reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ten femibion co piszecie to chyba classic bo on faktycznie kosztuje cos kolo 30 zl, ja mam femibion 2 od drugiego trymestru i te tabletki niestety w normalnej aptece kosztują juz cos kolo 50 zl.

Sylwia a co Twój lekarz mówi na te mdłości?

Ostatnia edycja:
reklama
Lekarz mówi, że to minie - ja mu na to: wiem, za 6 miesięcy. Powiedział, że wcześniej.

Tabletki, które brałam na mdłości to metoclopramidum. Witamin na razie nie biorę, nawet zęby myję rzadko i krótko, wszystko przez mdłości.

Sylwia ja te tabletki bralam na problemy z żołądkiem. Zmniejszaja wydzielanie kwasu zoladkowego. Poza tym to silny lek. A probowalas herbate z imbirem, mleko, banany, migdaly. Moze chwile ulgi przyniosa. Ja zeby tez myje błyskawicznie bo mam odruch wymiotny. W pierwszej ciazy to przez miesiac szczoteczka bez pasty.

Ten Femibion mam Nan 1, dla kobiet w pierwszym trymestrze. Moze nastepne sa drozsze, co nie zmienia faktu ze przez internet sa tansze. Maz kupowal tran- w aptece stacjonarnej doz byl 10 zl taniej niz jak bym zamowila go na doz.pl i tam tylko odebrala.

Witam wszystkie kwietniowe mamy :)

Ja mam termin na 28/04 (tak mi powiedział dr internet) taki termin z USG poznam dopiero jutro. Ale już nie mogę się doczekać :)

PS podpowie mi któraś jak dodać takie ładne suwaki z wiekiem poprzednich dzieci?

Ostatnia edycja:
schauma gratuluję :) zmienię tylko na razie wchodzę i w ogóle nie mam opcji "edytuj" może jakiś błąd mają na forum
Dużo tych chłopców coś czuję że część z nich się pozamienia na dziewczynki jeszcze :-D Ciekawe jak u mnie, chciałam dziewczynkę ale już się tak przyzwyczaiłam do myśli o chłopcu że teraz to nie wiem co by było :-D
AgniesiaBe witamy :)

Renia, ja już się tak przyzwyczaiłam w myślach do drugiej dziewczynki, że jestem wręcz zawiedziona :-D ale i tak uwierzę dopiero jak urodzę :)

Bluelovi, intuicja jak do tej pory nigdy mnie nie zawiodła więc myślałam, że to pierwszy raz będzie... a jednak nie :)

reklama
ojej schauma gratuluję chlopca! :)

jak ja juz bym chciala wiedziec co tam się chowa :)

dziewczyny widzialyscie filmik "miracle of life"? jesli nie to polecam, mozna znalezc na youtube :) obejrzalam rano z mężem i bardzo sie nam spodobal :)

Do góry