reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

Tak dziubek, tak własnie jest. Ja jestem dzień po okresie i waga ładnie spada, ale to jest zatrzymanie wody w organiźmie. Wiem że się załamujesz bo po to jest się na diecie, żeby spadać, a nie przybierać, ale 2-3 dzień @ odbije się na wadze spadkiem, zobaczysz. Głowa do góry, nie poddawaj się!!!!:tak: Musimy się wspierać.

A ja wręcz przeciwnie, objadam się (aż mam czasem wyrzuty że wciąż syta jestem), ale taki urok tej diety, zebym nie zwalniać metabloizmu.

Ostatnia edycja:
reklama
Test Dunkana
tu jest tłumaczenie (test jest po francusku)
1. Państwa Imię): .......
2. Ile chcielibyście ważyć: .... (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta...... (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): ........ (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ....... (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ........
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): .....................
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ...... (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ..... (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: ...... Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)... 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: .... aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: .... oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: .......................
16. Proszę podać Wasz nick : .......................(nick i hasło w teście można wymyśleć fikcyjne (nie trzeba się rejestrować)
17. Proszę wpisać Wasze hasło
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie.... wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizyhttp://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/chce-schudnac/1542-maszkuleczka-na-dukanie-9.html
a tu sam test który trzeba wypełnić
http://www.regimedukan.com/je-minscris.html
jak wyślesz test do analizy to pokaże sie strona z rozwiązaniem, ale po francusku, ale mniej więcej wiedziałam jakie jest tłumaczenie, bo dziewczyna Maszkuleczka (MASZKULECZKA na Dukanie - Strona 9 - Grupy Wsparcia Dieta.pl) umie francuski i mówiła po kolei co oznacza.

Gratuluję Wam dziewczyny wszelkiej utraty wagi...ja też koniecznie muszę się za siebie wziąć, bo już czuję, że rosnę..:baffled::baffled::baffled: tylko brak mi zacięcia i silnej woli:sorry2:

Gratuluję Wam dziewczyny wszelkiej utraty wagi...ja też koniecznie muszę się za siebie wziąć, bo już czuję, że rosnę..:baffled::baffled::baffled: tylko brak mi zacięcia i silnej woli:sorry2:
aniusiac dołącz do nas, będziemy się nawzajem wspierać.
Ja zanotowałam dzisiaj kolejny spadek 0,5 kg.:-):-):-)
Już tuż tuż 5 kg mniej:szok:, to tak dumnie brzmi:-)
Mąż wczoraj powiedział że chyba coś ściemniam i schudłam więcej, bo mam nogi jak patyki, a teściowa klepneła po tyłku i mówiła że jestem jak struna teraz, ale czuję że ściemnia, bo sama się odchudza (tz ma zbyt słabą wolę i nie daje rady) i chyba troszkę zazdrości.
Dzisiaj ostatni dzień proteinki. Warzywka, kochane warzywka

Ostatnia edycja:
Brawo Hannah! Teraz to już w ogóle faceci sobie zwichną karki od oglądania się za Tobą, chociaż nie sądzę żeby do tej pory było inaczej :-);-)

Hehe Migotka
ja to robię tylko i wyłącznie dla siebie. Powiem wam że nawet chętniej się rozbieram i mam większą ochotę na seks. Zaczełam akceptować swoje ciało (pierwszy raz od porodu), to jest połowa sukcesu.:-):-):-)
Jeszcze trochę, a wogóle będę chodzić ciągle na golasa hahaha:-D:-D:-D

DZIĘKUJĘ ZA DOPING, to bardzo mobilizuje.

Ostatnia edycja:
No laski, zainspirowałyście mnie:-D:tak:
Dzisiaj odebrałam te dwie ksiażki Dukan'a i mysle, że dołącze do was od poniedziałku. Z jaka wagą startową to napiszę w pn, bo nie mam wagi u siebie;-):cool2:- założenie mam takie, żeby ważyć ok 58 kg:tak:. I może jak tam jest tyle mięcha, to uda mi sie M namówić, bo teraz musi uważać żeby nie przytyć, bo na sterydach jedzie:baffled::-(

Keyko
witamy kolejną proteinkę:-):-):-)
Fajnie ze jest nas więcej, będzie raźniej walczyć:tak::tak:
Ja od jutra warzywka, ach już nie mogę się doczekać.
Dzisiaj na koncie grzeszek (jak codzień) podjadłam biszkopcik Hani:-p.
Moje menu dzisiaj
rano:
1 śniadanie: jajecznica z 3 jaj + pokrojona wędlinka drobiowa
2 śniadanie: 2 sucharki (nie bierzcie przykładu NIE WOLNO;-)) z grubymi plastrami fileta wędzonego z indyka i na to pasta jajeczna
obiad: 3 kotleciki mielone z mięska wołowego (z otrębami pszennymi)
podwieczorek: serek homogenizowany naturalny ze słodzikiem i cynamonem (mniam, smakuje jak waniliowy) + kawa mrożona
kolacja: makrela wędzona + herbatka odchudzająca
+ 1,5 l wody mineralnej + szklanka coli zero
Dziewczyny jedzcie jak najwięcej, to wtedy kilogramy bardzo szybko spadają. Ja z Polką siedzimy na forum wsparcia tych co sią na tej diecie i sposób ten jest sprawdzony. A i dużo makreli wędzonej, wtedy spada mi 0,5 kg dziennie (też sprawdzone u innych dziewczyn).:-p

reklama
Dotkass wyjaśnienie dla ciebie:

I faza uderzeniowa trwa zazwyczaj 5 dni, jesz tylko czyste proteiny (można również 3,7 albo 10 dni)
II faza naprzemienna
5/5 czyli 5 dni warzywa + proteiny, a potem 5 dni same proteiny i tak w kółko aż do osiągnięca wyznaczonej wagi
albo
1/1 czyli 1 dzień warzywa + proteiny, 1 dzień proteiny
(podobno lepiej działa 5/5 i większość się do niej stosuje)
III faza utrwalania
na każdy zrzucony kilogram przeznaczasz 10 dni utrwalania (ja jak zrzucię 7 kg, muszę być na tej fazie 70 dni)
IV faza stabilizacji
jesz już wszytsko ale jeden dzień ścisłej diety proteinowek w każdy czwartek do końca zycia.
więcej tutaj:
dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Do góry