reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Antus paracetamol możesz wziąść, ale jak masz jakieś wątpliwości to popytaj lekarza albo położna.

Milka ty już jutro???!!!!

Mikulinka dobrze ze to juz końcówka, trzymam kciuki żeby dzidzi jeszcze chwilę w brzuszku powiedziała :-)

Schauma cieszę się że sobie radzicie, wrzuć zdjęcie malucha, jak będziesz mieć chwilę czasu.

Ja miałam okropna noc, czułam co jakiś czas skurcze przepowiadajace, bardzo nieregularne, raz na 30 min. mąż dziś rano mi powiedział że brzuch mi już strasznie opadł, zresztą czuje mała już bardzo niziutko. Oj nie wiem czy doczekam 20 kwietnia??!!

reklama
Hej :)

Wczoraj mielismy falszywy alarm porodowy. Maly od kilku dni jest bardzo aktywny, mam coraz czesciej bole miesiaczkowe, glowka tak mocno napiera ze bardzo ciezko mi chodzic. Wlasnie wczoraj siedze sobie spokojnie na krzesle i zrobilo mi sie cieplo, myslalam ze mi wody odeszly a to maly mi glowka pecherz nacisnal hehehe. Ale jakie emocje byly :D

My tak mięliśmy w kościele w Wielkanoc, oczywiście stałam całą mszę, bo masa ludzi i nikt się nie ruszył żeby mi ustąpić... tak się umęczyłam, że postanowiłam, ze ja już nigdy starym (żeby brzydziej nie napisać)
nie ustąpię, skoro mogą chodzić wszedzie to stać też mogą... Wyszliśmy wcześniej, wsiadam do auta, i na raz czuje, że mi mokro, ręka na krocze no mokre, mąż wpadł w taką panikę, a powiedziałam mu jak już jechał, że skręcił na chodnik tak, ze omało się o drzwi nie obiłam, żeby sprawdzić czy rzeczywiście mokro ;) no i jak wróciłam do domu wyszło, że sie chyba trochę osiusiałam od tego stania ;)

Kurcze dziewczyny dobrze, ze jest forum, bo ja pewnie bym 2 razy dziennie małą kąpała. Musze teraz zacząć nadrabiać materiały dzidziusiowe, bo jak na razie czytam tylko artykuły o kp, o diecie-niedietowej matki kp, itd, a tu cała pielęgnacja zostaje, z tego wszystkiego śniło mi się, ze nie umiałam pieluszki przebrać dziecku. Ogólnie co noc śnią mi sie dzidziusiowe głupoty- np ostatnio płakało dziecko było moje oczywiscie i usypiałam je... zegarkiem. Próbowałam nastawić godzinę 3, bo o tej miała iść spać, a ciągle co ustawiłam to się na 4 albo 2 przestawiało...

A powiedzcie co ile zmieniacie pieluszki maluszkom? Wzięłam do szpitala paczkę 24 szt i się zastanawiam czy na te 2 dni starczy? Zmieniacie przy karmieniu co 3 godziny, czy co godzinę?

Ja miałam okropna noc, czułam co jakiś czas skurcze przepowiadajace, bardzo nieregularne, raz na 30 min. mąż dziś rano mi powiedział że brzuch mi już strasznie opadł, zresztą czuje mała już bardzo niziutko. Oj nie wiem czy doczekam 20 kwietnia??!!

Ja mam na 24, też mi sie wydaje, ze nie dotrzymam, położna za wszelką cenę kazała wytrzymać jeszcze conajmniej 3 tygodnie, powiedziała, ze w 38 t.c. coś się wytwarza i dzieciaczek potem może mieć problemy. WIęc zaciskam uda...
Aniabuu też zaciskaj kochana !

Może chodzi o jakieś przeciwciala? My dziś zaczynamy 39 tc... Masakra a byłam pewna że dużo wcześniej urodzę ;-)

Milady też ni się snia takie dziwne rzeczy. Ostatnio snilo mi się że urodziłam Marcelinkę już dużą taką 2 letnią. I miała już wszystkie zęby ale wszystkie z próchnicą...

Milady pewnie chodzi o plucka, ale pewna nie jestem. Ja już miałam sterydy podane więc jestem troszku spokojniejsza.

Z pieluszkami to ciężko powiedzieć jak często zmieniać, zależy od wielu czynników. Niby 6-8 na dzień. Ale najlepiej sprawdzać czy nie mokra, lub okupkana.

Alunia ja obstawiałam max 38tyg a tutaj juz 40 i cisza:( wlasnie zbieram sie do lekarza i licze ze powie mi o jakis postępach w procesie ;) miałam wrażenie ze wczoraj odpadł mi kawałek czopa ale bez krwi wiec nie wiem czy to czop...

Dziewczyny u mnie dobrze po badaniu:D Komory serduszka maja 178mm i 170mm wiec wtedy wyszlo tak przez ucisk bo jedna byla o polowe mniejsza praktycznie. No ale bylo dwoch lekarzy, oban badali i stwierdzili ze ok, dostzlam foty z wymiarami na potwierdzenje i mam spac spokojnie:) no i termin nam sobie wybrac na porod od 19-25 kwietnia mniej wiecej. Wiec chyba zdecyduje sie na 20 zeby bylo latwiej zapamietac;) albo na 22 bo ja tego dnia urodzona, corka 5-go ale lekarz od razu powiedzial ze to za wczesniej i odpada. Maz z 17-tego.

Miladyy - ja tez mam trzymac synka wlasnie do 38tc zeby nie bylo problemow z odychaniem wlasnie. Takze zaciskaj nogi kochana ile sie da

Mikulinka - dobrze ze jeszcze sie trzymacie, oby tak dalej mamuska:)

Schauma - a widzisz mala roznica i Laura jeszcze woli swoje zabawki. Ale z drugiej strony to dobrze ze nie jest mocno zazdrosna i ze nie wisi na tobie, zawsze to latwiej ogarnac dwojeczke

reklama
Do góry