reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie ?

Natkkaa

Początkująca w BB
Hej dziewczyny.
może trochę głupie pytanie, aczkolwiek bardzo mnie ono męczy.
W tym miesiącu miałam bardzo dziwny cykl menstruacyjny. Jeszcze mi się taki nie zdarzył.
Mój cykl nie jest regularny co prawda, z mężem staramy się o dziecko, ale póki co na spokojnie, bez żadnej presji, jak się uda to super.
W tym miesiącu krwawić zaczęłam 37 dc, i przez 5 dni to krwawienie było bardzo skąpe. Nie wyglądało to tak jak zawsze. Po 5 dniu krwawienie się rozkręciło , miałam je dosyć obfite, wraz ze skrzepami. Po paru dniach zaczęłam tylko plamić raz mniej , raz mocniej, skrzepy się utrzymywały do samego konca krwawienia, które trwało ze skąpym krwawieniem leciutko ponad 2 tygodnie. Nawet gdy przestałam plamić to jeszcze przez jeden dzień miałam leciutki skrzep.
Zaczęłam się zastanawiać, czy mogło to być samoistne poronienie? Czy mogłabym to sprawdzić w jakiś sposób, np. Testem ciążowym?
Pierwszy raz tak miałam, oczywiście chcę skonsultować to z lekarzem; ale zanim jednak się do niego dostanę , to czy mogłabym liczyć tu na pomoc?

Pozdrawiam serdecznie

reklama
Zależy też kiedy miało miejsce to krwawienie bo jeśli to już ze 2 tyg minęło to już raczej nie wykaże

To mogło być wszystko...
Mogło być poronienie, mogła być torbiel, która pękła, mógł być krwiak w macicy, który się oczyścił...
Szczerze, to pewnie już się nie dowiesz. Jedyna nadzieja, to gdybyś poszła jutro rano do laboratorium i zrobiła betaHCG i coś by wyszło. Ale skoro krwawienie trwało 2 tygodnie, zaczęło się w 37dc, to jest duża szansa, że ta beta wynosi już 0 i nic nie wyjdzie, nawet jesli faktycznie było to poronienie.
Lekarz też Ci nic już nie stwierdzi po takim czasie, może sobie zgadywać.

reklama
Do góry