reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

Maselko mozemy i tez tak zrobie dzieki
hmm a pierogow nie umie robic oza tym to mam zapas w zamrazalce babcia w polsce mi zrobila :)))

reklama
Spaghetti napoli:
makaron do spaghetti długi gotuję i odcedzam
mięso mielone
ząbek lub 2 czosnku
1-2 małe cebulki
koncentrat pomidorowy
natka pietruszki
przyprawa knorr do spaghetti napoli
ser żółty

Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i wkładam mięso mielone. Cebulkę kroję w drobną kostkę i też wrzucam do patelni i czosnek wyciskam ( jesli nie ma wyciskarki drobno posiekać) i też wrzucić. Chwilę smaże potem wkładam przyprawę i natkę pietruszki, koncentrat pomidorowy i podlewam trochę woda ( żeby się zrobił sos), sól pieprz paprykę mieloną ostrą do smaku. Sos wlewam do ugotowanego makaronu na wierz posypuję startym serem.

SMACZNEGO!:-)

Ja mam :
słoik seleru zaprawowego z marchwią
szczypiorek
2 jajka na twardo
ogórek zielony świeży
kukurydza w puszce
majonez
sól pieprz

Seler i kukurydzę odcedzasz, a resztę kroisz w kostkę. Wszystko razem mieszasz dodajesz sól i pieprz do smaku i ze 2-3 łyżki majonezu. Pychotka:tak:
iwona przepis rewelacyjny:-)Robiłam juz 2 razy bo wszyscy się zajadają:tak:Tylko,że za pierwszym razem sie zgapiłam i kupiłam seler bez marchwi:-DAle też było smaczne:tak:
Polecam:-)

Nasza wczorajsza kolacja:(Sałatka owocowa)
ananas i brzoskwinie z puszki
2 kiwi
1 gruszka
galaretka
schłodzona śmietanka 18% (może być 30% ale ja nie mogę takiej tłustej i wtedy nie trzeba kleiku)
kleik ryżowy
cukier waniliowy
rodzynki
Owoce i galaretkę pokroić w kostkę,śmietankę ubijać chwilę i dodać cukier i dalej ubijać.Zagęścić kleikiem i wymieszać wszystko razem.Pychota:tak:

reklama
Nasza wczorajsza kolacja:(Sałatka owocowa)
ananas i brzoskwinie z puszki
2 kiwi
1 gruszka
galaretka
schłodzona śmietanka 18% (może być 30% ale ja nie mogę takiej tłustej i wtedy nie trzeba kleiku)
kleik ryżowy
cukier waniliowy
rodzynki
Owoce i galaretkę pokroić w kostkę,śmietankę ubijać chwilę i dodać cukier i dalej ubijać.Zagęścić kleikiem i wymieszać wszystko razem.Pychota:tak:
Marta kolacja super:-)

Do góry