reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Jeszcze wam powiem ze się ciesze ta końcówka taka mniej nudna mi się zapowiada. Pisałam wam ze jutro brat męża na te targi przyjeżdża ale okazuje się ze oni tu będa cały tydzień z zona i corka a na te targi będą sobie dojezdzac :D Śpią u wujka 5 km tylko od nas do tego teściowa w środę i ciesze się bardzo z gości w końcu będę miała do kogo gębę otworzyć no i też jest w takim razie cała masa ludzi w razie czego do opieki nad Damianem uff :)

reklama
Hej kobietki... Fenika dobrze, że cie zostawili , daj znać jak się dzisiaj czujesz
Ja pół nocy nie spałam... nie mogłam się ułożyć z bólu... to mnie bolał brzuch , to kość ogonowa tak jakbym miała zbitą... masakra.... rano strasznie słabo sie czułam... o 15 idę do gina....mam nadzieję, że jak zbada mnie to powie , że wszystko ok.... bo te bóle mnie bardzo niepokoją.... a biorę wszystko co trzeba:/

Dziś juz lepsze ciśnienie ale jeszcze się nie ciesze bo mi wczoraj tak skakało bardzo. Jestem padnięta bo większość nocy było ktg i pomiary ciśnienia. Przy próbie zakładania Wenflonu przebili mi dwie żyły wiec ledwo rękami ruszam. Ale najważniejsze że dziecko w porządku. Marie się żeby jej ten mój stres nie zaszkodził.

Martita gratuluję donoszonej ciąży :) to teraz niech się dzieje wola nieba :)

Jeśli o coś pytalyscie jeszcze wcześniej i nie odpowiedziałam to przepraszam, pobieżnie przeczytałam tylko posty. Będę dziś nadrabiać :)

Martita powodzenia na wizycie.
Fenika oby udało się unormowac ciśnienie i wszystko było dobrze z Tobą i dzidziusiem.
Antus jestem pod wrażeniem corci. Niezła sportsmenka. Muszę mojemu m pokazać żeby go namówić bo on piłkarz a będzie miał dwie córy ;) króliki przeslodkie. Też kiedyś miałam króliczka.
A i dzięki za motywację z tym basenem. Ja to z tych ostroznych jak Klaczek chyba ;) i też w obawie przed chorobskami nie chodzimy a dziecko tak bardzo chce i prosi że chyba w sobotę pojedziemy.
A zamierzacie chodzić z takimi dzidziusia na basen od 4 miesiąca?
Annika jeszcze raz kciuki za poniedzialek. Moja corcia dokładnie w pon 14.03 skończy 3,5 roku.
Też już bym chciała być po Ale wiem że to jeszcze za wcześnie. Choć fizycznie mam już dość. Najwcześniej może się coś wydarzyć po 4 kwietnia ;) i muszę wytrwać.
Zmotywowalyscie mnie z tymi torbami. Muszę się ogarnąć. Przygotować. I uświadomiłam sobie ze dla siebie mam torbę z pierwszego porodu ale dla dzidzi nie mam i chyba muszę kupić chyba że można wziąć taką twardą walizkę na kółkach. Co myślicie?
Aluniawdz piękne łóżeczko.
Ja dziś ostatni dzień z zelazkiem w ręku. I to chyba dziś takie najgorsze bo czapeczki skarpetki niedrapki itd.
Martita gratuluję donoszonej ciąży.
Fenika dobrze że się unormowalo ciśnienie i z d zidziusiem wszystko ok.
Rzs powodzenia na wizycie.
Ja mam wizytę w przyszły czwartek i to będzie u mnie początek 36 tygodnia. Już nie mogę się doczekać czy wszystko ok z małą ile waży bo ja to wolę nie wiedzieć ile przybralam.

Dzien dobry :)
Fenika dobre wiadomosci z rana :) Oby juz bylo unormowane a ty sie nie denerwuj bo masz dobra opieke :)
Ewe1982 my jestesmy z tych basenowych. Synek pierwszy raz byl z nami jak skonczyl 4 miesiace. Teraz maz z nim chodzi bo ja sie nie mieszcze w stroj kapielowy a nowego nie chce kupowac. synek bardzo lubi basen, szaleje,nurkuje, uczymy go plywac.

Karolina dziękuję za info. Myślę ze teraz się odwaze bo to będzie Lato i jesień. Przy starszej akurat wychodziło na zimę i się bałam.
A co do torby i pakowania to ja za pierwszym razem miałam ze sobą tzn mąż mi dowiozl na drugi dzień poduszkę do karmienia. Bardzo mi pomogła po cc i bylo mi duzo latwiej.

Torbe mam dla siebie taka. To co dziś wrzucilam:
- klapki pod prysznic
- kapcie
- szlafrok
- 2 koszule nocne
- ręcznik duży i mały
- podkłady do majtek 1 opakowanie
- podkłady na łóżko 2 szt. ( reszta dostepna)
- majtki jednorazowe
- szare mydło na ranę
- wkładki laktacyjne
- na wszelki wypadek wzięłam herbatkę bocianek na laktacje.
Resztę tzn kosmtyki i torbę dla dzidziusia muszę spakować.
No i ta poduszka do karmienia.

Załączniki

• 2016-03-11 08.33.28.jpg
    2016-03-11 08.33.28.jpg
    91 KB · Wyświetleń: 70
  • 2016-03-11 08.33.47.jpg
    2016-03-11 08.33.47.jpg
    111,4 KB · Wyświetleń: 70
Komu sie jeszcze maluszek nie ulozyl glowka do dolu? Ja sie zaczynam martwic,ze mi sie nie ulozy. Ciagle mnie maly kopie nisko w dole. Ide dzis do poloznej i zastanawiam sie co mi powie

reklama
Do góry