reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Wlasnie to jest ta nazwa zelaza ktorej szukalam- Tardyferon, podobno dobrze sie wchlania , musze poprosic moja lekarke o recepte
W składzie tego leku jest jeszcze dodatkowo kwas foliowy i "cośtam" :-) własnie po to żeby wolniej sie uwalniało i dobrze wchłaniało :-) Wczoraj zaczełam zażywać - 1 tabletka dziennie, do tego Materna (brana od bodajże 3 miesiąca)
aska outada
Ja biore wlasciwie od poczatku Feminatal N a Folik zaczelam brac juz 6 miesiecy przed poczeciem ale mam problem z hemoglobina i ostatnio bralam Ascofer ale gdybym kontynuowala to nie bylabym w stanie sie wyproznic przez miesiac, straszne zastoje, szkoda mowic, myslalam ze mi jelita wyjda nosem
Dlatego prosilam o zmiane a lekarz przepisal mi to czego nie chcialam - a chcialam sprobowac wlasnie Tardyferon lub jeszcze inny preparat o ktorym pisala Anias ( nie pamietam nazwy ) dlatego odstawilam Ascofer i zobaczymy najpierw jakie mam wyniki badan , czuje sie nienajlepiej wiec nie spodziewam sie rewelacji no i ostatecznie zelazo w jakiejs postaci bede musiala zaczac przyjmowac (
Dlatego prosilam o zmiane a lekarz przepisal mi to czego nie chcialam - a chcialam sprobowac wlasnie Tardyferon lub jeszcze inny preparat o ktorym pisala Anias ( nie pamietam nazwy ) dlatego odstawilam Ascofer i zobaczymy najpierw jakie mam wyniki badan , czuje sie nienajlepiej wiec nie spodziewam sie rewelacji no i ostatecznie zelazo w jakiejs postaci bede musiala zaczac przyjmowac (
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja zaczęłam od Tardyferonu właśnie, ale miałam po nim ostre sensacje żołądkowe, tzn. jednego dnia nic, następnego myślałam, że będę nocować w ubikacji. Dodatkowo moje wyniki się jeszcze pogarszały. Poprosiłam o zmianę leku i dostałam Ferrum lek do żucia (w rzeczywistości jest raczej do ssania, bo twardy jak landrynka, ale przynajmniej smak znośny - jak drops czekoladowy). Sensacje żołądkowe sie skończyły, a biorę go już z 4 miesiące.
Ale myślę, że każdy może reagować troszkę inaczej na poszczególne leki...
Ale myślę, że każdy może reagować troszkę inaczej na poszczególne leki...
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Ja też przez miesiac łykałam Tardyferon i dzięki niemu wyniki sie bardzo poprawiły i już go mogę odstawić. Co do wchłaniania ta ja żadnych sensacji żołądkowych nie miałam, ale taka juz moja natura, że nie miewam zaparć ;D ;D ;D A z witaminek też łykam Feminatal N.
Ja przed wiadomością że jestem w ciaży miałam szpinakową fazę tzn prawie codziennie świeży szpinak z serkiem lub w sałatce, więc myślę że mojemu Kubusiowi coś z kwasu foliowego też się dostało ;D ;D ;D ;D
Ja przed wiadomością że jestem w ciaży miałam szpinakową fazę tzn prawie codziennie świeży szpinak z serkiem lub w sałatce, więc myślę że mojemu Kubusiowi coś z kwasu foliowego też się dostało ;D ;D ;D ;D
aska outada
Dziewczyny, ja tak czuje ze urodze w maju. 2 dni temu mialam porzadne skurcze krzyzowe i w nocy 2 razy bralam tabletke, dziecko nie moglo sie ulozyc i tak sie dziwnie wiercil jakby juz chcial wyjsc. Czulam sie jak podczas miesiaczki, nawet przymykalam oczy jak ta fala nadchodzila. A dzis znow przytargalam zakupy ( ja chyba chora jestem z tym noszeniem ) ale poleguje caly czas , mieszkam na 3 pietrze i powiem szczerze ze az sie ostatnio boje pokonywac ten dystans do gory bo brzuch twardy jak kamien.
Oby do 20 maja, wtedy bedzie 37 tygodni i ciaza donoszona
Oby do 20 maja, wtedy bedzie 37 tygodni i ciaza donoszona
reklama
aska outada
Czasem ( jak dzis )wydaje mi sie ze mam doslownie 3 rzeczy do kupienia a przychodze z dwoma reklamowkami, mnie nie powinno sie dawac pieniedzy hehehe
Ale tak na powaznie to rzeczywiscie, 4 tygodne to przeciez tak niewiele ( Boze to juz ! ) a dla dziecka bardzo duzo
Ale tak na powaznie to rzeczywiscie, 4 tygodne to przeciez tak niewiele ( Boze to juz ! ) a dla dziecka bardzo duzo