reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

U mnie tsh 3,13 ale atg wyszlo ponad norme bo 192,1. Wizyta u endo za jakies 2-3 tyg.

Pierwsza ciazy poronilam bo nie wiedzialam ze mam hashimoto. W drugiej chodzilam napoczatku co 2 tyg a potem co 3 i wszystko bylo ok ale moja cora ma dosc wysokie tsh choc miesci sie w normie ale musi brac euthyrox.

reklama
Jesli chodzi o depilacje bikini to polecam paste cukrowa o wiele lepsza od wosku I efekt dluzej sie utrzymuje :) ja niestety teraz bede musiala zrezygnowac I wrocic do maszynki ale nie wyobrazam sobie pojsc do gina z bobrem :)

Dziś dzień mojej wizyty u ginka zaczynamy jutro 11tydz...waga +2kg...plamien i krwawień nie ma ani śladu po brunatnej wydzielinie...super :)będę miLa chyba szybkie usg...wezmę dzieci ze sobą...czy z wami do gabinetu tez wchodzi maż ?..moj każda ciąże maxymalnie ze mną przechodzi zawsze jeździmy do lekarza wspólnie i on jest przy badaniu;)

W pierwszej ciąży prwie zawsze mąż był ze mną... ale nie zawsze wchodził do gabinetu.
A teraz byłam 2 razy sama bo mąż z córką zostaje.
Zamierzam zabrać męża i córkę na USG 4d żebyśmy razem obejrzeli maleństwo :-)

Ja narazie nic nie przytyłam, ale widzę już delikatny zarys brzuszka. W pierwszej ciąży miałam taki w 12 tc a teraz już w 7tc :p

Ostatnia edycja:
Kasiunia ja tak mam bo teraz mam problemy w tej ciąży i więcej obaw
Marzenka kciuki za wizytę :-* daj znać po

jednak nie farbuję zadzwoniłam do mojej ginekolog i powiedziała, że mam poczekać do 12 tygodnia i tak zrobię, u mnie dzisiaj pojawiły się brązowe upławy ehh...idę się położyć bo mała ma drzemkę a ja padam...
mój mężuś chodził, że mną w poprzedniej ciąży jak mu pasowało z pracą, bardzo to lubił na 2 prenatalnych obowiązkowo musiał być i nagrywał :-D teraz jeszcze ze mną nie był bo pracował

Nooo te racuchy to bym pochłonęła wszystkie :D U mnie dziś kalafiorowa z wczoraj i penne z kurczakiem i brokułem, zaczyna mi powoli wracać apetyt :happy:
Wczoraj byłam badać tarczycę u internisty na zlecenie gina- usg mi zrobiły i wyszło w porządku a wyniki z krwi mam odebrać jutro... Dziwiła się tylko czemu sam mi nie zbadał, mówi że powinien no to ja mówię że nie wiem, pierwsza moja ciąża tu prowadzona to nie wiem jak to jest, jak mnie wysłał to przyszłam, i tylko mnie tym zdenerwował jeszcze bardziej- on sobie będzie wybierał co mi będzie badał, co nie jak mówią że powinien wszystko to mnie tylko utwierdza żeby się przenieść do tamtej :wściekła/y:
Depilować też się depiluję nawet nie ważne czy do gina idę tylko po prostu :happy:

marzenka mój też na każdą wizytę ze mną jeździ ;-) akurat mu wypada do tej pory że może no to jeździ ze mną :happy:

Ostatnia edycja:
sylwia ja nie mam wymiotow, ale pierwsze co mi przyszlo do głowy na podrażnienie to moze herbata z miodem?

Tusis heheh, ale fajnie!! jestesmy niemal na tym samym etapie :D ciekawe, ktora pierwsza będzie na porodowce, moze razem :D

marzenka moj mąż chce byc obecny podczas usg :)

renia!!!! kalafiorowa!!!!! to jest kurde to!!!! :D
super ze badanie ok!

Ja włosów nie farbuje, mam sporo siwych włosów, kiepsko to wygląda ale nic nie poradzę. Czekam do 12 tygodnia ale tak naprawde nie wiem czy taka farba bez amoniaku pokryje moje siwe włosy.

Milka a Ty czemu nie masz suwaczka??

Marzenka daj znać co na wizycie.

reklama
Hej. Do dziewczyn, które wymiotują: czy wy też macie podrażnione gardło od wymiotów? I czy jest na to jakaś rada? Bardzo mnie piecze i boli gardło, jest podrażnione od wymiotów, od tej żółci czy kwasu. Jeśli macie jakieś rady to się podzielcie, tabletek przecież nie wezmę.

Ja odrazu po wymiotowaniu oprócz mycia zębów dobrze płuczę płukanką miętową, wypłukuje cały kwas, staram sie też żuć gumę miętową, mimo wymiotów srednio 10 razy dziennie nic mojemu gardziołku nie jest :)

Zdenerwowałam się dzisiaj, dzwoniłam do kuzynki żeby odmówić wesela, kuzynka bliska z krwi, ale widzimy się raz w roku na cmentarzu... i wielkie halo, bo nie przyjdziemy, chyba nawet się poryczała, mówiła "wiecie że jesteście moją najbliższą rodziną..." nosz kur****wa mać, tłumaczę jej, ze będę na L4 nie mogę się bawić, ani skakać, nie wysiedzę, etc... a ona dalej swoje, mówię, że mojej mamy też nie będie, bo sama tak nie bardzo, a ona, że jej mama też jest sama i będzie... no tak jakby jej matka miała jakieś wyjście, no zdenerwowałam się strasznie, należymy do osób, które nie chodza na takie imprezy wcale, odmawiałam wielokrotnie, sama robię tylko mini przyjęcie po ślubie i nigdy się nie spotkałam z taką reakcja, zeby to jeszcze była kuzynka,zktórą się widzę co tydzień, wspólne wakacje, etc ---- zresztą na jednym jej ślubie i weselu byłam.... no mam mega wk****urwa no.... hormony mi buzują.

W pn mam wizytę, nie mogę się doczekać i żeby te wymioty przeszły w końcu, zapomniałam się rano zważyć, a i podobno w lidlu jakieś fajne kurteczki były, a po tej akcji nie mam ochoty jechać nigdzie :baffled:

Do góry