reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

reklama
To i ja dodam fajny przepis z piersi kurczaka.:tak::-)

-piers kurczaka (ile wg uznania i apetytu;-))
-maslanka (ewentualnie jogurt naturalny)
-krakersy

Kurczaka pokroic na kawaleczki (byle nie za drobno, bo potem za duzo z tym zabawy). Namoczyc w maslance i wstawic na jakis czas do lodowki.
Krakersy pokruszyc (tak zeby zrobic z nich proszek). Maczac kawalki kurczaka (wyjetego bezposrednio z maslankowej marynaty) w panierce z krakersow.
Ulozyc na blasze wylozonej pergaminem i zapiekac w piekarniku rozgrzanym do 220* przez ok. 15 minut.

Jest pyszne. Po prostu rozplywa sie w ustach...:-p

To i ja dodam fajny przepis z piersi kurczaka.:tak::-)

-piers kurczaka (ile wg uznania i apetytu;-))
-maslanka (ewentualnie jogurt naturalny)
-krakersy

Kurczaka pokroic na kawaleczki (byle nie za drobno, bo potem za duzo z tym zabawy). Namoczyc w maslance i wstawic na jakis czas do lodowki.
Krakersy pokruszyc (tak zeby zrobic z nich proszek). Maczac kawalki kurczaka (wyjetego bezposrednio z maslankowej marynaty) w panierce z krakersow.
Ulozyc na blasze wylozonej pergaminem i zapiekac w piekarniku rozgrzanym do 220* przez ok. 15 minut.

Jest pyszne. Po prostu rozplywa sie w ustach...:-p

Sprawdzilam:-) jest naprawde dobre a najwazniejsze ze prosty przepis.
polecam

reklama
No to ja też..Jeszcze nie robiłam ale podobo pyszne i planuje jutro
-podwójna pierś z kurczaka
-dwa jajka
-starty żółty ser(wg uznania)
-łyżeczka majonezu-sól, pieprz
Pierś drobno pokroic lub zmielić, wymieszać z jajkami, serem, majonezem, formowć placuszki i smażyć.

Do góry