reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka dzis utulisz mateuszka powodzenia nareszcie kochana nalezy ci sie tys najbardziej przeterminowana :)

A ja czekam na ogloszenie czy moja lusia w tym roku dostanie sie do przedszkola bo w tamtym miala jeden punkt zamalo ;/ dzis musza podac wyniki i ciagle zagladam na strone , teraz jako rodzina wielodzietna zgarnelismy 40 pkt. Wiec powinna sie dostac no nic czekam ;)

reklama
Bluelovi - ale jak jedno z rodzicow nie pracuje to sa w ogole szanse dostac sie do publ przedszkola.

A wlasnie mam pytanie do dziewczyn ze szczecina, Bluelovi, Antus - macie juz dzieciaczki przy sobie, po 6tyg trzeba usg bioderek a w 3mcu okuliste zaliczyc, jak to ogarniacie? Na NFZ czy jak? Bo ja dzis rano bylam w przychodni i do okulisty chcialam corke zarejestrowac bo musimy miec kontrol raz w roku wiec pani mi powiedziala ze termin na kwiecien 2017:eek::eek: i ze mozna rano przyjsc bo tejestruja codziennie rano 5 osob na dany dzien. Ale zaznaczyla ze przych otwieraja od 7 rejestracja od 8 a ludzie stoja od 5 rano:eek: pytalam pania co sie zalapala na ostatni 5ty numerek o ktorej byla to mowi ze o 5.15:eek: przeciez to jakas paranoja!

Czesc dziewczyny, ja juz tez sie przeterminowalam. Myslalam ze moze w nocy pojedziemy, bo mala sie dziwnie w brzuchu zachowywala, ale nic sie nie dzialo. Jutro wizyta u mojego ginekologa. Zobaczymy co powie, obawiam sie ze skonczy sie jak u Marzenki i bedzie wywolywanie.

Kitki no ja nie mialam nigdy problemu zeby maluszki zarejestrowac my nalezymy na kadlubka ,sproboj moze w innej przychodni ?

Jasne ze sa :) teraz jako ze wychowujemy 3 dzieci zgarnelismy 40 punktow tak jak za wszelkiego typu niepelnosprawnosci lub samotne wychowywanie dziecka .widzisz w zeszlym roku nie mielismy tych 40 pkt. I lusce tylko punkta zabraklo .

My oboje pracujacy a corka i tak sie nie dostala do przedszkola na poczatku ale moze dlatego ze poslalismy ja jak miala 2.5roku. No i poszla do prywatnego. Niby na rok. Pozniej mielismy znow probowac do panstwowego. Ale wprowadzili te dziwne oplaty ze 6 godz jakby w czesnym co miesiecznie sie placi nie wiem 200-300zl a za dodatkowe godz po 3zl. A ze nasze dziecko siedzialo w przedszkolu 7-17 czyli za 4godz dziennie mielismy placic. Plus wiadomo obiady zajecia dodatkowe...i wyszlo porownywalnie do prywatnego tego naszego. A tam miala wiele zajec dodatkowych i sportowych w czesnym. No i tak tam zostala 4lata
Sprobuje w innych przych w takim razie bo u nas to jakas paranoja jest z tymi kolejkami. Poszlabym na nfz do okulisty od razu z synkiem i corka za jednym razem

Marzenka czyli dziś Wasz wielki dzień. Przyłączam się do wszystkich mam trzymających dziś za Was kciuki. Ucaluj Mateuszka od forumowych ciotek. Szybkiego porodu zycze :)

Renia tak pięknie opisujesz Wasze wspólne chwile ze aż łezka mi się zakrecila. Każdej mamie życzę takich momentów.

U mnie już prawie końcówka ale córka przeziebiona, ja też i dostałam antybiotyk. Mąż ma tygodniowa delegacje i gdyby nie rodzice to usiąść i płakać.
Kitki spakowałas juz torbę? Ja zaraz biorę się za dokończenie.

reklama
Trix ja o to samo się martilam ale córcia się super bawiła z babcią i tata :-D
Milka a co z brodawkami się dzieje? Za płaskie? Kochana o nic się nie martw, wszystko z czasem się ułoży, nabierzesz wprawy i wszystko będzie łatwiejsze :-)
Reniu super ze tak dba o braciszka :-) i że synus taki grzeczny i że dobrze się czujesz no i zaraz do domku ekstra :-D
Bluelovi kurcze tyle czekania ehh..
Ale trzymam kciuki :-*
Marzenka to jutro już będziesz tulic maluszka:-D kciuki trzymam :-*
U nas dziś fajna nocka :-) na 8 byłyśmy u pediatry wszystko jest w porządku, 24 pierwsze szczepienie mamy, a Helenka ma już 3580g :-o wychodzilysmy z 2550g :-o :-D tak się cieszę nawet pani doktor była w szoku ;-)

Do góry