reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
CzekoladowE mam plamienia od Rana cały czas
przemyśl sobie jak to rozwiązać.. jedno jest pewne, ze wizyta u lekarza jest wskazana i to ci każda z nas powie. Plamienia tez nie musza oznaczać „najgorszego”, ale dają sygnał ze coś się dzieje.
Czy twój partner wie o ciąży i tej sytuacji?

reklama
przemyśl sobie jak to rozwiązać.. jedno jest pewne, ze wizyta u lekarza jest wskazana i to ci każda z nas powie. Plamienia tez nie musza oznaczać „najgorszego”, ale dają sygnał ze coś się dzieje.
Czy twój partner wie o ciąży i tej sytuacji?
Tak wie

No dobra, ale serio poważnie pytam bez wyburzania i bez oceniania. Świadomie zaszłaś w ciążę. Rodzica musisz mieć do 18tki przy każdej wizycie. To jak Ty chciałaś to zrobić? Gdzie jest w tym wszystkim ojciec dziecka? Ile on ma lat?

W tym momencie naprawdę musisz do nich iść, powiedzieć o ciąży i wręcz zażądać jazdy z Tobą do szpitala.
A potem musisz znaleźć sobie ginekologa prowadzącego i iść na wizytę. Najlepiej w ciągu najbliższego tygodnia. Musisz zrobić badania, które się robi przed 10 tygodniem. Zawsze można spróbować w placówce zrobic tak, żeby mama zezwoliła na Twoje samodzielne wizyty. Ciąża powinna być prowadzona pod kontrolą lekarza. I dla Twojego zdrowia i dla zdrowia dziecka.
Ojciec dziecka cały czas jest przy mnie i wspiera mnie . Za parę miesięcy ma 18

Wiesz, tutaj na forum nikt nie chce dla Ciebie źle. Dziewczyny przeszły różne rzeczy w ciąży, stąd rada, aby jak najszybciej udać się na IP.
Z Twojego punktu widzenia powiedzenie rodzicom to może być koniec świata , najgorsza rzecz jaka Cię spotka, ale z naszego punktu widzenia, te kilka lat dalej, to wiemy, że są gorsze rzeczy, jak na przykład strata ciąży.
Teraz się liczy Twoje zdrowie i życie i o nie nam chodzi.

Daj proszę znać czy udało Ci się pojechać na IP.

Ale czy ktoś tu kogoś stalkuje. Wy same piszecie o tym samym. Dla mnie w tym przypadku zachowanie się odpowiedzialne to będzie to czego autorka się tak bardzo obawia czyli rozmowa z mamą i pojechanie na izbę.
Czy ja gdzieś napisałam że nie powinna uprawiać seksu? Że powinno się ja napietnowac za to że zaszła w ciążę? Że może przeżyła swój pierwszy raz? Nie!
Dla mnie wzięcie odpowiedzialności to będzie porozmawianie z mamą i wizyta u ginekologa i tyle. A inna interpretacja prowadzi do jakiejś gownoburzy tutaj.
A tak poza tym to ***** ***
Ze stalkingiem nie chodziło o forum a o przyznanie odznaczenia kobiecie, która prześladowała i zastraszyła ciężarną nastolatkę.

Nic nie wskazuje na to żeby nie było to dobrowolne. Poza tym nie mówię tak ,żeby komuś dowalić tylko żeby zmobilizować do różmowy z mamą i pojechania na izbę, żeby uniknąć ewentualnych dalszych gorszych konsekwencji. Uważasz że nie powinna tak zrobic? Jak miałam 17 lat i napilam się alkoholu w internacie to potem.musialam się zmierzyć z konsekwencjami mojego czynu. Nie widzę nic niestosowanego. Przecież od 18 lat jest się już pełnoletnim i wtedy już bierze się za wszytsko odpowiedzialność.
I jakie były konsekwencje tego „czynu” ? Szlaban? Obniżona ocena ze sprawowania? Relegowanie ze szkoły?

Czy jak nastolatka na zakrapianej imprezie zostanie zgwałcona to też ma się „mierzyć z konsekwencjami swojego czynu” ?

Konsekwencje są losowe. Ktoś nie założy kasku i dostanie mandat a ktoś nie przeżyje wypadku. Większość skaczących na główkę zdobywa poklask, ale niektórzy lądują na wózku czy w stanie wegetatywnym. „Czyn” ten sam a konsekwencje jakby inne. Większość aktywnych seksualnie nastolatek nie zachodzi w ciążę i w większości konsekwencje tego „czynu” ograniczają się do rumieńców, kiedy wspomną swoje wyskoki w dorosłości. W cywilizowanych krajach dokłada się starań, aby minimalizować potencjalne konsekwencje.

I jakie były konsekwencje tego „czynu” ? Szlaban? Obniżona ocena ze sprawowania? Relegowanie ze szkoły?

Czy jak nastolatka na zakrapianej imprezie zostanie zgwałcona to też ma się „mierzyć z konsekwencjami swojego czynu” ?

Konsekwencje są losowe. Ktoś nie założy kasku i dostanie mandat a ktoś nie przeżyje wypadku. Większość skaczących na główkę zdobywa poklask, ale niektórzy lądują na wózku czy w stanie wegetatywnym. „Czyn” ten sam a konsekwencje jakby inne. Większość aktywnych seksualnie nastolatek nie zachodzi w ciążę i w większości konsekwencje tego „czynu” ograniczają się do rumieńców, kiedy wspomną swoje wyskoki w dorosłości. W cywilizowanych krajach dokłada się starań, aby minimalizować potencjalne konsekwencje.
Tak odbiegasz od tematu tutaj i przytaczas hipotetyczne rzeczy że nie będę się odnosić. Przeczytaj dalsze komentarze.
Dla mnie konsekwencją tego czynu też było to że musiałam pogadać z rodzicami wychowawcami itd, też bałam się jak cholera i też wolałam tego nie robić ale odpowiedzialnie było zachować w sposób inny.
Tak samo tutaj uważam że odpowiedzialnie za siebie i dziecko byłoby zachować się tak że udać się do lekarza i pogadać z rodzicami. Nigdzie nie potępiłam tego że uprawiała seks, ani tego że zaszła w ciążę. Więc przestań wrzucać takie rzeczy w moją wypowiedź a swoje interpretację zostaw dla siebie.
A Ty wyskakujesz z gwałtami i innymi hipotezami i jak zwykle dla zasady wbijasz kij w mrowisko, bo widać już tak.masz, że w każdym wątku musisz dorzucić swoje 3 Bitch grosze

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedz rodzicom jak najszybciej i jedźcie na IP.
Mama właśnie dowiedziala się jakimś cudem o tym i pojechała po testy by się upewnić. Sama jestem ciekawa jak wyjdą.
A wy trzymajcie kciuki by nie była dla mnie ostra. Rozumiem będzie zła bo jaki rodzic by nie byl. Ale chodzi mi o to by starała mi sie jakoś chociaż pomóc

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry