reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Klaudyna a bierzesz do szpitala rozek?? Jesli tsk to wpakowalas go do ktorejs z toreb??
Bo ja mam dwie torby fitness jedna( ta moja) to tska wieksza meska wręcz podrozna. I rozek mi sie nie miesci...i teraz pytanie czy rozek jest mi tam potrzebny???

reklama
Sweetka nie biorę bo w szpitalu dają rożki i kocyki, nie zmiescilam bym na pewno. Torbę ledwo dopielam, ta z lewej :p a w tą z prawej dokładam różne rzeczy ale już miejsca brak i wszystko mam,chyba ;-)

Zostałam na obserwacji. Jutro zaczyna mi się 36 tc. Miałam już ktg i usg - tu wszystko ok. Zaraz idę pod kroplowke i jeszcze jedno ktg będzie w nocy. Dostałam dopka tabletkę, oby zadziałał. Dzięki za wsparcie dziewczyny :*

Witajcie dziewczyny. Na początek spóźnione życzenia dla Was z okazji dnia Kobiet. Starałam się was czytać od poniedziałku na bieżąco Ale nawet nie miałam jak pisać. Wzięłam się w końcu za pranie i prasowanie. I tak mi schodzila pierwsza część dnia a potem obiad powrót męża z pracy córci z przedszkola zabawa a o 20 to już spałam ledwo żywa.
Kitki jak przeczytałam Twój wpis o przekrecajacej się dzidzi w brzuchu to aż ciarki mnie przeszły. Co do spa to super pomysł. Raz ze odpoczniesz dwa zrobisz coś dla siebie trzy oderwiesz myśli od tematów wyprawkowo porodowych. Corcia super ma podejscie do narodzin braciszka ale to Twoja zasluga bo dajesz jej poczucie zaangażowania.
Annika super że dzidziuś już ponad trzy kilo waży no i kciuki za poniedziałek.
Też ostatnio mnie Pani wywołała jak Fenike w Rossmanie z końca kolejki. Trochę dziwnie się wszyscy na mnie patrzyli ze jakąś niedolezna czy co.
Ja się dziewczyny czuje od połowy każdego dnia fatalnie. Brzuch spięty plecy i krocze bolą mega stopy i łydki spuchnirte :( rano jeszcze jakoś funkcjonuje normalnie. Jutro więc robię sobie dzień odpoczynku jak Marzenka i mam nadzieję ze dolegliwości ustapia.
Marciosz współczuję choroby. Ja w sumie 5 razy bylam przeziębienia w tej ciąży. I już bym nie chciała nic złapać Ale coś dziś zaczęłam kichac. Aż się boję. Ja zamierzam nie puszczac mojej starszej corci do przedszkola kilka dni przed (cc) i potem z dwa tyg po. Boję się ze coś przyniesie.
Kitki Beatka super łóżeczka.
Kończę bo zasypiam i boję się ze mi post zniknie ; )

Fenika dobrze że Cie zostawili, tam zawsze bezpieczniej. i co dziś mówią? Ciśnienie obniżyło się?

Niby wszystkie mamy na kwiecień ale jednak ten miesiąc taki długi. Jedne już w bezpiecznym okresie a inne jeszcze muszą nogi zaciskać :D No ja jestem ciekawa ile jeszcze będę czekać na tego mojego synka :) Już się powoli nie mogę doczekać :p

Hej ;)
Fenika trzymaj sie.
Martita super tobjuz ciaza donoszona :)
Ja tez postanowiłam juz schodzić z tej końskie dawki magnezu z 5 ograniczę do 2-3 a potem zobaczę co gin we wtorek powie.
Jej tak was czytam z tymi przedszkolami i się zastanawiam czy dobrze robie nawet mi do głowy nie przyszło Damiana w domu zostawić zapobiegawczo... Myślę że jak już ktoś ma coś złapać to prędzej ja osłabiona porodem, Damiana ze szpitala odbierałam z zapaleniem gardła chodziłam w maseczce przy nim nawet :D Ale lekarze mi powiedzieli przy wypisie ze tak naprawdę to nawet dla niego lepiej bo dostaje wszystkie przeciwciała, których wtedy dużo mój organizm produkowal razem z mleczkiem. Mój lekarz powiedział wtedy to samo wiec jakoś się na zapas nie obawiam.

reklama
renia ja mysle tak samo, nie chce corki zostawiac w domu po porodzie, ale zobaczymy jak bedzie bo ona jest z tych wiecej chorujacych. Wierze w to, ze do czasu porodu pogoda sie troche ustabilizuje...

Do góry