reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Antus a może paracetamol w tabletce sobie weź? W szpitalu mówili mi ze można przy karmieniu.

Mikulinka trzymaj się! :*

Co do kąpieli to położna mówiła mi ze co 2-3 dni , ale kiedy nie kąpiemy to trzeba koniecznie mokrym wacikiem umyć pupę i szyję.

reklama
Mikulinka dobrze ze sytuacja opanowana. Odpoczywaj i zbieraj sily:) wszystko będzie dobrze.
Antus współczuję bólu. Ja się taj popłakałam jak weszłam do wanny ale wyjść z bólu nie mogłam. Paracetamol właśnie można brać. I pamiętaj o wygodnej pozycji podczas karmienia bo kręgosłup teraz jest oslabiony. Powodzenia. Jeszcze trochę i ból minie.

Dziewczyny ja się jeszcze ogarniam w domu ale staram się być w miarą na bieżąco na forum. My w domku od soboty, Laura pozytywnie zareagowała na brata, chociaż początkowo trochę obojętnie. Teraz jak płacze to pierwsza biegnie do wózka, przynosi pieluszki na zmianę itp. ale ogólnie dalej zajęta swoimi zabawami, a jak wróciłam ze szpitala to nawet nie była mną zbytnio zainteresowana więc widocznie to ja bardziej przeżyłam nasze rozstanie.
Igorek jak narazie bardzo grzeczny chociaż w dzień śpi i je a w nocy robi się bardziej aktywny :) Ale na obecny moment jest dużo spokojniejszy niż Laura na tym etapie.
Dziś przychodzi do nas pierwszy raz położna.
Karmię piersią ale mam poranione sutki i strupki mi się porobiły, bolą jak mały się zaciąga. Mam nadzieję, że szybko się wygoją, bo wydaje mi się że mały dobrze przystawiony jest, dużą część brodawki ma w ustach więc nie wiem czemu mnie tak pogryzł. m Zobaczymy co położna dziś na to powie.
Przepraszam ze dziś tylko o mnie, ale od rana jestem na placu boju sama z dwójką, muszę Was nadrobić w międzyczasie.
Trzymajcie się brzuchatki, już niedługo wszytskie będziemy tulić nasze maluszki.
Milka kciuki za jutro :*:*:*

Mikulinka dobrze, ze lekarzom udalo sie zatrzymac akcje bo juz myslalam, ze dzidzi na swiecie. Niech spokojnie posiedzi jeszcze przynjmniej 1,5 tygodnia.

sxhauma ja mialam identyczna sytuacje z brodawkami, teraz sie juz wygoily ale nadal bola przy zaciaganiu. Polozna w szpitalu mowila ze brodawki moga bolec pomimo tego, ze dziecko chwyta dobrze bo musza sie przyzwyczaic do eksploatacji. Pokaz nam foto Igorka :)

Antus moze sprobuj z Paracetmaolem jak dziewxzyny pisza?

Dzien dobry :)
U mnie sloneczko swieci wiec piore od rana.

Tak jak pisze Martita, brodawki musza sie przyzwyczaic. Oj jak sobie przypomne ten bol to nie wiem czy gorzej bolaly piersi czy pipka.

Mikulinka trzymam kciuki, juz za chwile pewnie będziesz tulić maleństwo.
Antus super ze juz w domku, tak jak dziewczyny piszą mozesz brać paracetamol na te bole.
Helenka ale duza juz, ladnie przybiera :)
Ja teraz tez kapie co drugi dzień. Kiedys córkę kapalam codziennie.

reklama
Mikulinka dobrze, że się odezwałaś. Oby maluszek posiedział sobie jeszcze chwilkę w brzuszku.

Antuś nie zadreczaj się czopkami, lekarz chyba powinien Cię poinformować o skutkach ubocznych... Fajnie że córka tak szybko zaakceptowała nowego czlonka rodziny :-)

Shauma dobrze że u Was wszystko ok :-) sutki chyba się muszą przystosować, najważniejsze że wiekszych problemów z nimi nie masz.

Ja dziś się czuję o niebo lepiej niż wczoraj. Na 14 mam dentyste ciekawe co tam mi dziś zrobi.

Kitki trzymam kciuki za wizytę!

Do góry