reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosmetyki dla maluszka

My używalismy belli(sztywne, ale dość ok) ,dady (porażka), pampers (active super, premium care ok) a teraz (10mcy) tylko pants pampers.

Chusteczki - waterwipes na wyjścia, w domu - woda i waciki :)

reklama
Dziewczyny, polecam blog srokao.pl i tam są analizy składu kosmetyków dla mam i dzieci.
I tak, babydream wypada o niebo lepiej niż johnson czy bambino 😉

Johsona to nie kupię, bo kiedyś jak bratowa wylała niechcący szapon z tej firmy na trawę to ja normalnie wypaliło. Ja sama używałam oliwki, bo chciałam nawilzyc skórę to po tej oliwce miałam jeszcze gorzej i dopiero dermokosmetyki pomogły

Pieluchy przetestowane wszystkie chyba marki, łącznie z markami własnymi marketów. Zawsze wracaliśmy do pampersów. Z Rossmanna jeszcze były ok, ale po paru godzinach robiły się dość twarde (na noc kompletnie się nie nadawały). Polecam oficjalny sklep Pampers na allegro. Często robią obniżki, a przesyłka jest gratis.

Ja uwielbiam kosmetyki z Ziaji 🥰
Chusteczki polecam z Lidla, są super!
A akcesoria
smoczki zdecydowanie lovi 😍 a butelki super są Nuk 😊

Ja rowniez polecam blog srokao ( sa tez porownania dla doroslych np plynow do higieny intymnej- zawsze uzywalam ziaja, tera omijam) . Kobieta opisuje wszystkie sklady na chlopski rozum. Tam dopiero widac co siedzi w tym johnsonach itp. Ja uzywam babydream i hipp. Pampers i dada. Smoczki avent, butelki lovi. Mialam tez tommy, mam. Najslabiej wypadl nuk. Oliwek nie uzywalam wcale. Emolienty tylko jak cos sie dzialo ze skora.

Kosmetyki też z babydream. Podobnie nawilżane chusteczki. Na początku używaliśmy tylko tych nasączonych wodą, ale cena jest za wysoka żeby ich używać ciągle. Butelki i smoczki z Avent.

reklama
A laktatory jakie polecacie? I czy w ogole warto kupić? Bo zdania na ten temat są bardzo podzielone. Tak samo zastanawiam się nad sterylizatorem

Do góry