reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ooooo dawno mnie nie było, a tu tyle nowych mam :)
Witam, witam i o zdrowie pytam.

U mnie czuć już, ze zbliża się II trymestr. Wymioty puściły w 11 t.c i 4 dniu :D teraz zdarzają się sporadycznie raz na 2-3 dni. Mam więcej siły, ale nie powiedziałabym, że mogę góry przenosić. W pn mam USG genetyczne. U nas nieciekawie, bo z Pappy wyszedł za niski wyniki -zaczynam panikować, nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku, ciągle zbiera mi się na ryczenie...:-:)-:)-(
Żadnych ruchów jeszcze nie czuję, za to mam mega pierdy :wściekła/y: i zatwardzenie, nawet śliwki nie pomagają, po kfc też zawsze było super, a teraz nawet ich smieciowy food nie działa już. Chyba przez te moje wymioty schudłam 4 kg... Wcinam pomarańcze jak opętana, jak zjem coś z masą konserwantów, albo cukierka z czekoladą zaraz wymiotuje. Dobrze, ze jest to teraz tak sporadycznie, ze da sie przeżyć . Więc apel do tych mam, które nawet po łyżeczce herbaty wisza na kibelku - BĘDZIE LEPIEJ :tak:

Kochana to wyżej to do Ciebie :-*

reklama
renia ja tez kupię tylko trochę większą kurtkę i żeby nie była z wcięciem w pasie. Będziesz miała trochę przeglądania ciuszków:tak:

bluelovi pewnie dlatego sami chłopcy, bo szybciej można rozpoznać... moja kuzynka chodzi do tego samego gin. co ja i jest w 15tc. a lekarz powiedział, że na razie nie widać płci. Więc może będzie miała córkę...

Odnośnie tego L4 to jakaś dziwna sytuacja z tym sprawdzaniem ciężarnych. To mam y przez całą ciążę siedzieć w domu i nosa nie wynurzać, przecież spacery są wskazane. Naprawdę zus tak sprawdza??

Witam nowe mamusie :tak:

Aluniawdz współczuję stresujących sytuacji

Miladyyy głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze, ale rozumiem Twoj stres :sorry:

Kitki u mnie też dzidzia tydzień starsza, czy lekarz zmienił Ci termin porodu. Bo u mnie nic nie mówił...

Wczoraj czekając na wizytę bardzo sie stresowałam tym usg genetycznym, lekarz długo musiał szukać odpowiednich części ciała. Cieszę się, że pierwsze genetyczne juz za mną i że wszystko w normie :tak:

Dziewczyny listy dalej nie da się edytować, w ogóle wszystkie nasze posty da się edytować tylko do godziny czasu. Jak mi napisała moderatorka oni teraz myślą nad tym jak to obejść żebyśmy mogły edytować swoje listy. Oni myślą, a my czekamy... ale widzę że inne dziewczyny radzą sobie z tym tak że wybierają ze swojego grona po 2 dziewczyny i piszą do admina z prośbą, żeby nadał im funkcje moderatorów w ich wątkach wtedy mogą już same edytować. Także co wy na to żebyśmy i my napisały taką prośbę? Będziemy też wtedy mogły stworzyć wątek zamknięty na jakieś zdjęcia czy co tam będziemy chciały :)

Witaj za niski wynik białka Pappa masz na myśli?! Ja mam tak samo.. Dowiedziałam się że może to skutkować cukrzycą ciążową nadciśnieniem bądź porodem przedwczesnym

W sumie troszkę mnie uspokoiłaś, naczytałam sie, że niskie białko Pappa to duże ryzyko wad, ale nie znalazłam co kiedy beta jest w normie. Czekam z niecierpliwością na poniedziałkową wizytę i to co powie lekarz. Teraz w sumie żałuje tego badania, mogłam robić tylko USG.

Czy na genetyczne chodzicie z tatusiami?

Wiecie co, dzisiaj rano jak mnie szarpnęło to poczułam na dole brzucha takie motylko jak opisujecie, tak przez 3-5 sekund, wiem, ze na dzidziusia to za szybko, ale tak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jeszcze takiego uczucia nigdy nie miałam, poczekam na następne wtedy będę wiedzieć czy to dzidziuś.

Kasiunia gratuluje synka. Chłopczyk jak nic.

Ja też otrzymałam informację - wstępnie - że będę mamusią chłopczyka. Mam nadzieję że płeć nie ulegnie zmianie ;-)
Właśnie wrzuciłam na odpowiedni wątek zdjęcie malutkiego siusiaczka ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiunia - nie, lekarz nic nie mowił o zmianie terminu, bo ja i tak nie donosze, z góry mam powiedziane ze ciążę rozwiązujemy gdy tylko bedzie donoszona czyli 37-38tc ze wzgledu na ryzyko lekarz nie chce przeciągac, także bede nosić brzuszek tylko tyle ile potrzeba

Dziewczyny - my jako mamy 2009 mamy tez zamknięty wątek ale to było zrobione poźniej, po roku czy dwóch jak juz się część wykruszyła, nie wiem czy admin zgodzi się coś takiego utworzyć dla dużej grupy.
Ale zeby ustalić moderatora jestem jak najbardziej za, zawsze łatwiej utrzymać porządek

Do góry