reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Bluelovi, właśnie nie mierzył ani tydzień temu ,bo ledwo co było widać i teraz tez nie, pewnie żebym sie nie martwiła . Według ostatniej miesiączki to w 7 tygodniu, ale jest możliwość ze zaszlam 10 sierpnia ;-) wiec wychodziloby ze 4 tydzień . Tylko ze 27- ego , czyli prawie 2 tygodnie temu beta hcg była 6500.....
Na dwoje babka wróżyła, wszystko sie wyjaśni za tydzień

reklama
Hejka. U mnie za równy tydzień prenatalne i już pomalutku zaczyna mi się udzielać lekki stresik. Oby tylko wszystko było dobrze... :)

hey
dziewczyny bylam dzis u lekarza rodzinnego, moje tsh 3,4 . owie tej babce ze za wysokie, ze trzeba zwiekszyc dawke leku a ona ze przeciez w normie :no: . koniec koncow mam brac 50mg leku dziennie ( brałam na przemian 25mg jednego dnia a drugiego 50mg ) zastanawiam sie czy ie za mało?? czy jednego dnia ie powinnam brac 50mg a drugiego 75mg. w czwartek mam wizyte z położna ma mnie wysłac do endoktrynologa. jestem troche wystraszona tym poziomem tsh, wiedzialam ze wzrosnie, ale nie przypuszczalam ze tak szybko

ania nie pomogę ale miejmy nadzieję ze wizyta u endo będzie niedługo i rozwieje twoje wątpliwości:)

Tusia znam ten strach ale grunt to pozytywne myślenie musi być dobrze:)

powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie??? bo mi się włąśnie skończyły i nie wiem na jakie się zdecydowć

aniabuu - mi endokrynolog powiedział, że w okresie ciąży TSH powinno być niższe niż 2,0 więc uważam że spokojnie możesz brać Euthyrox 50 / 75. Ja ostatnio miałam wynik na poziomie równo 2,0 i brałam do tej pory 50 / 75. Lekarz natomiast zwiększył mi dawkę na 75 codziennie.

Bafinka - mi lekarz polecił witaminy Pregnaplus

Tusia a może powtórz betę?? Trzymam kciuki...

Balfinka ja biorę VitaMama 1

Aniabuuu mi przez miesiąc tsh podskoczylo z 1 do 2, dawkę miałam 5 razy 75 i 2 razy 50, teraz mam 5 razy 75 i 2 razy 100. Chyba najlepiej jakby to endokrynolog dobral dawkę.

Miladyyy i Agga meldować się po wizytach! :-)

Czy idziecie na usg to genetyczne w 4d? Jest sens, będzie dobrze widac dzidziusia? Pytam bo ja bylam dopiero w 20 tygodniu na polowkowym, a teraz rozważam czy warto...

Martita ja wiem że muszę się widzieć z endo, ale w uk mieszkam więc nie wiem kiedy to nastąpi. Póki co zwiększe te dawki, mam nadzieję że położna szybko umówi mnie na konsultacje. Strasznie się boję..

reklama
aniabuu będzie dobrze !

Tusia G może powtórz tą betę jak radzą dziewczyny albo przejdź się jeszcze do innego lekarza bo może faktycznie sprzęt kiepski ma.

Martita29 ja idę. Naprawdę warto, dziecko widać bardzo wyraźnie- jak się rusza najfajniej. Nawet widać ile ma paluszków w rączkach. Ja miałam to usg robione jeszcze dopochwowo więc super widok. Polecam :tak:

Do góry