reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska naszych dzieciaczków :)

no przepisy fajne:tak:

a ja sie ciesze bo ostatnio ugotowałam sama i mały ze smakiem się zajadał (i nie posrał sie) ... a warzywa (marchew, ziemniak, seler, piertuszka, dynia) ugotowałam na parze.... osobno pierś z kurczaka........ zmiksowałam i na koniec dodałam trochę wywaru i koperku.......pychotka..............
jutro gotuję z buraczkiem

reklama
MONICZKO - ja uzywam Puree Misiowy Ogródek......i u mnie jest w zasadzie wszedzie gdzie ogladałam....w Auchan, Tesco, Carrefour itp.......I moim zdaniem to takie bez smaku jak kleik ryzowy;-)....ale najwazniejsze ze moge tak mleko przemycac....albo tylko zagęscic zupke jak jest za rzadka:tak:

ja gotuje raz na dwa dni warzywka merchewka+pietruszka+ziemniak+ czasami dynia a osobno gotuje miesko i na koniec wszystko miksuje...tylko sie zastanawiam czy nie powinnam zaczac urozmaicac te zupki bo je od jakiegos miesiaca codziennie to samo:tak:....mam zamiar dodac brokula mam nadzieje ze sie nie rozchoruje......
hana - a jak sie dodaje buraka...bo ponoc maja bardzo duzo witamin

hana - a jak sie dodaje buraka...bo ponoc maja bardzo duzo witamin
smarcik - ja ugotuję na parze i nie wiem może tylko do części warzyw dodam buraczka i jabłuszko........... takie różnosmakowe jedzonko........ bo mam jeszcze szpinak to może też dodam do jednego słoiczka..... cosik tam pokombinuję:blink:

ale zaniedbalysmy ten watek:sorry2:
madziallenka mialam podac ten przepis ale nie spodobal mi sie bo smietana kremowka tam byla a nie wiem czy mozna:confused:ja mysle ze mozesz pomidorowa ugotoac tak samo jak dla siebie tylko bez podbijania smietana i na swiezych pomidorach bo te z puszek albo kartonika to juz mocno konserwowane sa i rozne dodatki maja:tak:ale suszone pomidorki chyba mozna...wogole suszone owoce zalane ciepla woda zeby zmiekly sa pycha do podjadania dla maluszkow

ja daje koncentrat ze sloiczka........ niby napisane,zę bez konserwantow........ a madzi chyba chodzilo o to czy na wywarze z mieska bo do kiedys tam nie mozna bylo:tak:....chyba

Dziękuje kochane - poszukam w sklepie tych pomidorków, chyba że jakieś ładne świże się trafią...:tak:
A jak napisane bez konserwantów, to musi być bez wg nowych przepisów...:tak::dry:
A co do przepisu to chyba masz Szminko też ten z babyonline...:tak:Musi być pychotka tylko nie wiem czy dla dzieciaczków dobra...

No właśnie co z gotowaniem na mięsku, czyli na wywarze, można już czy nadal mieśko oddzielnie?:confused:

Pewnie ze mozna na wywarze.....tak jak SZMINKA napisała np na drobiu, ja tez na wieprzowinie robiłam.....:tak:
A ja pomidorki daje swieze.....niby bez konserwantow i dodatkow....ale ktore pomidory po przetarciu sa takie ciemne jak te koncentraty:dry::sorry2:

reklama
hmmm a wszedzie gdzie czytalam przepisy to bylo zeby miesko osobno gotowac :dry: maca w glowach i tyle.
Ja dzis ugotowalam ten makaronik co pisalyscie na innym watku, do tego ugotowalam cielecinke ; poprostu w wodzie; i do tego plasterki marchewki, groszek i kukurydze. Duzo nie zjadl, ale nie plul. makaronik mu bardzo smakowal. Groszek i kukurydza tez, natomiast marchewka jak wystygla to juz nie tak bardzo.

No to jak piszecie, ze gotujecie na miesku zupki i jest dobrze, to ja tez sie odwaze :-)

Do góry