reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki dla maluszka

U mnie z gadżetów to super pomysłem było kupienie lezaczka Tiny Love. Tylko w nim córka zasypiala na drzemki.

reklama
Leżaczek mam taki 3 w 1. Fajna sprawa. Jeszcze co prawda nie sprawdzaliśmy na dziecku, ale nam sie podoba:) co do pieluch bambusowych to też mam cały komplet i komplet tetrowych. A w podgrzewacz napewno zainwestuje:)

super pomysłem było kupienie lezaczka
Leżaczek mam taki 3 w 1. Fajna sprawa
temat o kosmetykach 😅 ale może nas nie zlinczują 🙏

mi bardzo podoba się kosz mojżesza ale leżaczek też fajna sprawa - tylko na wszystko miejsca brak.
co myślicie o tym?
może miała któraś?
Kinderkraft Lezaczek 5w1 UNIMO Pink-.jpeg

Mnie nie podeszły, ale dady też u nas średnio. Dobre są te bambusowe z Rossmann. Najlepiej kup sobie różne i potestujesz. Na początku i tak pieluchy idą jak woda to z użyjesz szybko. Chusteczki Rossmann z 99% woda są w dwupak ok. 9zl są super
A pieluszki z rossmana? Używała któraś z Was? Jeszcze te mnie ciekawią i chyba kupię paczkę na próbę

My leżaczek mieliśmy ten i to był strzał w 10! Mały się w nim bawił, jadł pierwsze kaszki i spał.. Jak robiłam coś w kuchni czy jechaliśmy do kogoś na cały dzień leżaczek zawsze z nami 😍 do tego jest ze śliskiego materiału, więc jeśli dziecko pobudzi można wytrzeć i już plus oczywiście cały materiał można bez problemu zdjąć i wyprać.
Z całego serducha polecam!!

Załączniki

• Screenshot_20200115_170010_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20200115_170010_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    311,9 KB · Wyświetleń: 88
Moja koleżanka miała leżaczek - przy córce jej się nie sprawdził a za to jej syn go uwielbiał - także to chyba zależy od dziecka ;)
Ile opakowań pieluch kupujecie łącznie? Ja mam jakiś nieracjonalny strach, ze czegoś mi zabraknie 🙈 mąż się śmieje, ze zachowuje się jakby po moim porodzie miały być wszystkie sklepy zamknięte 😂

Ja mialam najtanszy z canpola reczny, bardzo sie przydal w szpitalu, ale tak serio to w kazdej chwili juz teraz mozna to kupic w aptece jak bedzie potrzeba.

Sterylizator nie potrzebny. Szybciej przelejesz wrzatkiem i to robic trzeba. Nawet jak dziecko lize podloge to co innego niz to co dzieje sie w butelce po mleku i slinie.
Nie do końca można kupić w każdej aptece. Zepsuł mi się ostatnio i potrzebowałam laktatora na cito objeździłam wszystkie apteki w okolicy w tym sieciówki i w żadnej laktatora nie dostałam. A mieszkam w jednym z większych miast w Polsce. Więc lepiej się zaopatrzyć chociażby w ręczną medelę.

Z butelek polecam dr brownsa przy kolkach i przy łapczywym piciu. Jeśli chodzi o smoczki uspakajacze to bibs wymiata.

Pieluchy bambusowe sa super. Tak samo muslin. Ja mialam z 20 roznych
Nie do końca można kupić w każdej aptece. Zepsuł mi się ostatnio i potrzebowałam laktatora na cito objeździłam wszystkie apteki w okolicy w tym sieciówki i w żadnej laktatora nie dostałam. A mieszkam w jednym z większych miast w Polsce. Więc lepiej się zaopatrzyć chociażby w ręczną medelę.
U nas nawet w aptece szpitalnej byly zwykle canpole reczne. Zreszta nie zawsze sa potrzebne to tez trzeba brac pod uwage. A jesli faktycznie odciaganie to lepszy jest elektryczny w którego nie warto inwestowac juz w ciazy.

reklama
Z tym koszem Mojżesza to i ja sie zastanawialam, ale dałam sobie spokój. Ładnie to wygląda, ale chyba nie jest praktyczne. Co do pieluch to i ja kupuje wszystko hurtowo, bo sie boje, że mi zabraknie... Jakby w sklepach miało zabraknąć :D tak samo mam z ciuszkami. Moj mały to chyba nie zdąży założyć tego co mam, bo wyrośnie :D

Do góry