reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki dla maluszka

reklama
Sterylizator to dla mnie trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nawet jeśli będziesz karmić butelką, to umycie jej i przelanie wrzątkiem zajmuje chwilę. A z tym wyparzaniem i sterylizacja to bym tak nie przesadzała... Ja wyparzalam butelki do momentu, kiedy zobaczyłam jak synuś liże koła od wózka 🙄🤦 nic mu nie było...
Co do laktatora. Ja żałowałam że nie miałam po wyjściu ze szpitala. Mały nie umiał złapać piersi, a zrobił się nawał i musiałam w nocy robić zimne okłady. Możesz kupić taki najzwyklejszy, ręczny za ok 20-30 zł. Tak na wszelki wypadek.

A laktatory jakie polecacie? I czy w ogole warto kupić? Bo zdania na ten temat są bardzo podzielone. Tak samo zastanawiam się nad sterylizatorem
Ja mialam najtanszy z canpola reczny, bardzo sie przydal w szpitalu, ale tak serio to w kazdej chwili juz teraz mozna to kupic w aptece jak bedzie potrzeba.

Sterylizator nie potrzebny. Szybciej przelejesz wrzatkiem i to robic trzeba. Nawet jak dziecko lize podloge to co innego niz to co dzieje sie w butelce po mleku i slinie.

Dziewczyny dzięki za pomoc ;) Jesteście super ;) to moje pierwsze dziecko dlatego bym wszystkie rzeczy kupowala, ale nie chce popadać w paranoje i brac coś, co mi sie tak naprawdę nie przyda. A z takich przydatnych rzeczy co jeszcze polecacie?

Dziewczyny dzięki za pomoc ;) Jesteście super ;) to moje pierwsze dziecko dlatego bym wszystkie rzeczy kupowala, ale nie chce popadać w paranoje i brac coś, co mi sie tak naprawdę nie przyda. A z takich przydatnych rzeczy co jeszcze polecacie?
Ja akurat byłam że sterylizatora bardzo zadowolona. Miałam z Aventa taki do mikrofali. Tak samo podgrzewacz do butelek. Ale tego nie musisz kupować bo jak okaże się, że będzie cyc to te wszystkie gadżety pójdą w kąt. Smoczki to też będziesz musiała sprawdzić, który odpowiada dziecku. Tak samo jest z pieluchami. Dla mnie Dada to porażka. Lepsze Pampers a najlepsze Libero (kiedyś w Auchan były). Także myślę, że dopiero jak dziecko się urodzi to będziesz sprawdzać. A co do laktatora to te ręczne są o kant du... Ja żałuję, że za późno zainwestowałam w elektryczny. Miałam z Canpola i był ok.

Ciekawa jestem jak u nas bedzie z pieluszkami Pampers, bo wszystkie maluchy u mnie w rodzinie uczulenia po nich dostawały. Skoczków to mam juz z 6 różnych. Dziewczyny a jakie butelki u was lepiej sie sprawdzały? Ja kupiłam i szklane i plastikowe

A akcesoria dla dziecka? Jaką firme polecacie? Ja mam smoczki z canpola i nukka. Butelki tak samo
Ze skoczkami i butelkami to jest tak że każdemu dziecku inny spasuje, więc każda będzie coś innego zachwalać. Dobrze jest mieć 2 rodzaje na początku, dziecko samo zdecyduje. Niektóre w ogóle smoczków nie trawią, inne tylko jeden rodzaj a moje dzieci np każde tolerowały ;) mogę polecić butelkę z dr Brown przy kółkach, nam odrobinę pomogła.

Z takich rzeczy, które się najbardziej przydają to podgrzewacz - bo nawet jeśli będziesz karmić piersią, to przyda się później do słoiczków, deserów itp.
U nas hitem były (i są - a mały ma już prawie 2 lata) pieluszki bambusowe. Dzisiaj służą jako kocyk, bo kupiłam w sumie w trzech rozmiarach. Przydają się naprawdę do wszystkiego. Od zasłonięcia wózka od słońca, po przykrycie, zamiast ręcznika itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Butelki lovi najlepsze ! Nuk mega słaby.
Smoczki uzywamy z avent. Wszystko zależy od dziecka czy podpasuje mu smoczek :)
Z kosmetykow to uzywamy chusteczki z waterwipers - cena wysoka, opłaca sie przez internet kupować, jak dla mnie najlepsze na świecie.
Oliwka z dermy - mega jest
Do kąpieli mamy na zmiane z hippa i corine de farme. Oba sie sprawdzaja i nic sie ze skora nie dzieje :)

Do góry