reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

Sałatka w muszlach:
1 op.(500g) makaronu duże muszle (ugotowac)
1 torebka ugotowanego ryżu parabolicznego
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka (w kostkę)
25 dkg wędzonego sera salami (w kostkę)
25 dkg szynki (w kostkę)
majonez
Wszystko razem wymieszac i nadziewac muszle sałatką.Jak później zostanie to można posypac startym serem i zapiec.

reklama
nie wiem czy juz czegoś takiego nie było juz na tym wątku:

szybkie i pyszne ciasteczka (sorry ze wszystko drukowanymi ale kopiuje przepis)

KOSTKA MASŁA 200 G ( ROZPUSZCZONE )
CUKIER 150 G
MĄKA 300 G
JAJKA 2 SZT
PROSZEK DO PIECZENIA 1 ŁYŻECZKA
CZEKOLADA STARTA 100 G

TERAZ DO WYBORU :
100 G MIGDAŁÓW
100 G RODZYNEK
100 G PLATKÓW OWSIANYCH, W ZALEŻNOŚCI OD TEGO NA CO MASZ OCHOTĘ
(ja wymieszałam 40 gram migdałów w płatkach z 60 gram rodzynek)

wszystkie składniki wymieszac

CIASTO JEST GĘSTE , FORMUŁUJESZ Z NIEGO NAJLEPIEJ RĘCZNIE MAŁE CIASTECZKA, OKOŁO 3 CM ŚREDNICY, KŁADZIESZ NA BLACHĘ Z PAPIEREM DO PIECZENIA (
POSMAROWANE OLEJEM żEBY NIE PRZYWARŁO ) , W DUŻYCH ODSTĘPACH - CIASTO
ROŚNIE .(ja użyłam folii jana niezbednego - bez oleju i było git) WKŁADASZ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA 180 STOPNI. PIECZESZ 15 MINUT Z
TERMOOBIEGIEM

CIASTO ROBI SIĘ BARDZO SZYBKO
I JEST REWELACYJNE - coś na podobe piegusków tylko dużo lepsze!!!

Ja mam :
słoik seleru zaprawowego z marchwią
szczypiorek
2 jajka na twardo
ogórek zielony świeży
kukurydza w puszce
majonez
sól pieprz

Seler i kukurydzę odcedzasz, a resztę kroisz w kostkę. Wszystko razem mieszasz dodajesz sól i pieprz do smaku i ze 2-3 łyżki majonezu. Pychotka:tak:

Ja mam :
słoik seleru zaprawowego z marchwią
szczypiorek
2 jajka na twardo
ogórek zielony świeży
kukurydza w puszce
majonez
sól pieprz

Seler i kukurydzę odcedzasz, a resztę kroisz w kostkę. Wszystko razem mieszasz dodajesz sól i pieprz do smaku i ze 2-3 łyżki majonezu. Pychotka:tak:
iwona dzięki bardzo napewno zrobie:-)

Dziewczyny macie moze jakies przepisy na cos z twarozku bo mam dwa z jednego zrobilam nomalny twarozek na slono z rzodkieweczka i cebulka na chleb a z drugiego nie wiem co zrobi a data wazosci do 12.01 wiec nie chce go wyrzucic

reklama
Do góry