reklama
agaj44
Fanka BB :)
Ja właśnie weszłam na wagę i się załamałam...zaczęłam puchnąć od jakiegoś tygodnia to widzę po sobie, ale waga mnie dobiła
+18kg....Poryczałam się bo mój facet uznał że puchnę przez to że zaczęłam podjadać słodkie...Zaczął mnie przytulać i pocieszać że super wyglądam etc no ale że to puchnięcie przez słodkości...a ja wcale się nie obżeram słodkim...zawsze przed ciążą miałam ochotę po obiadku na coś słodkiego i od jakichś dwóch miesięcy znowu mi powróciła taka ochota i zjem zawsze coś małego do kawusi.....ech załamka normalnie...
+18kg....Poryczałam się bo mój facet uznał że puchnę przez to że zaczęłam podjadać słodkie...Zaczął mnie przytulać i pocieszać że super wyglądam etc no ale że to puchnięcie przez słodkości...a ja wcale się nie obżeram słodkim...zawsze przed ciążą miałam ochotę po obiadku na coś słodkiego i od jakichś dwóch miesięcy znowu mi powróciła taka ochota i zjem zawsze coś małego do kawusi.....ech załamka normalnie...
Ja właśnie weszłam na wagę i się załamałam...zaczęłam puchnąć od jakiegoś tygodnia to widzę po sobie, ale waga mnie dobiła
Ja też nie wiem, skąd się te kilogramy biorą... Słodyczy nie jem w zasadzie w ogóle w ciąży, jem lekkie śniadanie, jabłko na drugie śniadanie, potem obiad i raz na jakiś czas małą kolację. A do 18 kilo też pomału dobijam... Co prawda od 2 miesięcy mniej się ruszam, ale nie wiem, czy to aż tak istotna przyczyna. Mam nadzieję, że te kilogramy to woda i same zejdą po porodzie
agaj44
Fanka BB :)
No to mnie uspokoiłaś trochę...i miejmy nadzieję że to woda i zejdzie z nas po porodzie.... Heh trzeba być dobrej myśli bo jak zacznę analizować że ważę prawie tyle co mój facet to deprecha...Ja też nie wiem, skąd się te kilogramy biorą... Słodyczy nie jem w zasadzie w ogóle w ciąży, jem lekkie śniadanie, jabłko na drugie śniadanie, potem obiad i raz na jakiś czas małą kolację. A do 18 kilo też pomału dobijam... Co prawda od 2 miesięcy mniej się ruszam, ale nie wiem, czy to aż tak istotna przyczyna. Mam nadzieję, że te kilogramy to woda i same zejdą po porodzie
No to mnie uspokoiłaś trochę...i miejmy nadzieję że to woda i zejdzie z nas po porodzie.... Heh trzeba być dobrej myśli bo jak zacznę analizować że ważę prawie tyle co mój facet to deprecha...
Yyy... Ja już ważę więcej
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Dziewczyny jeśli jeszcze do tego wszystkiego puchną wam stopy czy ręce to napewno zatrzymuje się woda w organizmie więc nie ma się co przejmować wagą bo wszystko zejdzie po porodzie. Poza tym musicie tez troszkę tłuszczyku uskładać żeby mieć z czego dziecko karmić ;-) Głowa do góry!!
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm
33 tc
+17 kg na ,brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H)
37 tc
+ 20 kg, brzuch 124 cm, biust 114 cm (85H)
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm
33 tc
+17 kg na ,brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H)
37 tc
+ 20 kg, brzuch 124 cm, biust 114 cm (85H)
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ja boje sie jutrzejszego wazenia u gina, bo wydaje mi sie, ze rosne z dnia na dzien. najlepsze jest to, ze od jakiegos czasu nie mam apetytu. dzis np, zjadlam obiad o 17 i do tej pory czuje sie starsznie najedzona.
mamy impreze rodzinna u siostry meza w sobote i dzis chcialam przymierzyc pare "kreacji" - zalamka. dupsko i nogi mi przytyly straszliwie i we wszystkim wygladam mega grubo ...
mamy impreze rodzinna u siostry meza w sobote i dzis chcialam przymierzyc pare "kreacji" - zalamka. dupsko i nogi mi przytyly straszliwie i we wszystkim wygladam mega grubo ...
reklama
U mnie 37 tydzień i 12,5 na +. Ale najśmieszniejsze jest to, że sprawdziłam wczoraj dwoje BMI i wyszło, że mam wagę w normie - w 9 miesiącu ciąży - buhahaha
W pasie 92 cm - chyba do 100 nie uda mi się dojść. Mam wrażenie, że brzuch zamiast rosnąć do przodu, idzie cały czas do góry :-( Niedługo nóżki małej będą mi majtać w przełyku.
W pasie 92 cm - chyba do 100 nie uda mi się dojść. Mam wrażenie, że brzuch zamiast rosnąć do przodu, idzie cały czas do góry :-( Niedługo nóżki małej będą mi majtać w przełyku.