reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Przykro mi, że jesteś w takiej sytuacji.
Chcesz kontynuować ciążę?
Obawiam się, że nie masz innego wyjścia niż powiedzieć rodzicom. Niestety na każde postępowanie medyczne potrzebna jest ich zgoda.
Możesz ronić, może to faktycznie cp lub jakiś zaśniad. Każdy z tych stanów wymaga opieki. Mogą być drożne dla Twojego zdrowia. W przyszłości powikłania mogą utrudnić zajście w ciąże.
Tak chce . Rozumiem ale naprawdę się boję ich

reklama
Czemu wy od razu o odpowiedzialności piszecie ?
Ja chciałam od was porady czy pisania jak ja sobie to wyobrażam albo pisania o odpowiedzialności. Skąd wiesz może jestem w takiej sytuacji że nie mogę na rodziców liczyć?
Przecież jakbym mogła im powiedziec to bym powiedziała od razu
to jakie widzisz rozwiązanie w tej sytuacji?
Napisałaś, ze boisz się powiedzieć rodzicom, a dokładnie mamie, a nie ze nie możesz tego zrobić. To subtelna różnica. Nawet gdyby nie było plamien, musiałabyś a przynajmniej powinnaś udać się do lekarza sprawdzić czy wszystko rozwija sie prawidłowo. Mamie tak czy siak byś musiała Powiedzieć, bo chyba byś siła rzeczy nie ukrywała 9 miesięcy.
Mama to twoja mama, bez względu na relacje jakie macie powinna chciec ci pomoc. Po za tym masz 17 lat, może to nie super wiek dla mamy by słyszeć o ciazy, ale tez nie masz już 15 lat by był to koniec świata. Najważniejsze, żeby sprawdzić co się dzieje i czy to poronienie czy nie. Jeśli tak, to tez czekanie w domu aż krwawienie ustanie nie jest rozwiązaniem, bo trzeba i tak sprawdzić prędzej czy później czy wszystko samo się oczyści/oczyściło.
Strach przed powiedzeniem jest zrozumiały. Ale powtórzę, to nie koniec świata i jakikolwiek by nie był to powód plamien to wymaga to wizyty u lekarza czy ginekolog czy IP.

W tej sytuacji pomoże jedynie wizyta u lekarza ginekologa lub na IP. Myślę, że będziesz musiała powiedzieć rodzicom 🤷‍♀️.

Zawsze jak cos chce im powiedziec to mają mnie daleko u ich nid obchodzę, tym razem też by tal było. Raczej do szpitala sama nie pojadę bez nich
No dobra, ale serio poważnie pytam bez wyburzania i bez oceniania. Świadomie zaszłaś w ciążę. Rodzica musisz mieć do 18tki przy każdej wizycie. To jak Ty chciałaś to zrobić? Gdzie jest w tym wszystkim ojciec dziecka? Ile on ma lat?

W tym momencie naprawdę musisz do nich iść, powiedzieć o ciąży i wręcz zażądać jazdy z Tobą do szpitala.
A potem musisz znaleźć sobie ginekologa prowadzącego i iść na wizytę. Najlepiej w ciągu najbliższego tygodnia. Musisz zrobić badania, które się robi przed 10 tygodniem. Zawsze można spróbować w placówce zrobic tak, żeby mama zezwoliła na Twoje samodzielne wizyty. Ciąża powinna być prowadzona pod kontrolą lekarza. I dla Twojego zdrowia i dla zdrowia dziecka.

Mimo drobnych nieporozumień, wszytskie tutaj się zgadzamy, że wyjście masz jedno. I Ty sama dobrze wiesz jakie. Nikt nie pisze tego tutaj złośliwie. Pytałaś i chcemy Ci pomoc, ja przynajmniej nie wiem co innego mogłabym Ci doradzić.
Dlatego napisałam że to może być brutalne i ciężkie dla Cb przeżycie i rozumiem że bardzo się boisz, bo tak samo bym się bała. Ale coś zrobić musisz.

zadzwoń na IP położnicza i zapytaj cxy w tej sytuacji zbada cię lekarz bez opiekuna. Jeżeli będą wymagać ich obecności, pomysl o sobie. Najwyżej rodzice nie przyjmą tej wiadomości, ale sadze ze ochłoną wkoncu i któreś z nich pojedzie z tobą.. jesteś w końcu ich dzieckiem..

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry