reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny normalnie zakochałam się w waszych maluchach i coraz bardziej nie mogę doczekać się swojej córy... Mojemu M. pokozauje zdjęcia to też już by chciał maleństwo tulić.

Ja mam stopy i łydki jak u hobbita po nocce trochę schodzi ale i tak nie założę butów sprzed ciąży.

Alexia dziekujemy za info, trzymaj się kochana niech ból już Ci nie dokucza :-*

Fenika co do laktacji za wiele nie pomogę, bo brak mi doświadczenia, ale zapewne jest tak jak dziewczyny piszą.

Kitki ja już nie staram się spać na lewym boku bo wtedy mam nocki z głowy. Mnie się najlepiej śpi na prawym i na plecach, ale nic mnie nie boli, nie dretwieje. Boli i ciągnie brzuch tylko i wyłącznie przy zmianie pozycji, ale uloze się i jest ok. Może faktycznie coś uciskasz na tym boku?

reklama
Fenika.nie stresuj sie mleczko wroci. Podchodz do tego na spokojnie bo nerwy w tym nie pomogą.

Annika Kacperek jest śliczny.

Kitki.jak ja przewracam się z boku na plecy to małemu się to nie podoba i bardzo się wierci i podskakuje więc szybko zmieniam pozycję.

Renia zdrówka:* nie daj sie chorobie!!!

Drobi ja ostatnio też mam coś z puchnieciem. Ostatnio to lewa dlon puchla i dretwiala a dzis w nocy nie moglam spac bo dla odmiany prawa i w ogóle nie przechodzilo. Teraz jak.wstałam to jakoś się uspokoiło.

Bluelovi jej współczuję tej rozlaki z maluszkiem, wyobrażam sobie co czułas :-* ale najważniejsze że już po wszystkim, u nas jutro położna będzie a malutka robi się czerwona i żółta martwię się bardzo :-( a jak u was dziś ?
Fenika jej trzymam kciuki za malutka żeby rosła i żeby bilirubina spadła wiem co czujesz ze starsza córcia to samo przechodziłam,ściskam was mocno :-*będzie tylko lepiej na pewno :-* nie denerwuj się i odciągaj regularnie wszystko ruszy
Beata gratulacje!! Śliczne maleństwo :-) będzie wszystko dobrze :-* co do karmienia poproś inna o pomoc na pewno któraś pomoże trzymam kciuki :-*
Annika zdrówka dla maluszka :-*
Aniu piękni są!
Reniu dużo zdrówka :-*
Dziękujemy za informację co do Sweetki :-)

Dziękuję dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiła. Tutaj zaczęli panikować bo ta utrata trwa za długo wg lekarzy. Ja się na tym nie znam wiec biorę do serca wszystko co mi mówią... Ehh napisze wszystko szczegółowo jak juz będziemy bezpiecznie w domu...

Kochana nadrabilam!!!
Miło że o mnie pytacie u nas wszystko dobrze, malutka ładnie pije,jest grzeczniutka, kruszynka kochana ja często się wzruszam jak się na nią patrzę albo jak siostra ja glaszcze. Serce wymieka<3 reakcja na siostrę pozytywną jest bardzo zainteresowana, pomaga podaje kremik pieluszki,glaszcze robi "ajka ajka" ;-) jak płaczę to reaguje i mówi że chce mleczko i czasami chwyta cycusia żeby mleczko leciało ;-) przy kąpieli malutka płakała a siostra z nią. Czasami jest zazdrosna jak karmie i nie mogę w tej chwili sie z nią pobawić. Ale tłumacze jej ze jak skończę albo bawię się jedna ręką, pomiędzy kamieniami czas spędzam że starsza żeby cały czas czuła się ważna. Czasami mi przykro że np nie mogę jej wykąpać czy na ręce zabrać czy iść na dwór bo te krocze ale za chwilkę wszystko nadrobimy. Teraz częściej jest tatuś tatuś i mi czasami przykro ;-) ale ma momenty że mama ma ja położyć spać albo coś zrobić :-D wszystko z czasem się ułoży tak więc te z was co mają mniejsze dzieciaczki już w domku nie martwicie się,one już wszystko rozumieją, zobaczycie jakie "dorosłe" się wydają przy malenstwach ;-)

Ewe ja tez mam wrażenie, że w pierwszej ciąży byłam bardziej sprawna. Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jak w danej chwili ułoży się maluch. Jednego dnia myję okna i robię generalne porządki, a drugiego dnia ledwo człapię nogami, bo cały brzuch mnie boli. Od wczoraj strasznie bolą mnie biodra - do tego stopnia, że nie mogę spać w nocy, a wczoraj chodziłam żółwim tempem i przy każdym kroku syczałam z bólu ;(
Patrząc na paseczek bardzo się cieszę, że to już koniec i jutro idę po to skierowanie na cc, ale ciocia "nastraszyła" mnie, że lekarze w szpitalu mogą zrobić mi usg i zdecydować o wyznaczeniu terminu cc już po planowanym terminie porodu, chociażby dlatego, że maluch jest podobno z tych mniejszych. Ale z drugiej strony myślę sobie, że ostatnie usg miałam 11.03 i wtedy mały ważył 2780 i przez tydzień mógł dobić do 3kg. Na pewno dam Wam jutro znać, bo od razu od ginekologa pojadę do szpitala żeby dowiedzieć się co i jak.

Fenika, Aniula chyba czuje się już lepiej? Tzn. pewnie nie jest już taka ospała? Wszystko się ułoży, a lekarze zawsze chcą być bardziej ostrożni. Ja miałam wrażenie, że za wszelką cenę próbują dopatrzyć się czegoś złego, jak badali Maję i pamiętam jak strasznie się wtedy czułam. Do tego stopnia mnie nastraszyli, że jak Maja mi ulała to zaniosłam się płaczem, że coś na prawdę jej dolega i może już jej nie uratują.... Wiem, teraz wydaje mi się to śmieszne, ale wtedy zwykłe ulanie się wydawało się katastrofą, bo byłam tak przestraszona o zdrowie córki. Tak jak pisały dziewczyny, ćwicz z laktatorem, to na prawdę poprawia laktację. I na początku to normalne, że mało leci i czasami mogą być małe przestoje. Ile Ania spadła już z wagi? Moja Majka urodziła się z wagą 3250, a najmniej ważyła 2990. Ze szpitala wyszłyśmy po 5 dniach z wagą 3100 - czyli dalej ważyła mniej niż przy porodzie.

Kitki mnie boli brzuch przy zmianie pozycji, ale przestaje boleć niemal od razu jak tylko się już ułożę. Może Dawidek Ci na coś uciska.

Klaudyna, nie wiarygodne, że Twoja córeczka tak bardzo dojrzale podeszła do młodszej siostrzyczki. Już nie mogę się doczekać reakcji Majki na Antosia. Bałam się tego bardzo, ale widzę że nie ma czego ;)

hej dziewczyny :) gratuluję wszystkim kobietkom, które w ostatnim czasie zostały świeżo upieczonymi mamusiami :) dzieciaczki przesłodkie!!! my mamy się dobrze, co prawda czasem brzuch twardnieje ale ciągle jeszcze w dwupaku :) luteina nospa i magnez...i do przodu :)

klaudynaaa piekne coreczki :) i ladnie Wam wszystko sie uklada, super...

Kitki ja spie na lewym, ale najchetniej wlasnie na prawym, albo budze sie na plecach. Brzuch mnie niw boli przy przekrecaniu.

reklama
Dziewczyny chyba cos sie dzieje u mnie..wczoraj bardzo często twardnial mi brzuszek a późnym wieczorem zaczęło mnie pobolewac w pachwinach i dół brzuszka jak na okres ...ostatni poród miałam wywoływany a ze starszym synem minęło juz 11 lat wiec nie pamietam :( teraz sie przebudziłam i co jakis czas pobolewa mnie w okolicy lewego jajnika taki wlasnie rwący ból znow :( wczoraj miałam parcie na odbyt i 3 razy wizyte w toalecie na #2

Do góry