reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kochane dostałam tel od lekarza..zrobiłam test Nifty chyba tak właśnie sie nazywa w Pl...wyszedł z prawdopodobieństwem 1:14:(...an rozszczep kręgosłupa..moja pierwsza córeczka była właśnie na to chora i miała tez wodogłowie...podobno na wynik wpływa fakt ze miałam dziecko obciążone ta wada i moj wiek 35,5..jestem już spokojniejsza ale miałam 2dni mega stresu....moje AFP wyszło dość wysokie..odmówiliśmy amniopunkcji..czekam na usg u wysokiej klasy specjalisty na sprzęcie wysokiej rozdzielczości....liczę ze jest ok..moja niunia od 12 tyg bryka i ja czuje wiec daje mi to spokój i przeczucie ze jest zdrowe...narazie nie odzywam sie na forum...skupiam myśli wokół tej sprawy ...proszę kochane o modlitwę za pozytywny wynik usg..nie wyobrażam sobie przechodzić jeszcze raz przez ta sama sytuacje...genetyk mi powiedział wiele lat temu ze nikłe jest prawdopodobieństwo powtórki wady...test który miałam jest testem skryningowym ..same nr wiec czekam na dalsza diagnostykę mojej kruszynki..buziaki dla was kochane ..ściskam mocno....dam znac po badaniach ..w poniedziałek rano będę umawiać wizytę na usg...

reklama
Marzenka ja też wierzę, że wszystko z Twoją dzidzią będzie dobrze. Najważniejsze, że maluszek bryka i czujesz że z nim wszystko ok.
A cyferki to tylko cyferki...
Trzymaj się!

Marzenka - kciuki mocno trzymam za Was:-)

Renia - ja tez oglądam THE VOICE na zmiane z MAM TALENT i pokazami tanców na tv4, także 3w1 bo wszystkiego jestem ciekawa

Martita - spokojnie, na pewno jutro poczujesz ruchy, nie panikuj ak bo przecież ja jestem naczelną panikarą forum;-):-D

Dziewczyny ja jeszcze nie czuje ruchów, ostatnio wyczuwałam mała kuleczkę nad wzgórkiem łonowym zwłaszcza jak zmieniałam pozycję leżącą z bocznej na na plecach to wtedy przez chwile wyczuwałam, w czw widziałam dzidzia i było ok ale dziś miałam mega stresujaca sytuację, mocno się zdenerwowałam na męża i tak mnie zaczęło kłuć na dole ze az mnie zgięło, jakk usiadłam to myślałam ze mi dól brzuch rozwali tak bolało, bolało z 15 min wzięłam nospe i przeszło, od południa nic nie boli ale tez nie czuje już tej kulki i w ogole wcześniej miałam na dole taki wypukły brzuch a teraz nic, miekki flak i oczywiście już mam traume czy dzidzi się nic nie stało przez ten stres bo miałam skurcze jak bolało, jestem pewna. Osiwieję zanim dotrwam do 20tc na bank, Boze żeby tylko nic się nie stało, ale nie plamie ani nic ale biore stos leków wiec chyba i tak bym tak szybko nie zaczęła plamić. Z mężem nie gadam od rana bo wyobrażcie sobie ze nie dość ze to on zaczał avanti to to jeszcze on się obraził :baffled: i kij mu w oko, przynajmniej spokój;-)

kurcze napisałam wczoraj dużego posta z telefonu i się nie dodał:angry: a już nie pamiętam o co wtedy pytałyście na pewno o poród mój był szybki, 40min i córeczka była na świecie ale to co się działo przed porodem to była tragedia, nawet nie chcę to tego wracać, nie wierzyły mi babki że rodzę, źle mierzyli ktg, urodziłam prawie sama pod prysznicem...
Polianna miło, że mogłaś być pierwsza w kolejce :-D
co do zaparć to ja na razie nie mam problemów ale też myślę, że sok z kapusty może pomóc albo śliwki
Marzenka będę trzymać za was kciuki i się modlić, na pewno będzie dobrze :-*
Tyśka moje są raczej twarde i bolą
Schauma chciałam raz sprawdzić, położyłam się na plecach ale nie umiem jej wyczuć
Lunka trzymajcie się tam, obyście jak najszybciej wyszli do domku :-*
witam nowe mamusie :-) gratuluję udanych wizyt i kciuki za kolejne :-* ja jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać i stresuję po tym plamieniu czy jest wszystko dobrze, któraś jutro też ma wizytę ?
my dzisiaj w planach msza i kawka u dziadków mają rocznicę ślubu :-)

a co do porodu to ja mimo tych przeżyć zdecydowałam się na drugie, ale podjęłam decyzję, że zmienię szpital w którym rodziłam, chyba tak zrobi...
co do objawów przed porodem to w ten dzień czułam się bardzo źle słabo, niedobrze itd no i później odeszły mi wody ale czopa nie było
Alunia ja bardzo polecam szkołę rodzenia super zajęcia, dużo można się dowiedzieć i poznać inne mamy, a co do twojej pracy po 13 h jak ty dajesz radę kochana? Na prawdę nie możesz iść na L4? Musisz uważać na siebie
Sweetka co do badań krwi to ja będę jutro wiedzieć ale nie dostaję ich do ręki tylko idą od razu do ginekologa i ja się tylko dowiaduję czy jest dobrze czy nie i dostaję je po wizycie
kochane czy wy wicie czy w ciąży można pić miętę?
i czy wy leżycie śpicie na brzuchu czy już tylko na boku? Ja jak leżę na plecach płasko to czuję jakby mi brakowało powietrza...
Kiki spokojnie, na pewno nic się nie stało, też mnie kilka razy tak mocniej zabolało w dole brzucha, nie martw się, nie plamisz nie masz innych objawów więc na pewno jest wszystko dobrze :-) ale wiem, że się stresujesz, to normalne każda z nas panikuje i stresuje jak dzieje się coś dla nas niepokojącego tak już mamy MY MAMY po prostu :-D co do męża to wiesz, oni już tak mają :p

Marzenko, trzymamy kciuki i wierzymy, że wszystko będzie dobrze. Wynik, tak jak powiedziałaś, jest wynikiem poprzedniej wady i wieku, a to wcale nie musi oznaczać, że dziecko ma taką wadę. Koniecznie odezwij się po USG.
Kitki - myślę podobnie jak klaudynaaa, odpocznij, zrelaksuj się i powinno być lepiej :)

reklama
Cześć dziewczyny.. wiecie co, mam maly problem.
od przedwczoraj boli mnie podbrzusze :(
wczoraj raz bolalo raz nie, nocy czulam ze mnie boli a teraz jak wstalam, jak lekko nacisne to mnie boli :(
powiedzcie ze to normalne, bo nie wiem to moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie spodziewac..

Ostatnia edycja:
Do góry