- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Lea28
Fanka BB :)
Lea jak tylko znajdę w "zapiskach" to napisze)
ok dziekowac!!!!!!!
krzynka77
Ciamajdko - moim zdaniem ciasto Bombusiowe nie jest jakieś mega suche. Jest pyszne :-) no i jak się da owoców to wilgotne jest całkiem całkiem :-)
Ja dzisiaj zaniosłam część ciasta do mamy i tam też smakowało :-)
Shiraa, moje podobnie wyglądąło, tylko ja robiłam na blaszce prostokątnej (mniejszej) i też uważam, ze mogłam dać więcej truskawek - następnym razem :-).
A dzisiaj robię ptasie mleczko truskawkowe, ale chyba dałam za mało galaretki i nie wiem czy mi się zsiądzie. Ptasie mleczko robi się jeszcze szybciej jak sernik na zimno Ciamajdki. Poprostu robi się koktajl z truskawek (ja zrobiłam na maślance i mleczku skondensowanym, ale można też samo skondensowane, wtedy mleczko jest takie ...hmmm gładziutkie i delikatne). Miksuje się to z galaretką (zalaną mniejszą ilością wody) i wsadza do lodówki do zastygnięcia. Oczywiście można dodać kawałki owoców, lub nie - ja dodałam.
Tyle, ze chyba powinnam zrobić na 2 galaretkach, bo dużo zrobiłam tego koktajlu... ale poczekam jeszcze i zobaczę, może się zsiądzie. Nie miałam niestety 2 galaretek poziomkowych w domu, więc zaryzykowałam z jednej.
Nie pytajcie o proporcje, bo ja robię na czuja :-)
Ja dzisiaj zaniosłam część ciasta do mamy i tam też smakowało :-)
Shiraa, moje podobnie wyglądąło, tylko ja robiłam na blaszce prostokątnej (mniejszej) i też uważam, ze mogłam dać więcej truskawek - następnym razem :-).
A dzisiaj robię ptasie mleczko truskawkowe, ale chyba dałam za mało galaretki i nie wiem czy mi się zsiądzie. Ptasie mleczko robi się jeszcze szybciej jak sernik na zimno Ciamajdki. Poprostu robi się koktajl z truskawek (ja zrobiłam na maślance i mleczku skondensowanym, ale można też samo skondensowane, wtedy mleczko jest takie ...hmmm gładziutkie i delikatne). Miksuje się to z galaretką (zalaną mniejszą ilością wody) i wsadza do lodówki do zastygnięcia. Oczywiście można dodać kawałki owoców, lub nie - ja dodałam.
Tyle, ze chyba powinnam zrobić na 2 galaretkach, bo dużo zrobiłam tego koktajlu... ale poczekam jeszcze i zobaczę, może się zsiądzie. Nie miałam niestety 2 galaretek poziomkowych w domu, więc zaryzykowałam z jednej.
Nie pytajcie o proporcje, bo ja robię na czuja :-)
Bombusia
MAMUŚKI
Własnie do tego ciasta najlepiej dawać duzo "mokrych " owoców, typu truskawki, maliny, jagody, sliwki, nektarynki, bo jest wtedy mokre.
Jak wróce do domu to podam Wam następny fajny przepis na takie podobne ciasto, które zawsze wychodzi i robi sie również szybkoa ma zupełnie inny smak
Własnie do tego ciasta najlepiej dawać duzo "mokrych " owoców, typu truskawki, maliny, jagody, sliwki, nektarynki, bo jest wtedy mokre.
Jak wróce do domu to podam Wam następny fajny przepis na takie podobne ciasto, które zawsze wychodzi i robi sie również szybkoa ma zupełnie inny smak
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
MAMUŚKI
no to czekamy na kolejny przepis )))))))))))))))
Bombusia
oj masz rację z rabarbarem też może być miodzioooA ja " Bombusiowe ciasto" zrobiłam z dużą ilością rabarbaru i rewelka .
dobrzeno to czekamy na kolejny przepis )))))))))))))))
reklama
N
navijka
Gość
Jeeezu z rabarbarem to 100 lat nie jadlam!!!A ja " Bombusiowe ciasto" zrobiłam z dużą ilością rabarbaru i rewelka .
Rzeczywiscie z jablkami wyszlo troche suchawe. Nastepne planuje ze sliwkami.
A na ptasie mleczko tez sie pokusze bo uwielbiam.
Dzisiaj mus czekoladowy - niestety z torebki wiec przepisu nie mam.
Bombusiu czekam i ja na nowy przepis
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.