reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie

Ha-nn-aH widzę, że obcujesz jeszcze na innym forum:-), u mnie zastój ale to ponoć normalne. Walczę dalej nie poddaję się nie wolno;-).
Co do słodyczy to można cuda na kiju zrobić według przepisów Dukana. ja dziś zrobiłam sernik :-)

reklama
A jaki jest tytuł tej książki?

ciekawe czy jest jakaś dieta oparta na piwie ( nie tylko i wyłącznie rzecz jasna)

U mnie waga spadła ale tylko pół kg. W sumie dobre i to. Mam nadzieję że w tym tygodniu natępne 0,5 kg zrzucę. Powolutku może dojdę do swojej wymarzonej wagi;-)

Ha-NNaH - gratuluję zrzucenia kilograma i powstrzymania sie od weselnych pokus:tak:

taaa, kiedyś sobie zrobiłam taka płukankę, śmierdziałam jak lump.

Znalazłam książkę Nie potrafię schudnąć dr . Pierra Dukana.

Znalazłam książkę Nie potrafię schudnąć dr . Pierra Dukana.
Dokładnie ta :-)
Oj ja też tęsknię za piwem:zawstydzona/y:, ale narazie winko tylko popijam.
Polka
na tym forum w zasadzie jest najwięcej o diecie Dunkana. Widziałam ciebie również :tak: Zrobiłam w końcu ten test i wyszło że osiągnę cel już 1 sierpnia. Chociaż test powinno robić się przed rozpoczęciem diety, bo mi obliczało jakbym zaczeła od 7 lipca.

Dzisiaj stanełam na wadze i zobaczyłam 62 kg, czyli 0,5 kg mniej niż wczoraj, ale nie przestawię suwaczka bo mam dokładność na wadze do 0,5 kg i za 3-cim razem pokazało znowu 62,5 kg. Ale tz że wciąż jest tendencja spadkowa.:-):-):-)
Już widzę po sobie że mając prawie 4 kg mniej mam mniejszy brzuch i mniej boczków na plecach (nadmiar skóry z brzucha został mi na bokach pleców:zawstydzona/y:). Czuję się szczuplejsza i mąż mówi że już widać:tak::tak::tak:

Polka
co do zastoju to ja też miałam (waga nie ruszła ok 4 dni), ale kiedyś i tak musi ruszyć. Mi teraz sie okres kończy to chyba dlatego co stało, teraz się ruszyło:tak:
Jestem na 2-gim dniu protein. Zjem dzisiaj na obiadek wędzone udko i kotleciki proteinowe.
Ja dołanczam do diety jeszcze herbatkę odchudzającą, jagody, grejpfruta, pozwalam sobie na gotową pastę jajeczną Lisnera (tam jest majonez:confused:), czy jogurty owocowe Light. Brakuje mi owoców w tej diecie, tam jest cukier. Słodzę herbatę pół łyżeczki cukru, czasem dodaje zwykłą mąkę do dań. Nie przestrzegam dokładnie diety, bo jeśli widzę że chudnę mimo to, nie chcę się wyzbywać wszytskiego. Bedę miała mniej nowości do wprowadzenia do III fazy:tak: nie będzie takiego szoku, że nagle wprowadzę węglowodany.

A ja wczoraj postanowiłam się zmierzyć:
Bilans diety w 14 dni:
-4 kg
obwód kiedyś: obwód dziś:
biust 96 cm 93 cm
pas 80 cm 77 cm
biodra 100 cm 98 cm
myślę że wynik jak najbardziej OK :-):-)

reklama
Ha-NN-aH - gratuluję. Życzę kolejnych postepów.

A ja dzisiaj przeżyłam szok jak weszłam na wagę. mam 1kg do przodu. Zbliża mi się miesiączka więc zwalam na to ale i tak się załamałam. :-(Nie objadałam się więc to niemożliwwe żebym od razu przytyła. Niech już mi się pojawi ta miesiączka bo muszę sprawdzić czy to rzeczywiście przez nią ten kg dodatkowy.

Do góry