reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

37. SERNIK "WIEDEŃSKI"
4 opakowania serka homogenizowanego
4 jaja
3 łyżki otrąb pszennych
2 łyżki jogurtu naturalnego 3 %
słodzik (wedle uznania, ale sernik powinien być słodki, więc ja dodałam 10 łyżek tego w płynie)
3-5 kropli aromatu (smak dowolny)
papier do pieczenia do wyłożenia blachy

Otręby mielimy na pył. Żółtka , aromat i słodzik ubijamy, dodajemy serki, zmielone otręby, wszystko mieszamy na gładką masę. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku ok. godziny w temperaturze 170-180 stopni. Po upieczeniu przetrzymujemy w uchylonym piekarniku jeszcze przez chwilę. Po wyjęciu z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia w blaszce.
Ha-nn-aH ten sernik jest najlepszy, a robiłam już 3 z tego też leci, ja robię w keksówce, i wszystkie klapią w dół więc tym też się nie przejmuj.

reklama
Dziękuję Polka
rozumiem że opakowanie serka homo ma 150 gr, bo ja kupuję duże Pilosa 3 % 500 gram.
kurcze ale nie mam jak zmielić otręby, nie mam blendera i z tym będzie problem.
A ja wczoraj dodałam 9 tabletek słodziku i w miarę słodki jest, chociaż dodała bym jeszcze ze 3 tabletki i będzie super.;-)
Nastepnym razem spróbuję z tym przepisem i zrobię w małej okrągłej foremce o średnicy 21 cm, bo teraz robiłam w 27 cm.:dry:

Oczywiście Pilos serek homo 150 gr:-):-)
aha do mielenia otrębów to wzięłam młynek do kawy od mamy:-)
ja do tego sernika daję 15 tabletek, już 3 produkty mi wyszły nie dosłodzone, więc żałować nie będę kolejny raz

Hannah, dziękuję baardzo, zastój na pewno chwilowy, nie łam się...

Prawda, zawsze przy każdej diecie w przeciągu pierwszych dni, tygodnia spada najwięcej, a to dlatego, że organizm wydala toksyny i wodę, która jest w organiźmie, potem ma już cięższy orzech do zgryzienia dlatego wolniej waga spada :tak:

Prawda, zawsze przy każdej diecie w przeciągu pierwszych dni, tygodnia spada najwięcej, a to dlatego, że organizm wydala toksyny i wodę, która jest w organiźmie, potem ma już cięższy orzech do zgryzienia dlatego wolniej waga spada :tak:
Niop, ogólnie w tej diecie zastoje to norma. Za to jak później leci z powrotem i to na całego :tak:
Ależ jestem obżarta;-) oczywiście dozwolonymi produktami. Nawet mąz zjadł mojego kotleta bez panierki, a na dostawkę miałam brokuły z sosem czosnkowym mniam.....:happy2:
Od jutra same proteinki, na jutro już mam obiad, bo ugotowałam krupniczek i mięsko z zupki zjem.

Kupiłam wczoraj wage. 62,7 to wczorajszy wynik, dzisiaj rano 61,6:szok:. Dochodze do wniosku, że waga u mojej mamy mogła nie wskazywac dokładnie, bo jest starsza ode mnie i kiedyś jak na nią stawałam, to sie podbiła i rąbneła o podłogę i przez pewien czas pokazywała baardzoo różne wyniki:sorry2:

Dzisiaj na obiadek był płat z pstrąga w ziołach i czosnku, pieczony w piekarniku i do tego soso holenderski. Na deser zrobiłam flan, ale 1/5 z przepisu i nic nie zjadłam- jest okropny.
Za to wczoraj kupiłam palete białego serka homogenizowanego i jest pycha:-), zwłaszcza ze słodzikiem i odrobina soku z cytryny:tak:.
Na jutro szaszłyki z kurczaka w musztardzie.

Aha, zrobiłam dzisiaj 70 brzuszków i pare ćwiczeń na nóżki i tyłeczek;-)

Nie mogę się doczekać warzywek...:zawstydzona/y:

reklama
P1060117.JPG
a to moje dzieło wczorajsze, pycha mężowi również smakuje, więc polecam paszteciorek Dukanowy:-)

Do góry