reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja się depiluje cały czas Ale tylko na linii bikinii, też nie znoszę swedzenia.
W uk usg dopiero ok 12, 13 tyg. Ja tylko z racji cp miałam wcześniej

reklama
milka ale jak to nie można się dostać do ginekologa? Rozumiem, że tam tą funkcję pełni położna? No bo ktoś musi kobietom robić cytologię prawda? A co jak się jakaś infekcja pojawi? To rodzinny leczy czy jak?

Ja się golę raz w tygodniu w weekend najczęściej więc do ginki lecę przeważnie z kilkudniowym zarostem :)

Milka 3 lata tam mieszkałam, wiec jak sie zdecydujecie w tym roku to służę porada co do hoteli i miejscowości, plaży i jedzenia;-)
Korfu to doskonały wybór jeżeli lubicie widokowe plaże przewaznie kamieniste ,antyczna architekturę i rybke podana z głową to TAK. Jeżeli ci sie marzy luksus i nowoczesność to zdecydowanie nie

Ale jestem dzisiaj sponiewierana. Dobrze, że wc w pracy mam blisko. Szkoda tylko tych gołąbków i łazanek :p
Kiedyś miałam paniczny strach przed wymiotowaniem - ot taka idiotyczna fobia, teraz biegam i 10 razy dziennie :baffled: i żyję...

Ja też należę do tych golących przed ginem, a tak to bardzo nie lubię, bo zawsze jestem cała wysypana w chrostkach i ciagle chce się tam podrapać, bo wszystko swędzi :p no i nigdy nie umiem się wysikać "na małysza"... :wściekła/y:

Co do L4, nie jestem obłożnie chora, mam normalne objawy ciąży, więc nie uważam żebym musiała korzystać z L4 jeszcze -jeżeli lekarz określi , że coś jest nie tak, to położe się do łóżka i nie kiwnę palcem, no i jak spadnie śnieg to wezmę L4, bo co roku zaliczam glebę, a że mną poniewiera, kurczę mam takie podejście, że najwyżej zarzygam klasę, biuro, albo samochód ;) ryzyko zawodowe :D chciałabym tylko zrezygnować z dodatkowej pracy, ale jest bez żadnej umowy więc nie pracuję = nie mam kasy. Więc ogólnie lipa.

Życzę spokojnej nocy mamuśki , a rzygaczkom chwil odetchnienia od mdłości ;)

schauma cytologia jest robiona w UK od 25 r.z. dostaje sie zaproszenie raz na 3 lata i przychodzi sie do przychodni gdzie to badanie wykonuje położna. ale tylko tyle. jesli sie ma infekcje to idziesz do rodzinnego i on ewentualnie, ale w praktyce nigdy, kieruje do ginekologa. zazwyczaj rodzinny przepisuje globulki itp. ja jestem tu 5 lat i nigdy sie nie widzialam z ginem, podobnie wszystkie moje koleżanki. ginekolog to w UK taka tajemnicza jednostka, ktorej praktycznie nikt nie widzial :D

Tusia dzięki! będę sie zglaszac :D

Witajcie Kwietniowe Mamuski :) u mnie narazie ciaza potwierdzona tylko przez testy I beta hcg ktora wczoraj wynosila 4311. Do lekarza ide dopiero 10.09 wiec bede już dokladnie wiedziala co I jak :)

Chyba bede jedna z ostatnich bo termin wychodzi mi jakos na koniec kwietnia :)

Jestem z Wroclawia mam 2,5 letnia corke, ktora tez miala sie urodzic pod koniec kwietnia ale zrobila nam niespodzianke I urodzila sie 31 marca 2013 ;) tak wiec miedzy dzieciaczkami bede miala 3 lata roznicy jak dobrze wszystko pojdzie :)

Milka nieźle ginekolodzy widmo. A w szpitalu chociaż można ich znaleźć czy cesarskie cięcie też robią położne? :D A porody naturalne przyjmuje położna razem z lekarzem czy sama położna.

A tabletki antykoncepcyjne przypisuje też rodzinny czy wy tam macie bez recepty?

Tak wypytuję bo temat mnie ciekawi, jak to w innych krajach jest rozwiązane.

Andziorek witamy! :)

reklama
Annika oni sa tu w ramach projektu "widmo" - sa, ale nikt ich nie widział :D

adziorek witaj! :)

schauma cc juz robią, chyba na salach porodowych sie wszyscy chowaja :D
tabletki anty przepisuje rodzinny i najczestsze pytanie od niego to "jakie chcesz tabletki?". pacjentki same maja sobie wybrac :D dobre jest to, ze antykoncepcja jest tu darmowa.

Do góry