reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

No dziewczyny u mnie chyba zaczyna się coś dziać. Od 3 godzin mam skurcze i to takie ze wcześniej az tak bolesnych nie miałam... Tylko są baaardzo nieregularne. Wzięłam nospe, udało mi się ze 40 min odsapnac i dalej jazda.
A teraz moje jelita pracują tak głośno że hoho:-D

reklama
No to alunia kciuki żeby się szybciutko rozkręcało :)

Milka a u Ciebie od razu oxy podają przy wywołaniu? Bo u nas w szpitalu pierwszy dzień cewnik, a oxy na 3 i 5 dzień wywoływania więc niech mój synuś niech rodzi się wcześniej:)

A u nas pobudka bo śniło mi się że do gin zaspalam :/

Alunia powodzenia i kciuki zaciśnięte.
Milka dla Ciebie kciuki również bardzo mocno zaciśnięte, oby dzisiejsze wywoływanie poszlo gładki i sprawnie.
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizyytach.

Jakos kolo 4.30 jak zwymiotowalam wszystkim czym tylko mogłam to calkowicie odpuscilo, tak ze normalnie usnelam. Ale od jakis 30 min znowu się zaczęło. No cóż chyba zaraz się ogarniam i jadę na ip bo te skurcze sa co 3,5,7 min. Ale bardzo bolesne są.

Mocno trzymam kciuki za wszystko wizytujące dziewczyny i czekam na relację!
Milka za Ciebie trzymam szczególnie mocno, oby wszystko potoczyło się szybko, łatwo i bezproblemowo.
Alunia, może to już dzisiaj czekam na relacje!
Przepraszam, że teraz mało się odzywam, ale jak tylko maluch śpi to staram się poświęcić czas Majce, choć nie zawsze nam to wychodzi. Zauważyłam, że Majka stara się przytulać brata i lubi pomagać przynieść różne rzeczy dla niego, ale z drugiej strony jest bardziej nieposłuszna. Chyba za wszelka cenę próbuje zwrócić uwagę na siebie i nie pomagają tłumaczenia, że kocham ją bardzo mocno i że zawsze znajdę dla niej czas. Wciska się na kolana jak mam Antosia, a jak go odłożę to już nie chce się przytulić. Trochę mam z nią nerwów, ale mam nadzieję, że sytuacja się unormuje.
Trix jezeli nie wyrazisz zgody na poród sn to nikt Ci nie będzie nawet próbował Cię namawiać. Stan po cc jest wskazaniem do kolejnego cc. Co do terminu to wszystko zależy od szpitala - u nas wyznaczali termin na tydzień przed planowanym z om - czyli po skończonym 39 tygodniu. Nikt nie patrzał nawet na termin z USG, mimo że według usg synek był o tydzień młodszy. Każdy szpital ma swoje procedury i nie wiem czy da się to tak porównać.

Martita nie będę pisać jak ka ważę bo mnie tu skrytykuja ;-)
Mikulinka jej ale się porobiło u was, odpocznijcie i trzymam kciuki :-* jak dziś się czujesz?
Antus odpoczywaj i oby szybko przeszło:-* super ze córcia pokochała braciszka :-) co do chwil tylko że starsza to na pewno tego potrzebuje moja skakała z radości jak z nią poszłam na spacer czy zakupy :-D trzymam kciuki żeby zoltaczki nie było :-*
Schauma super ze tak zareagowała mała mówiłam że będzie dobrze :-D jak po wizycie położnej? I jak jest jak jesteś sama z 2? Jest co robić co nie ;-)? Co do brodawek u mnie tak samo było dużo wietrz, polecam maść maltan i okłady to szybko się zagoi i z czasem już bólu nie będzie :-)
Milady kąpiel co dwa dni :-D co do kp i diety to ja z tych mam co jedzą wszystko i obserwują maluszka z córcia robiłam tak samo i było ok, później przy rozszerzeniu diety było łatwiej bo córka znała smaki, jest wiele już artykułów o tym że matka kp może jeść wszystko,mija już tą moda czy nie wiem jak to nazwać na gotowane mięsko i warzywa i zakaz jedzenia cytrusów czy czekolady itd ale oczywiście każda mama robi jak uważa i każde dziecko inne :-) co do pieluszek u mnie czasami po 15szt dziennie schodzi, trzeba sprawdzać przed karmieniem czy coś jest czy nie czasami idą dwie podczas zmiany :p
Kitki super ze wszystko w porządku :-)
Marzenka dobrze mu w brzuszku :-D kciuki by się rozkręcilo :-*
Ja też właśnie kąpie co dwa dni, malutka przybiera a ja chudne oby tak było dalej ;-) położna była wczoraj wszystko jest super mówiła że widać że nabiera kształtów :-D wczoraj też byłam że starsza na zakupach a m czekał w aucie z malutka (pod telefonem) bardzo dobrze mi to zrobiło wyjście do ludzi a córcia skakała z radości że idzie z mamą :-D polecam mamusie :-) powiem wam że mam wyrzuty sumienia że np nie mogę dać czegoś starszej lub się z nią pobawić jak kp a karmie często w ciągu dnia i czasami mi jakoś tak przykro że muszę mówi że musi chwilkę poczekać bo nie wszystko się da robić jedna ręką co mogę to robię...też tak macie? Moja jest troszkę zazdrosna jak kp to przychodzi się przytulić albo chce bym ją karmilam łyżeczka a od dawna je sama albo mówi ala że coś ja boli no ale potrzebuje czasu i to normalne, no i budzi się w nocy czasami prześpi cała ale częściej m w środku nocy musi iść do niej spać, pewnie kiedyś z tego wyrośnie
Kciuki za wizyty :-*
Milla kciuki mocno trzymam :-*
Martita u mnie też tak czasami jest
Antus u mnie też tak że starsza chce na ręce jak kp i chce w różny sposób zwrócić na siebie uwagę i zrobiła się niegrzeczna ;-)

Alunia i Milka trzymam kciuki. Zazdroszczę wam dziewczyny ze macie swoje maluszki. Ja do terminu jeszcze kawałek ale strasznie mi już ciężko brzuch mi okropnie wywalilo także jeszcze poczekam z 1.5 tyg i biorę m w obroty

reklama
Alunia! Trzymaj się

Kitki, ja mojej tlumaczylam na plastelinie;) że serce mamy się nie dzieli tylko powiększa. Przygotowuję się na zazdrość ale wiele zależy od nas samych. Olimpia Lilke ugryzla w rękę a potem kochała wszystkich tylko nie Lilke i mamę. Trzeba to znieść i dużo uwagi przenieść na starsze rodzeństwo.

Do góry