reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

Hannah jesli mzoesz wrzuc przepis na te placuszki serowe z jagodami.

A to otreby mozna jesc w tej pierwszej fazie??? Jak tak to moze wytrwalabym ze 3 dni z nabialem jajkami i otrebami

PLACUSZKI SEROWE

10 dag chudego sera ( ja miałam 0% )
3 białka
0,5 kubeczka małego ( 150g ) jogurtu naturalnego
1 łyzka mąki kukurydzianej

Wszystko razem zmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Ja kładłam placuszki łyżką . Zrobiłam sobie je w wersji na słodko ze słodzikiem i cynamonem. Z tej porcji wychodzi około 8-9 szt sredniej

Ja bym jednak na początek ubiła białko na pianę, były by pulchniejsze.
A jagody połączyłam z jogurtem naturalnym, dodałam słodzik i nakładałam na placuszki.
mm
Żeby dieta działała należy przejśc przez wszytskie fazy. Inaczej waga wróci po kilku dniach.
Otręby jemy od samego początku diety aż do końca życia.

reklama
A u mnie dziś tylko 100 gr mniej niż wczoraj:-( , ale w sumie z tego co przeczytałam to w pierwszej fazie można tracić nawet tylko 1 kg, więc nie poddaje się :tak:

A u mnie dziś tylko 100 gr mniej niż wczoraj:-( , ale w sumie z tego co przeczytałam to w pierwszej fazie można tracić nawet tylko 1 kg, więc nie poddaje się :tak:
Dotkass
jutro będzie lepiej, mi też od wczoraj spadło 100 gr, ale na III fazie to cud zę wogóle coś spada.
Grunt to nie poddawać się.:tak:
A ja już żyję urlopem. W piatek wyjeżdżamy na 10 dni. Biorę ze sobą wagę, żeby nie przecholować czasem za bardzo.
Wezmę ze sobą zapas serków, jogurtów i innych protein, bo tam nie ma za bardzo chudych nabiałów.

Ostatnia edycja:
a ja się nie warzę pinkole, mam zrąbaną wagę w sobotę pojadę kupić sobie jakąś tefalowską :-)

KUrde macie jeszcze jakieś pomysły na amciu na 1 fazie? na samo wspomnienie tuńczyka wszytsko mi sie podnosi w środku

cosmo, coś z łososiem, ja wczoraj jadłam łososisa zwiniętego, a wśrodku posmarowałam twarożkiem i posypałam kawiorem, łososia zawiązałam szczypiorkiem- pycha, ale dwa takie kawałki śmiało starczą, my z R zjedliśmy po 4, ale dwa ostatnie już na siłę, a i nie zapomnij pokrasić cytrynką, będzie lepsze
- może też być pierś z kurczaka z grilla lub zapiekana, z sosem jogurtowo, czosnkowo ziołowym :tak:

Hannah dzieki za przepis.
Wiem ,ze trzeba przejsc wszystkie etapy diety zeby byla skuteczna. Dla mnie najgorszy bylby ten pierwszy bo malo produktow jadam z tych dozwolonych, pozniej juz jest duzo wiecej wiec moze jak przeczytam ksiazke to tez zaczne.

Ja niestety nie mogę się dietować, bo zostałby ze mnie szkielet, ale postanowiłam zrzucić brzuch. Od wczoraj nie jem słodyczy, a cukier zamieniłam na słodzik. Aaa, i postanowiłam się nie obżerać na noc jak do tej pory :-p

reklama
Ja dziś na śniadanko zjadłam serek naturalny, i jajecznicę z 3 jaj, smażoną na odrobinie mleka 0,5%, dorzuciłam dwa plasterki pokrojonej szynki z piersi indyka, no i szczypiorek- pychota :tak:

Do góry