reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

Ja niestety nie mogę się dietować, bo zostałby ze mnie szkielet, ale postanowiłam zrzucić brzuch. Od wczoraj nie jem słodyczy, a cukier zamieniłam na słodzik. Aaa, i postanowiłam się nie obżerać na noc jak do tej pory :-p
hehe to dawaj lecimy razem moja waga to 55 z brzucha moglo by ubyc
od chyba trzech dni obrzeram sie na noc frytkami straszne poprostu w dodatku uwielbiam nalesniki i inne takie wciagam zawsze obiady i strte kanapek na sniadanie o slodyczach napojach nie wspomne.. podejrzewam ze jakbym sie przychamowala nie bylo by problemu bo i tak dziwo ze nie wygladam jak szafa przy takim jedzeniu...
zapomnialam o pizzach i piwku :-p

reklama
panna migotka to mnie zmotywowalas.. a jakie produkty sa wlasnie takie ze brzuch wypycha ponoc ziemniaki wlasnie a inne niewiem...
ja jem sniadanie i obiad o tej samej porze niewiem czy dobrze czy zle.
ja teraz nawet w pracy zamiast skubac slodycze gryze marchewke a czasami mam tak ze poprostu zapominam ze mialam nie jesc. To taki odruch chodze i skubie zawsze cos :wściekła/y:

Z tego co wiem, to na brzuch najgorszy jest tłuszcz i słodycze - czyli wszelkie czekoladki i cukierki, gazowane słodkie napoje. Bardzo dobrze jak się je o stałych porach. I najwięcej powinno się zjeść na śniadanie, a najmniej na kolację i najpóźniej 2 godziny przed snem.

Znalazłam taki artykuł. Słyszałam też, że efekty dają ćwiczenia "aerobiczna 6 weidera", ale to trzeba robić codziennie wg schematu, a ja nie jestem aż tak zdyscyplinowana :sorry2:

Ja mam dzisiaj wenę do jedzenia.
Śniadanie:
2 kromki chleba wieloziarnistego z sałatą, kilka plastrów fileta z indyka i pomidor.
2 śniadanie:
jajecznica z 3 jaj z kosteczkami polędwicy drobiowej + pół grejpfruta
obiad
gyros z kurczaka, sos czosnkowy, surówka z kiszonej kapusty
przekąska
2 naleśniki z jagodami, 2 biszkopty
planuję na kolację
gyros (zostało sporo z obiadu), serek wiejski
Teściowa kupiła sobie książke i chyba zaczyna dietę. Pozazdrościła haha:dry:

Ja też sporo zjadłam dziś, bo:
na śniadanie: jajecznica z 3 jaj na mleku z wkrojoną szynką z piersi indyka i ze szczypiorkiem, do tego jeszcze serek naturalny, kawka
drugie śniadanie: duży jogurt z otrębami
obiad: łosoś w ziołach na parze+ pasta jajeczna ze szczypiorkiem i zamiast majonezu, jogurt
przekąska:placuszki z serka homogenizowanego z otrębami
planuje na kolację: tatar wołowy z jajkiem, cebulką i korniszonami drobno posiekanymi :tak:

reklama
Ja się witam z rana prawie 0,5 kg lżejsza. Opłaca się poświęcić i wyjadać zawartość lodówki
rolling.gif

ALe czuję że to też zasługa tego że kończy mi sie @.:tak:
A moja pierwsza waga pozakazła 58,5 kg. Tyle to ja ważyłam na niej ostatni raz na swoim ślubie.:shocked2::-)

Do góry