reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

ale narobilo sie gwarno od przepisow;-) same pysznosci musze znow co swyprobowac:-p jak narazie sprobowalam wczoraj zapiekanych hot-dog'ow i powiem szczerze sa pyszne :-p polecam

reklama
Obiecany przepis na:
Leczo z kabaczka
- 1 duży lub 2 mniejsze, ale miękkie kabaczki
- kawałek boczku
- 3 laski kiełbasy typu zwyczajna, ogniskowa a nawet parówkowa
- 1 - 2 papryki
- 1 średnia cebula lub por
- mały słoik koncentratu pom.
- sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka

Kabaczka obrać, przekroić wzdłuż i łyżką wydrążyć środek i pokroić w kostkę.
włożyć to do garnka z kawałkiem margaryny i podlać wodą. tak dusić aż będzie pół miękkie i dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Kiełbasę, boczek, cebulę pokroić i podsmażyć. Dodać do garnka, przyprawić.
Na koniec dodać koncentrat chwile pogotować i gotowe.

A jak się nie chce babrać tyle to razem z papryką można dodać bez podsmażania kiełbasę, boczek i cebulę też pyszne.
Smacznego!

Szybkie danie z Biedronki
paczka makaronu świderki (ugotowac)
1 cebula (pokroic w kostkę i podsmażyc na maśle),dodac
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (poddusic) i dodac
1 łyż.śmietany(zagotowac i polac makaron).Pychota :tak:
A teraz coś na słodko: Babka na oleju
5 jajek
1 szk.cukru
5 łyż.mąki ziemniaczanej
7 łyż mąki pszennej
1/2 szk.oliwy (oleju)
1 łyżeczka proszku
2 łyż wody
Wszystko razem ubic,dodając na końcu oliwę i wodę.Piec aż będzie rumiane w 170 stopniach.To ciasto robiła moja mama zawsze na niedzielę.

Ja robie dziś makaron z brokułami...Jak będzie dobry to wrzuce przepisik:-)Ja uwielbiam makaron w każdej postaci niemal:-):-):-)

Ja robie dziś makaron z brokułami...Jak będzie dobry to wrzuce przepisik:-)Ja uwielbiam makaron w każdej postaci niemal:-):-):-)
Wrzucaj przepisik ja i maz uwielbiamy makarony...takie makaroniarze z nas...
jutro robie makaron z sosem grzybowo pieczniowym...przepis wkleila tu na watek jedna z dziewczyn juz raz robilam i wyszedl pyszny wiec jutro powtorka z rozrywki sosik juz dzis przygotuje bo lepiej mi smakuje jak dojdzie jeden dzien...

reklama
to ja dorzucę moje pierniczki
pół szkl kawy z fusami
pół kg miodu (połowa może byc sztuczny)
pól kg cukru
1 kostka margaryny
2 przyprawy do piernika
to wszystko razem rozpuścic w garnku jak składniki się połączą to ostudzic. Następnie dodac:
1 kg mąki
10 dag kakao
3 jajka
2 cukry waniliowe
1 olejek rumowy
1 proszek do pieczenia (taki na kg mąki)
1 łyżeczka sody oczyszczonej namoczonej w mleku
zagnieśc ciasto, gdyby było za suche można dodac d zemu lub mleka, rozwałkowac i wycinac pierniczki. W rozgrzanym piekarniku (ja daję 180 st na termoobiegu) pieką się około 10 minut. Na drugi dzień je ozdabiam i można jeśc. To są takie pierniczki które nie muszą leżakowac, żeby mięknąc

Do góry