnie, to nic sie nie stanie, oby nie rosło. Ale lekarza to wypadałoby zobaczyć:-)

reklama
Dziękuje dziewczyny za rady, jak tak poczytam Was to się upewniam ze dobrze robię i mniej się stresuje, jesteście trochę jak terapia na kozetce u psychoterapeuty;-):-D wzięłam 2 apapy bo już rady nie dawałam i przeszło trochę ale zostałam w domu. Mąż pojechał na działkę ostatni raz przed zima ogarnąć wszystko i pozamykać dokładnie a ja z córką w domku, Ona zaraz idzie na dwór to sobie odpocznę, po południu się przebiera i ma zamiar po domach chodzic za cukierkami:rofl2: a ja wtedy do mamy pojade, ogarne co trzeba i już.

Endokrynologa odwiedzę na bank może ze 2 tyg bo przyjmuje raz w tyg tylko w srody od 18.30 i nie zawsze mi pasuje, często mąż w pracy jeszcze a córka nie zostanie przed gabinetem, do srodka jej wziąć nie mogłam bo nie wie o ciąży a gumowe ucho słucha wszystko;-) ale teraz mam w poniedziałek wizyte u gina i albo ja weźmiemy na usg i tak się dowie albo sami jej powiemy po wizycie, i już będzie mi prościej wtedy będę mogła ja wziąć ze sobą do endokrynologa czy innego lekarza bo nawet jak usłyszy to luz. Ciekawa jestem bardzo jak zareaguje.
Dzis odibadu nie robie, bunt;-) mam w domu słoik rosołu i słoik jarzynowej wiec niech cos wybierają albo pierogi z barszczem czerwonym. Nic innego nie planuje. Jutro na cmentarz jedziemy a po cmentarzu zawsze idziemy gdzies na obiad do jakies restauracji czy pizzerii także weekend się poobijam kulinarnie;-)

Hey. Piszecie o tsh, wczoraj odebrałam wyniki 2,3 póki co dawka 75. Mam nadzieje ze jeszcze spadnie :)
Dziewczyny jakiej firmy kupujecie detektor tętna? Zamierzam kupić
Dziewczyny z UK, wiecie od kogo trzeba zwolnienie zabrać, midwafe czy GP, we wtorek wracam do UK i musze mieć na środę zwolnienie z pracy :(
Jeśli z tym termin dziecka to prawda toby wychodziło ze chłopczyk, bo 138 tydzień temu było, ale gin nic nie chciała mówić co będzie. a ja mam przeczucie ze Hellen w brzuszku mieszka, zobaczymy..

Marciosz - u mnie poprzednio było 145-170 i córcia, a teraz też tętno 158-160 ale jeszcze nie wiem kto mieszka, mam nadzieję ze w końcu w poniedziałek się dowiem

dżoana ja właśnie też jestem dużo spokojniejsza dzięki detektorowi :) słucham dzidziolka prawie codziennie :D

aniabuu ja mam detektor AngelSounds, ten różowy z serduszkiem :) kupilam na ebay :)
co do zwolnienia to wydaje mi się, ze GP, ale nie wiem dokladnie. zadzwoń do midwife i zapytaj :)

ja dzis spędzam wieczór na rozdawaniu cukierkow, juz 3 razy dzieci pukaly do drzwi :) mąż otwiera im przebrany za postac z Krzyku :D

Oj dziewczyny, jeden dzień mnie nie było i już tyle do czytania :) O TSH itp. się nie wypowiadam bo u mnie wszystko jest w porządku. Cały dzisiejszy dzień spędziłam poza domem - na cmentarzu (3 godziny samego chodzenia :/) ciekawa jestem, czy nie odczuję tego spaceru jak tylko się położę :/
W pierwszej ciąży miałam potworne bóle miednicy i nóg (moja mama zawsze mówiła, że najgorsze w ciąży są bóle nóg, a co najlepsze nie znam nikogo kto je miał :) ). Niestety od dwóch tygodni czuję lekki ból bioder - chyba się zaczyna :/ Miałyście takie bóle?

Ja mysle ze z tym tetnem to takie wrozenie z fusow mi tez sie nie sprawdza zupelnie :) z cora zawsze bylo niskie z wojtkiem. Najnizsze 159 najwyzsze 175 A teraz ma byc chlopczyk i bylo na prenatalnych 162 a w szpitalu teraz 174 :-D

Antus26 mnie nieraz lapie taki bol jakby kosci prawej nogi byly źle wpasowane i przy chodzeniu boli mnie w pośladku:D
A co do bólu nóg ogólnie to jak za dlugo stoje to bolą mnie pięty:-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kitki idz koniecznie jak najszybciej do endokrynologa, najlepiej doradzi jaka dawke leku brac, a wartości tsh nigdy nie przewidzisz, mi np. stale rosnie i co miesiąc musze zwiekszac dawke Euthyroxu, zaczelam od 50/75 a teraz mam 100/125.

Ja nawet tętna nie sprawdzam pod tym względem, nie wierze w takie przewidywania.

Do góry