reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Większość ludzi w Polsce (i nie tylko) rozmnaża się nie mając własnego kąta, środków do życia, stałej pracy, warunków i predyspozycji do rodzicielstwa. Smutne, ale prawdziwe. Nie ma pozwolenia na posiadanie dzieci, wystarczy mieć macicę i gamety.
A tak poza tym. Dużo kobiet decyduje się na ciąże mieszkając nawet z rodzicami bo zawsze im rodzice coś tam pomogą w ciąży czy tam przy malutkim dziecku chodzi o pomoc bardziej taką zwykła a nie pieniężna.

Kobieta jak w wieku 20 paru lat mieszka jeszcze z rodzicami ale pracuje wraz z chłopakiem na wspolny dom I potem zachodzi w ciążę i rodzi .
Jest to coś normalnego skoro zarabia na wspólną przyszłość

Nie rozumiem tego waszego gadania że jestem nie odpowiedzialna bo mam 17 lat , chce dziecko, nie mam własnego domu i własnych pieniędzy.

A taka 20 latka jak zajdzie w ciaze to będzie miała niby więcej w takim wieku niż 17 latka?
Też jej nie będzie stać na to by wynająć jaki kolwiek dom i zamieszkać w nim skoro dopiero ledwo co szkole skończyła.
Bo brakuje mi tego zasranego roku do 18 , dlatego takie gadanie że nie odpowiedzialna jestem?

Wiec takie komentarze typu ; jesteś nie odpowiedzialna bo masz 17 lat,

To sobie podarujcie.

Mam bardzo małą siostre i chyba tez wiem ile pracy trzeba przy takim dziecku , i serio daje se rade opiekować sie nią.

Koniec tego cyrku. Bierz się za lektury szkolne i próbne matury a nie seks, bo nie dorosłaś ni **** :) miłego
Widać że żyjesz w latach **** wie jakich. Już w tym wieku nie można rodziny założyć na spokojnie bo każdy ciebie oceni i skrytykuje.
To tobie radzę cofnąć się do okresu szkolnego i nauczyć się czytać ze zrozumieniem bo słabo ci to idzie .
Wyraźnie napisałam że za pare lat kobieto. Także Nie czepiaj się już o byle co by się tylko przyjebać, tylko zapisuj się do szkoly póki późno nie jest.

Nauczysz się czytać ze zrozumieniem To wtedy pogadamy

Widać że żyjesz w latach **** wie jakich. Już w tym wieku nie można rodziny założyć na spokojnie bo każdy ciebie oceni i skrytykuje.
To tobie radzę cofnąć się do okresu szkolnego i nauczyć się czytać ze zrozumieniem bo słabo ci to idzie .
Wyraźnie napisałam że za pare lat kobieto. Także Nie czepiaj się już o byle co by się tylko przyjebać.
wyjdź dziecko 🫣

Bo wyraźnie napisałam że za pare lat chce rodzinę założyć skoro teraz się nie udało. A ty dalej o tym bym się uczyła.
Owszem będę. Skupię się na sobie i na pieniądzach by mieć na dziecko i na mieszkanie z chłopakiem.🙃🙂
Ja nie będę 100 razy ci powtarzała że dziecko chce za pare lat ,bo ty I tak czytać ze zrozumieniem nie umiesz

Większość ludzi w Polsce (i nie tylko) rozmnaża się nie mając własnego kąta, środków do życia, stałej pracy, warunków i predyspozycji do rodzicielstwa. Smutne, ale prawdziwe. Nie ma pozwolenia na posiadanie dzieci, wystarczy mieć macicę i gamety.
Mnie ciekawi ile ty miałaś lat jak urodziłaś pierwsze dziecko (o ile go urodziłaś ze sie tak zachowujesz) i wyprowadziłaś się z domu na swoj koszt a nie rodziców?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry