Ha-NN-aH, ja niestety nie mam możliwości robić tego na normalnym grillu, ale przepis podam ;-), trochę zmieniłam przepis Dukana ;-), pychotka, mój R się zajadał :-)
Produkty: podwójna pierś z kurczaka, duży jogurt naturalny, ostra sypka papryka, czosnek sypki lub żywy, dwie duże cebule,lub cztery małe, koperek, curry, pieprz, sól, kolendra, cytryna
Przygotowanie:pierś pokroić w kawałki 2 na 2 cm, nie za grubo, sos:jogurt, wymieszać z czosnkiem, pół łyżeczki papryki, pół łyżeczki curry, koperku ile chcesz, łyżeczka zmielonej kolendry, sok z ćwiartki cytryny, mięso ułożyć w głębokim naczyniu i zalać sosem, przykryć, wstawić na 2-3 h do lodówki...następnie po upływie tego czasu, mięsko wrzuci c na grill, cebulki drobno posiekać wrzucić na patelnie i zalać zaprawą- sosem, w którym leżało mięsko, wymieszać, doprawić odrobiną soli i pieprzu, podawać obok mięska, lub na...SMACZNEGO!!! :-)