reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka dzis utulisz mateuszka powodzenia nareszcie kochana nalezy ci sie tys najbardziej przeterminowana :)

A ja czekam na ogloszenie czy moja lusia w tym roku dostanie sie do przedszkola bo w tamtym miala jeden punkt zamalo ;/ dzis musza podac wyniki i ciagle zagladam na strone , teraz jako rodzina wielodzietna zgarnelismy 40 pkt. Wiec powinna sie dostac no nic czekam ;)

reklama
Bluelovi - ale jak jedno z rodzicow nie pracuje to sa w ogole szanse dostac sie do publ przedszkola.

A wlasnie mam pytanie do dziewczyn ze szczecina, Bluelovi, Antus - macie juz dzieciaczki przy sobie, po 6tyg trzeba usg bioderek a w 3mcu okuliste zaliczyc, jak to ogarniacie? Na NFZ czy jak? Bo ja dzis rano bylam w przychodni i do okulisty chcialam corke zarejestrowac bo musimy miec kontrol raz w roku wiec pani mi powiedziala ze termin na kwiecien 2017:eek::eek: i ze mozna rano przyjsc bo tejestruja codziennie rano 5 osob na dany dzien. Ale zaznaczyla ze przych otwieraja od 7 rejestracja od 8 a ludzie stoja od 5 rano:eek: pytalam pania co sie zalapala na ostatni 5ty numerek o ktorej byla to mowi ze o 5.15:eek: przeciez to jakas paranoja!

Czesc dziewczyny, ja juz tez sie przeterminowalam. Myslalam ze moze w nocy pojedziemy, bo mala sie dziwnie w brzuchu zachowywala, ale nic sie nie dzialo. Jutro wizyta u mojego ginekologa. Zobaczymy co powie, obawiam sie ze skonczy sie jak u Marzenki i bedzie wywolywanie.

Kitki no ja nie mialam nigdy problemu zeby maluszki zarejestrowac my nalezymy na kadlubka ,sproboj moze w innej przychodni ?

Jasne ze sa :) teraz jako ze wychowujemy 3 dzieci zgarnelismy 40 punktow tak jak za wszelkiego typu niepelnosprawnosci lub samotne wychowywanie dziecka .widzisz w zeszlym roku nie mielismy tych 40 pkt. I lusce tylko punkta zabraklo .

My oboje pracujacy a corka i tak sie nie dostala do przedszkola na poczatku ale moze dlatego ze poslalismy ja jak miala 2.5roku. No i poszla do prywatnego. Niby na rok. Pozniej mielismy znow probowac do panstwowego. Ale wprowadzili te dziwne oplaty ze 6 godz jakby w czesnym co miesiecznie sie placi nie wiem 200-300zl a za dodatkowe godz po 3zl. A ze nasze dziecko siedzialo w przedszkolu 7-17 czyli za 4godz dziennie mielismy placic. Plus wiadomo obiady zajecia dodatkowe...i wyszlo porownywalnie do prywatnego tego naszego. A tam miala wiele zajec dodatkowych i sportowych w czesnym. No i tak tam zostala 4lata
Sprobuje w innych przych w takim razie bo u nas to jakas paranoja jest z tymi kolejkami. Poszlabym na nfz do okulisty od razu z synkiem i corka za jednym razem

Marzenka czyli dziś Wasz wielki dzień. Przyłączam się do wszystkich mam trzymających dziś za Was kciuki. Ucaluj Mateuszka od forumowych ciotek. Szybkiego porodu zycze :)

Renia tak pięknie opisujesz Wasze wspólne chwile ze aż łezka mi się zakrecila. Każdej mamie życzę takich momentów.

U mnie już prawie końcówka ale córka przeziebiona, ja też i dostałam antybiotyk. Mąż ma tygodniowa delegacje i gdyby nie rodzice to usiąść i płakać.
Kitki spakowałas juz torbę? Ja zaraz biorę się za dokończenie.

reklama
Trix ja o to samo się martilam ale córcia się super bawiła z babcią i tata :-D
Milka a co z brodawkami się dzieje? Za płaskie? Kochana o nic się nie martw, wszystko z czasem się ułoży, nabierzesz wprawy i wszystko będzie łatwiejsze :-)
Reniu super ze tak dba o braciszka :-) i że synus taki grzeczny i że dobrze się czujesz no i zaraz do domku ekstra :-D
Bluelovi kurcze tyle czekania ehh..
Ale trzymam kciuki :-*
Marzenka to jutro już będziesz tulic maluszka:-D kciuki trzymam :-*
U nas dziś fajna nocka :-) na 8 byłyśmy u pediatry wszystko jest w porządku, 24 pierwsze szczepienie mamy, a Helenka ma już 3580g :-o wychodzilysmy z 2550g :-o :-D tak się cieszę nawet pani doktor była w szoku ;-)

Do góry