reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Mikulinka jej trzymaj się,dawaj znać :-*
Antus super ze do domku i że dobrze się czujesz oby było tylko coraz lepiej :-*
Aniu o matko! Trzymaj się pewnie teraz ci bardzo ciężko, niech mąż szybko wraca do zdrowia
My dziś pierwsze śniadanko w 4 było wesoło i smacznie :-) zaliczylismy dziś też pierwszy spacerek bo była piękna pogoda tak się fajnie spacerowalo z rodzinką <3
Co do kp to mi teraz przy drugim dziecku jest łatwiej, chociażby dlatego że malutka od razu miałam przy sobie i mogłam dać cycusia odrazu i położna pokazała mi jak przystawic odpowiednio i już wszystko umiem robić przy malutkiej nie czuje stresu itd wszystko razem pomogło i prawie nic nie boli, malutka ładnie ssie, chociaż czasami jeszcze się męczymy, przybiera prawidłowo, śpi i jest zadowolona i spokojna i ja dzięki temu też :-) oby było tylko lepiej :-)

reklama
Dziewczyny kiedy pierwsza wizyta w przychodni? Tzn chyba trzeba pojsc zarejestrowac dziecko jakos niedlugo po urodzeniu do wybranej przychodni, ale mam w wypisie wpisana jakas wizyte patronazowa w 5-7 dobie i teraz nie wiem czy to chodzi o wizyte poloznej czy pediatry w domu?

Maui skoro my takie niedoinformowane i wierzymy w zabobony, zacofane i nie wiem jeszcze jak nas nazwała, to po co nas czytasz? Czy kp to jedyny temat na który masz coś do powiedzenia? Bo jakoś nie przypominam sobie abyś pisała o czymkolwiek innym. Skoro nie odpowiada Ci nasz poziom i wiedzą to może zmień forum. ...
Beatka nie zamartwiaj się. Wasz spokój jest najważniejszy. KP czy mm.....najważniejsze żeby synek się najadal i miał szczęśliwa mamę. Powodzenia:)

Ostatnia edycja:
Martita u nas polozna przychodzi w dzien po wyjsciu ze szpitala tzn. Dzwoni czy moze przyjsc a na wizyte do pediatry kaza sie umawiac w 3 tygodniu zycia dziecka ,kiedys w 2 wszystko sie zmienia musisz dowiedziec sie jak u cb ;)

Ja mam wpisane w wypisiebwlasnie te wizyte patronazowa 5-7 doba a potem wizyte w przychodni w 6 tygodniu. Myslalam, ze wszedzie jest tak samo. Ale wysle meza we wtorek to sie dowie wszystkiego

W przychodni wizyta po 4 tyg ale zapisać trzeba wcześniej i umówić sie wtedy na pierwszą wizytę a położna musi być kilka dni po wyjściu ze szpitala

Dziewczyny mam kolejny problem :( Przez to że nie karmię piersią.
Mały miał dzisiaj zaparcia i zrobił z płaczem bardzo twarde kupki :( przepajam go przegotowaną wodą między posiłkami (tak poleciła mi położna) ale miał dzisiaj zaparcie. Co robić? Jakie stosowałyście metody na zaparcia?
Pomóżcie

Beata spróbuj z czopkiem gliceryniwym, ale nie cały tylko kawaludek. No i tego nie można stosować cały czas. Ale na pewno ulzy..

reklama
Beata dzieci karmione piersią też czasami mają takie problemy, nie obwiniaj się kochana Że przez to że karmisz mm mały kupki nie może zrobić. Będzie dobrze :-)

Do góry