reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki dla niemowląt i dzieci

dzięki dziewczyny, ja mam serie hipoalergiczną z natusana, wczoraj posmarowałam jej glowke i buźke i dzisiaj o niebo lepiej, bo już nie jest czerwone, bedziemy obserwować , jak sobie nie dam rady tym balsamem to napewno skorzystam z waszych rad :)

reklama
śpiesze donieść że kupiliśmy inne pampersy, nie zółto zielone, nie niebieski ale całe zielone i tez baby dry i sie okazało ze roznica jest taka ze nie maja w srodku siateczki tylko są bardzie softy i juz ich nie zmienie bo ta siateczka sie małej przylepia do pupy i odbija..... kurde ile rodzaju w koncu tych pampersow jest

O jak milo wrocic do tego watku, jak mi sie w koncu urodzilo dziecko :D
Moj Adas juz po urodzeniu w szpitalu zauwazono ze ma sucha, luszczaca sie skore na nadgarstkach , przy stopkach i lekko brzuszek. I powiedziano nam, ze ta skora po prostu musi zejsc.

My mamy poki co kosmetyki, ktore dostalam z DE od mojej mamy, Bubchen hipoalergiczne badolie do kapieli i jest super tez zostawia taka tlusta maz na dziecku, te suche miejsca dodatkowo smarujemy, bo kapiemy co 2 dni, ale oliwka z tej samej serii sie nie sprwadza na sucha skore W OGOLE! Ktos kiedys pisal, ze na sucha skore oliwki nie pomagaja bo nie nawilzaja czy cos... :-p

Sprawdzil sie natomiast z tej serii Bubchen mini krem intensiv z nagnietkiem i coraz mniej ma tej skorki schodzacej. Napewno jak sie nam skonczy ten Bubchen to kupimy jakies emolity zgodnie z waszymi sugestiami i dobrze wiedziec, ze jest podzial na lekko tluste i mocno tluste. :tak:

My na szczescie poki co nie mamy odparzen na pupie wiec procz kremu z cynkiem nie kupowalam nic, zadnych sudocremow itd Betaphen mam mala tubke ze szpitala i nawet nie zaczelam jeszcze..

Dziekuje za wasze opinie , bardzo nam sie przydaly i wiem juz czego szukac dla mojego malca.

O, dawno tutaj nie zagladalam.:tak:
Chcialam polecic wszystkim mamom tych dzieci ktore jeszcze nie maja zabkow :-p DENTINOX z PL. jest to zel, bo tu w Holandii tez znalazlam dentinox ale niestety w kroplach. Daje ulge doslownie w sekunde i dziaselka nie swedza juz tak :-) Naprawde kupcie to sobie, bo ja akurat przechodze ten temat i mama mi z pl wyslala paczke a w niej wlasnie dentinox zel - noce przespane :-D

Moze to i nie kosmetyk, ale sie przyda w domowej apteczce :tak:

Zgadzam się z The Hague na temat DentinoxuN.

Jeszcze chciałam polecić równiez z PL kosmetyki do mycia nivea. Mój Tymek już strasznie bryka w wannie i jak go w emolientach kąpałam to się ślizgał i przewracał w wannie, a nie jest to już taki bobasek że ma aż tak suchą skórę.
Więc raz na jakiś czas w emolium a na codzień nivea łagodny żel do mycia.

Ja myje Tomka w NIVEA od pierwszych dni, super seria :tak: mam jeszcze aksamitne mleczko po kapieli, skorka miekka i delikatna, no zupelnie jak pupa niemowlecia z reklamy :-D

reklama
ja polecam serie eloderm. Kupilam w aptece najpierw emulsje do kapieli, sprawdzila sie super, wiec dokupilam jeszcze krem i balsam. Wszystko bezpieczne, hypoalergiczne.

reklama
Do góry