reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska naszych dzieciaczków :)

reklama
niczka ja juz dawno nie miksuje...duuuza ta porcja wyglada na fotce:tak:moja dzisiaj zjadla kartofelki ,lekko posolone z koperkiem i na osobnym talerzyku dalam jej zeby sama jadla kalafiorek i brokulki,cale rozyczki nic nie rozrywalam bo Emilka za nim zjadla ugniotla to na papke:tak:
acha niczka mam nadztieje ze nie jecie jednym widelcem?
madziallenka :tak::tak:wlasnie z tej stronki mam ten przepis
polecam Wam krupniczek-pychotka i chyba zrobie Emilci te kaszke z mieskiem tylko jak zrobic sosik? wiecie?

A ja caly czas dawalam sloiczki, a tam raczje papkowate jedzonko.
Generalnie nie jemy tymi samymi sztuccami.
Chodzi Ci o prochnice? slyszalam ze tak wlasnie mozna przeniesc bakterie do buzi dziecka.

niczka nie tylko o prochnice ale i o inne bakterie ktore gniezdza sie w naszych japkach:tak:a po za tym chcialabys zeby kelner albo nawet twoj m grzebal ci twoim widelcem w twoim jedzeniu zeby sprawdzic czy np nie za gorace a potem go dal tobie do jedzenia:tak:;-):sorry2::blink:hihi zartuje sobe ale ja staram sie nie oblizywac sztuccow,smoka etc...

NICZKA - no podziwiam:tak:.....ja tez nie miksuje (tzn tylko miesko)......ale rozdniatam widelcem......takich duzych kawałkow Kuba nie potrafi jesc:-(

Pytałyscie kochane o jajeczniczke.....wiec tak: robie ją na parze - do malego garnka wlewam wode, na garnek kłade talerzyk, jak sie juz woda gotuje na talerzyk troszke masełka, jak sie rozpusci - wbijam jajko (zanim rozbije sparzam wrzatkiem)...no i dalej tak jak normalna jajeczniczke, mieszam az sie zetnie......do gotowej dolewam troszenke mleczka, troszenke sole. No i wkruszam do srodka chlebek:tak:

SZMINKA - no ja wlasnie zeby spulchnic daje mleko:tak:....wczoraj pierwszy raz krowie...bo bylo szybciej, takie z kartonika......skutko ubocznych brak:-D

anetka juz o jajecznicce przeczytalam, smaka mi narobilas ze hoho, ále dogadzasz, z tym wkruszonym chlebkiem to juz super popieszczenie brzusia :-)

reklama
madziallenka daj przepisik na te pomodorowke...:tak:
a to przepisiki ktore w "mamo juz jestem" podawali tylko bez proporcji bo nie zdazylam
kotleciki z groszku:szklanke ugotowanego groszku,koperek,zoltko,make-z tego uformowac kotlecika,obtoczyc w bulce tartej i upiec
kopytka z twarogiem:twarog,maka,zoltko,mleko modyfikowane i kaszka (nie wiem jaka hihi)umormowac kluseczki i ugotowac
jutro zrobie to wam powiem czy wyszlo

Do góry