reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka - to maz sobie choc skorzysta jeszcze przed pologiem;) ale ten Mateuszek to uparciuszek, wygodnie mu pod maminym serduszkiem:)

Moja cora nie przesikiwala bokami pieluch a miala 2 od razu. Nie wiedzianam ze chlopcy tak potrafia. Mnie przeraza pielegnacja siusiaka i w ogole. Wydaje mi sie ze z dziewczynkami to wszystko jakies latwiejsze jest

reklama
My przez chyba 3 tygodnie przy synku uzywalismy pampersow 1 ,później 2.
Synuś urodził się z wagą 3400 i 55 cm.
Co do układania siusiaka to za każdym razem ukladalisny na dół.
Co do pielęgnacji siusiaczka to od początki pediatra kazała nam odrobinkę, bez siły odciagac skórkę i tam przemywać.
Robiliśmy to naprawdę bardzo delikatnie i skórka już całkiem mu schodzila jak miał 1,5 roku.
Teraz jest gorzej, bo nie zawsze chce sobie dac umyć, a zaczęło się to gdy miał zapalenie pęcherza.

Marzenka no może się jeszcze rozkręci :) Powodzenia &&

Ale dziś piękna pogoda była, ale już powoli chłodniej się robi. Teraz pora na odpoczynek bo trochę pospacerowaliśmy i już padam.

Antus też bym nie wiedziała jak z chłopcem sobie radzic;-)
Marzenka kciuki żeby się rozkręcilo :-*
Reniu u ciebie tez :-*
I kciuki za wizyty :-*
Pogoda piękna dziś :-D

Kochane trzymajcie kciuki by się wstrzymał do rana :D teściowa zaraz leci w nocy jesteśmy sami, rano mąż zostaje ze mną a Damian do przedszkola po południu tez miałby z kim zostać jak się ma rodzic to jutro :D

Marzenka i Renia trzymam kciuki, moze maluszki zechcą wyjsc w końcu :)
Antus u nas w miare, jakos daje rade, jest pogoda spacerujemy. Mąż pomaga ile moze, jak chłopcy plączą na raz, musi mi jakos pomoc i karmić :)
Pierś nawet chłopcy chwytają ale nie zjdaja ile trzeba ipo chwili znowu glodni, poza tym pokarmu coraz mniej a na odciąganie co 2 godz nie ma czasu :( wiec dzisiaj dostali juz mm :(

reklama
Aniu nie martw się to co najważniejsze z siara dostali. Niełatwo jest 2 na raz wykarmic wiec daj spokój nic się nie przejmuj karm mieszanie a potem przejdź na mm i juz :) Będą najedzeni, zadowoleni a tobie też troszkę lżej. Mm tez jest przecież odżywcze, witaminki ma i jest ok :)

Do góry