7
73318
Gość
Ja z kolei polecam ciasto Ptyś, bardzo łatwe do zrobienia, też na biszkopcie z 4 jajek.
Masa ptysiowa:
½ kg białego mielonego sera
¾ szklanki cukru pudru
2 galaretki jeżynowe
2 opakowania bitej śmietany w proszku „Śnieżka”
1 szklanka mleka
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i ostudzić. Do mleka wsypać bitą śmietanę w proszku i ubić mikserem. Delikatnie miksując ser dodawać do niego ubitą śmietanę i tężejące galaretki. Wstawić do lodówki na 20 min.
Czyli na spód biszkopt, na to krem ptysiowy, na wierzch ułożyć herbatniki, polac polewą i udekorować według uznania.
:-)
Masa ptysiowa:
½ kg białego mielonego sera
¾ szklanki cukru pudru
2 galaretki jeżynowe
2 opakowania bitej śmietany w proszku „Śnieżka”
1 szklanka mleka
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i ostudzić. Do mleka wsypać bitą śmietanę w proszku i ubić mikserem. Delikatnie miksując ser dodawać do niego ubitą śmietanę i tężejące galaretki. Wstawić do lodówki na 20 min.
Czyli na spód biszkopt, na to krem ptysiowy, na wierzch ułożyć herbatniki, polac polewą i udekorować według uznania.
:-)
Ostatnio edytowane przez moderatora: