reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

Tak dziubek, tak własnie jest. Ja jestem dzień po okresie i waga ładnie spada, ale to jest zatrzymanie wody w organiźmie. Wiem że się załamujesz bo po to jest się na diecie, żeby spadać, a nie przybierać, ale 2-3 dzień @ odbije się na wadze spadkiem, zobaczysz. Głowa do góry, nie poddawaj się!!!!:tak: Musimy się wspierać.

A ja wręcz przeciwnie, objadam się (aż mam czasem wyrzuty że wciąż syta jestem), ale taki urok tej diety, zebym nie zwalniać metabloizmu.

Ostatnia edycja:
reklama
Test Dunkana
tu jest tłumaczenie (test jest po francusku)
1. Państwa Imię): .......
2. Ile chcielibyście ważyć: .... (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta...... (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): ........ (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ....... (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ........
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): .....................
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ...... (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ..... (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: ...... Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)... 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: .... aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: .... oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: .......................
16. Proszę podać Wasz nick : .......................(nick i hasło w teście można wymyśleć fikcyjne (nie trzeba się rejestrować)
17. Proszę wpisać Wasze hasło
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie.... wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizyhttp://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/chce-schudnac/1542-maszkuleczka-na-dukanie-9.html
a tu sam test który trzeba wypełnić
http://www.regimedukan.com/je-minscris.html
jak wyślesz test do analizy to pokaże sie strona z rozwiązaniem, ale po francusku, ale mniej więcej wiedziałam jakie jest tłumaczenie, bo dziewczyna Maszkuleczka (MASZKULECZKA na Dukanie - Strona 9 - Grupy Wsparcia Dieta.pl) umie francuski i mówiła po kolei co oznacza.

Gratuluję Wam dziewczyny wszelkiej utraty wagi...ja też koniecznie muszę się za siebie wziąć, bo już czuję, że rosnę..:baffled::baffled::baffled: tylko brak mi zacięcia i silnej woli:sorry2:

Gratuluję Wam dziewczyny wszelkiej utraty wagi...ja też koniecznie muszę się za siebie wziąć, bo już czuję, że rosnę..:baffled::baffled::baffled: tylko brak mi zacięcia i silnej woli:sorry2:
aniusiac dołącz do nas, będziemy się nawzajem wspierać.
Ja zanotowałam dzisiaj kolejny spadek 0,5 kg.:-):-):-)
Już tuż tuż 5 kg mniej:szok:, to tak dumnie brzmi:-)
Mąż wczoraj powiedział że chyba coś ściemniam i schudłam więcej, bo mam nogi jak patyki, a teściowa klepneła po tyłku i mówiła że jestem jak struna teraz, ale czuję że ściemnia, bo sama się odchudza (tz ma zbyt słabą wolę i nie daje rady) i chyba troszkę zazdrości.
Dzisiaj ostatni dzień proteinki. Warzywka, kochane warzywka

Ostatnia edycja:
Brawo Hannah! Teraz to już w ogóle faceci sobie zwichną karki od oglądania się za Tobą, chociaż nie sądzę żeby do tej pory było inaczej :-);-)

Hehe Migotka
ja to robię tylko i wyłącznie dla siebie. Powiem wam że nawet chętniej się rozbieram i mam większą ochotę na seks. Zaczełam akceptować swoje ciało (pierwszy raz od porodu), to jest połowa sukcesu.:-):-):-)
Jeszcze trochę, a wogóle będę chodzić ciągle na golasa hahaha:-D:-D:-D

DZIĘKUJĘ ZA DOPING, to bardzo mobilizuje.

Ostatnia edycja:
No laski, zainspirowałyście mnie:-D:tak:
Dzisiaj odebrałam te dwie ksiażki Dukan'a i mysle, że dołącze do was od poniedziałku. Z jaka wagą startową to napiszę w pn, bo nie mam wagi u siebie;-):cool2:- założenie mam takie, żeby ważyć ok 58 kg:tak:. I może jak tam jest tyle mięcha, to uda mi sie M namówić, bo teraz musi uważać żeby nie przytyć, bo na sterydach jedzie:baffled::-(

Keyko
witamy kolejną proteinkę:-):-):-)
Fajnie ze jest nas więcej, będzie raźniej walczyć:tak::tak:
Ja od jutra warzywka, ach już nie mogę się doczekać.
Dzisiaj na koncie grzeszek (jak codzień) podjadłam biszkopcik Hani:-p.
Moje menu dzisiaj
rano:
1 śniadanie: jajecznica z 3 jaj + pokrojona wędlinka drobiowa
2 śniadanie: 2 sucharki (nie bierzcie przykładu NIE WOLNO;-)) z grubymi plastrami fileta wędzonego z indyka i na to pasta jajeczna
obiad: 3 kotleciki mielone z mięska wołowego (z otrębami pszennymi)
podwieczorek: serek homogenizowany naturalny ze słodzikiem i cynamonem (mniam, smakuje jak waniliowy) + kawa mrożona
kolacja: makrela wędzona + herbatka odchudzająca
+ 1,5 l wody mineralnej + szklanka coli zero
Dziewczyny jedzcie jak najwięcej, to wtedy kilogramy bardzo szybko spadają. Ja z Polką siedzimy na forum wsparcia tych co sią na tej diecie i sposób ten jest sprawdzony. A i dużo makreli wędzonej, wtedy spada mi 0,5 kg dziennie (też sprawdzone u innych dziewczyn).:-p

reklama
Dotkass wyjaśnienie dla ciebie:

I faza uderzeniowa trwa zazwyczaj 5 dni, jesz tylko czyste proteiny (można również 3,7 albo 10 dni)
II faza naprzemienna
5/5 czyli 5 dni warzywa + proteiny, a potem 5 dni same proteiny i tak w kółko aż do osiągnięca wyznaczonej wagi
albo
1/1 czyli 1 dzień warzywa + proteiny, 1 dzień proteiny
(podobno lepiej działa 5/5 i większość się do niej stosuje)
III faza utrwalania
na każdy zrzucony kilogram przeznaczasz 10 dni utrwalania (ja jak zrzucię 7 kg, muszę być na tej fazie 70 dni)
IV faza stabilizacji
jesz już wszytsko ale jeden dzień ścisłej diety proteinowek w każdy czwartek do końca zycia.
więcej tutaj:
dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Do góry