reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiem że muszę ale nie mam Z kim nawet 😔 jestem w ciężkiej sytuacji, boję się powiedzieć rodzicom o tym
za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność. Twoja mama, jako mama chocby była w szoku i była zła, napewno pierwsze co to weźmie klucze i pojedzie z tobą tam gdzie trzeba. Krwawienie w ciazy, to nie biegunka która przemija…
Zbierz się na odwagę i porozmawiaj z nią. Pomysł o swoim zdrowiu i nie czekaj..

reklama
Wiem że muszę ale nie mam Z kim nawet 😔 jestem w ciężkiej sytuacji, boję się powiedzieć rodzicom o tym
Ale musisz powiedzieć. Może teraz co powiem będzie przykre, ale skoro byłaś na tyle dorosła żeby iść z chłopakiem do łóżka, to również bądź odpowiedzialna teraz. Powiedz mamie. Zgłoś się do lekarza bo krwawienie które masz nie wróży nic dobrego. Nie mówię już o ciąży, bo to pewnie była wpadka, ale pomysł o sobie i swoim zdrowiu.

Nie masz wyjścia, niestety ale w brutalny sposób się przekonujesz o tym że trzeba brać odpowiedzialność za czyny.
Jedz na izbę, bo jak to pozamaciczna to może się to źle skończyć.

Tak jak piszą dziewczyny wyżej - jedź na IP.
Tego problemu się nie ominie, krwawienie samo nie zniknie jak np. ból głowy. Ono jest czymś spowodowane, trzeba znaleźć przyczynę.
Zakładając, że wszystko będzie dobrze, to Twoi rodzice i tak kiedyś się jedna dowiedzą o ciąży, także chyba lepiej teraz, gdy sytuacja jest nieciekawa i może zagrażać Twojemu życiu.

Jeśli to ciąża pozamaciczna ( oby nie!), to może Ci nawet pęknąć jajowód i się wykrwawisz, nie wiedząc nawet o tym co sie dzieje.

Ale musisz powiedzieć. Może teraz co powiem będzie przykre, ale skoro byłaś na tyle dorosła żeby iść z chłopakiem do łóżka, to również bądź odpowiedzialna teraz. Powiedz mamie. Zgłoś się do lekarza bo krwawienie które masz nie wróży nic dobrego. Nie mówię już o ciąży, bo to pewnie była wpadka, ale pomysł o sobie i swoim zdrowiu.

Nie masz wyjścia, niestety ale w brutalny sposób się przekonujesz o tym że trzeba brać odpowiedzialność za czyny.
Jedz na izbę, bo jak to pozamaciczna to może się to źle skończyć.
Zgadzam się jak najbardziej, że dziewczyna powinna jechać na IP, ale drugi raz wątek o ciąży nastolatki i wy znowu swoje mądrości i braniu odpowiedzialności za czyny🤦‍♀️
Powstrzymujcie się proszę od takich osądów, bo nie wiecie czy dziewczyna dobrowolnie uprawiała seks🤷‍♀️

Zgadzam się jak najbardziej, że dziewczyna powinna jechać na IP, ale drugi raz wątek o ciąży nastolatki i wy znowu swoje mądrości i braniu odpowiedzialności za czyny🤦‍♀️
Powstrzymujcie się proszę od takich osądów, bo nie wiecie czy dziewczyna dobrowolnie uprawiała seks🤷‍♀️
Wiem że powinnam ale mam 17 lat a boję się powiedzieć o tym mamie 😔

Wiem że powinnam ale mam 17 lat a boję się powiedzieć o tym mamie 😔
Nie wiem jakie masz relacje z mamą, ale w tej sytuacji naprawdę bardziej powinnaś się bać o swoje życie i życie swojego dziecka.
A o ciąży mama i tak się dowie, prędzej czy później.
Kiedy kończysz 18 lat?

Nic nie wskazuje na to żeby nie było to dobrowolne. Poza tym nie mówię tak ,żeby komuś dowalić tylko żeby zmobilizować do różmowy z mamą i pojechania na izbę, żeby uniknąć ewentualnych dalszych gorszych konsekwencji. Uważasz że nie powinna tak zrobic? Jak miałam 17 lat i napilam się alkoholu w internacie to potem.musialam się zmierzyć z konsekwencjami mojego czynu. Nie widzę nic niestosowanego. Przecież od 18 lat jest się już pełnoletnim i wtedy już bierze się za wszytsko odpowiedzialność.

Nic nie wskazuje na to żeby nie było to dobrowolne. Poza tym nie mówię tak ,żeby komuś dowalić tylko żeby zmobilizować do różmowy z mamą i pojechania na izbę, żeby uniknąć ewentualnych dalszych gorszych konsekwencji. Uważasz że nie powinna tak zrobic? Jak miałam 17 lat i napilam się alkoholu w internacie to potem.musialam się zmierzyć z konsekwencjami mojego czynu. Nie widzę nic niestosowanego. Przecież od 18 lat jest się już pełnoletnim i wtedy już bierze się za wszytsko odpowiedzialność.
Napisałam przecież, że powinna pojechać na IP.
Mówię tylko o ocenianiu. Niezwykle szybko wam to przychodzi.
To, że ty po alko poszalałaś, nie znaczy, że ktoś inny ma taką samą historię.
To, że nic nie wskazuje na to, że dziewczyna sama chciała seksu, nie oznacza, że tak było.

reklama
Napisałam przecież, że powinna pojechać na IP.
Mówię tylko o ocenianiu. Niezwykle szybko wam to przychodzi.
To, że ty po alko poszalałaś, nie znaczy, że ktoś inny ma taką samą historię.
To, że nic nie wskazuje na to, że dziewczyna sama chciała seksu, nie oznacza, że tak było.
Nie poszalalm, po prostu to było zabronione i każdy popełnia błędy i trzeba stawic im czoło.
A jeśli chodzi o ocenianie, to sama autorka prosi o ocenę sytuacji pisząc tutaj, więc nie rozumiem, w czym masz problem. Tak samo jak Tobie przyszło łatwo ocenienie.mnie, więc nie siejmy hipokryzji.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry