reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka przy kolejnym porodzie to nawet jak sa co 7-10 minut trzeba jechac bo szybciej sie rozkręca. Ja skurcze co 5 minut miałam 30 minut przed partymi to chyba bym w drodze urodzila

reklama
Jej mi też lekarz mówi że jak się zacznie żebym szybko jechała, teraz to tylko mnie stresują takie wiadomości :D
Marzenka powodzenia! piękna data na narodziny 03.04 bardzo mi się podoba :)

Maui, Bluelovi używam pampersów zielonych rozmiar 1, mały ważył w zeszły piątek 3100.

Klaudyna, przy córci też mi nie przeciekało, a używałam tych samych pieluszek. To pewnie kwestia płci maluszka nie wiem czy mogę przy każdym przewijaniu układać siusiaczka w dół... ehhh a mówili, że z chłopcami jest łatwiej

Ania50 w pierwszej ciąży mąż robił mi masaż krocza przy pomocy oliwki, ale skończyło się cc, wiec nie powiem czy jest to skuteczne. Podobni tak, ale nie powiem Ci z własnego doświadczenia.

Ania, Twoi chłopcy mają już 6 tygodni?! Jejku jak ten czas ucieka... Jak dajecie radę? Troszkę lepiej? Mąż daje radę Ci pomóc tą jedną ręką? Zawsze może chociaż buteleczkę przytrzymać. Kiedy będziesz mogla karmić piersią?

Martita, Antoś zasypia zwykle przy cycusiu, albo jak biorę go do odbicia :) nie lubię kiedy leży w koszyczku sam, kiedy nie śpi. Maja też często była na rękach i mimo tego sama zasypia w swoim łóżeczku. Sama prosi o zgaszenie światła i zasypia. Co do drugiego pytania, to przytyłam 11 kg - w dniu porodu ważyłam 95,5 a dzisiaj ważę 85,7, czyli 9,8 kg już zeszło

Klaudyna, tak jak dziewczyny piszą - do centrum handlowego pójdziemy chyba dopiero jak Antoś skoczy 6 tygodni.

Dzis jeszcze raz będzie sposób na Martite jakby co;) wszystko sie póki co wyciszyło :( ale czuje sie ciut inaczej ..moze to tez oznaka porodu. Jutro mam wizytę i usg ..pewnie lekarz na wtorek będzie chciał indukować porod ..ma ze mną omówić jutro co dalej..

Marzenka tez mam jutro wizyte, jadę z mężem, Damian juz do przedszkola, babcia dzis leci i sami zostajemy do wtorku. Mi dopiero po 10 dniach od terminu by wywoływali. Wiecie ja się już nawet nie przejmuje wszystko tak planowałam 1 babcia, 2 babcia a tu nic się jednak nie przewidzi wiec będzie co ma być :)

reklama
Antus To faktycznie mały gdzieś bokiem sikawkę wystawia :cool2: może są takie "wyższe " pieluszki, żeby je zapinać nad bioderkami, wyżej na brzuszku? ale jeszcze jestem przed porodem i nie wdrożyłam się na powrót w ofertę pieluchową, więc nic więcej nie wymyślę. Może spróbować jakieś inne? No zmiana po kilka razy dziennie ciuszków to masakra. Dobrze, że się ciepło robi i szybko wszystko schnie i się dziecko nie przeziębi.

Do góry