reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ehh te teściowe, moja po poronieniu ciągle opowiadała mi jakie jest juz dziecko szwagierki, bo byłyśmy na tym samym etapie ciąży, teraz póki co nic nie wiedzą i mam plan powiedzieć im jak najpóźniej o ciąży, bo u nich wszyscy najmadrzejsi. Do tego mieszka tam jeszcze babka mojego męża, która jak dowiedziala się, że bierzemy ślub cywilny to mu kazanie prawila, ze to bez sensu, to nieważny slub, to rodzina nieszczęśliwa, myslalam, że mnie krew zaleje jak mi to powtórzył, tesciom tez to nie pasuje, ale do mnie nic nie mówią, bo wiedzą, ze by sie dowiedzieli co o tym myślę. Pewnie będą po porodzie chcieli żebym tam z dzieckiem mieszkała, ale ja wolę na 6m² się gniesc w domu moich rodziców niz u nich, zeby mnie do wariatkowa wywiezli. Ehh jak mi sie marzy własny kąt.

reklama
Smutne ze macie takie przejścia z teściami. Moja tesciowa nie zyje, zmarla jeszcze zanim bylam w ciąży, a na teścia nie powiem ani jednego złego słowa, zawsze nas wspiera, o drugim dziecku powiedzial ze to nasza decyzja i sie bardzo cieszy.

Dziewczyny czy wy tez macie bole brzucha tak w dole jakby w czsie okresu? Mnie dzis jakos dopadly i nie sa az tak mocne jak w czasie okresu ale zaczynam sie niepokoic:-( do tej pory czulam rozego rodzaju skurcze ale nie takie...choc takze mam duze problemy z wyproznianiem od poczatku ciazy wiec te bole mozna latwo pomylic.... nie wezme nic przeciwbolowego by kontrolowac intensywnosc tego bolu...rozwzam pojechanie do szpitala jesli za 2 godz mi nie przejdzie....no bo oczywiscie to jest dodatek do moich plamien- te caly czas takie same bez zmian w intensywnosci...

Ktos cos moze podobnego przezywa?

Frambuesa ja tez mam nawet w tej chwili...wzięłam sie za porządki ...ale czytałam ze to z tego ze macica rośnie ...teraz usiadłam bo dziwnie czuje ten dół brzucha właśnie jak na okres 10tydz obecnie...Oh zapomniałam dodać ze tez miewam okrutne zaparcia:(kupiłam owsiankę i od jutra będę jeść taka na wodzie ...czytałam ze można tez zalać płatki owsiane woda i pic ta wodę ...w poprzednich ciążach brałam błonnik na zaparcia ale szukałam jak najbardziej naturalny w składzie ..teraz chyba tez sięgnę....przez witaminy i żelazo w witaminach mamy teraz zaparcia:(

Ostatnia edycja:
Co robicie dziś na obiad ?ja spaghetti z sosem domowego wyrobu i mięskiem mielonym ...dodam jeszcze zielona cukinie i marchewkę :)jakos mnie naszło na kluski dziś ;)

Frambuesa a masz jeszcze te plamienia?..ja wczoraj odrobine wydzieliny zauważyłam na papierze..ale już nie krew na szczęście tylko brunatny sluz

Marzenka ja mam caly czas taki brunatny sluz....z rana wiecej... ten bol dzis to nprawde mnie zaniepokoil bo wczesniej takiego nie mialam...
a ty plamienia od kiedy masz??? A taki bol okresowy to czesto masz??

schauma dobrze, ze mężu po Twojej stronie! daj znac jak poszlo spotkanie.

tyska nie daj sie i nie mieszkaj z tesciami, moim zdaniem nie ma nic gorszego. lepiej miec ciasno, ale spokojnie :)

Tusia taaak :) kwiaty i czekoladki, ale on dosc czesto robi mi takie niespodzianki wiec w sumie to nic dziwnego :) ale zawsze mi wtedy milo... :)
pogon swojego, niech sie tez wykaże, a co!

frambuesa ja co jakis czas mam bóle brzucha, ale to sa takie raczej lekkie bóle. do niedawna odczuwalam to jako gorąc i ciągnięcie, teraz jako takie uklucia czasem...
i ja tez mam lekkie zaparcia.

marzenka ja dzis zrobilam puree ziemniaczane, mizerie i kotlety z kurczaka :) tradycyjnie :)

reklama
Wiesz co kochan tak sobie przypominam ze raczej codziennie mam ten ból....raczej takie uczucie dyskomfortu niż ból ..ale uczucie jak na okres ja w 6tyg miałam dość mocne krwawienie ...i potem 7i 8 dość duzo raz w tygodniu brunatnej wydzieliny....w ostatnich 2tyg jest jej mniej ale nie jest zupełnie czysto ...

Ostatnia edycja:
Do góry