reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KIEDY okres po poronieniu / zabiegu??

Bo to jest taki temat tabu. Każdy to przeżywa po swojemu i dla każdego to żałoba. W moim otoczeniu też jest sporo dziewczyn które poronily i też nigdy nie zdawałam sobie z tego sprawy, że to takie częste zjawisko. W pracy mam 3 koleżanki poza pracą też 3, 3 kuzynki i moja mama i pewnie wiele jeszcze kobiet. Nie każdy jest w stanie o tym mówić. Ja też gak miałam dlatego łatwiej mi było tu napisać. Wyzalic się.

reklama
Niestety tak. Poroniłam samoistnie a po 2 tyg okazało się że konieczny jest zabieg.
Masz jakieś zalecenia odnośnie kolejnych starań ? U mnie było 3 pełne cykle i teraz z biegiem czasu cieszę się że czekaliśmy ile nam gin kazał. Bo koleżanka stwierdziła że nie będzie czekała bo ktoś jej powiedział że organizm sam wie kiedy jest w stanie przyjąć maluszka. Zaszła w 1 cyklu i znów poronila.

Zalezy co bylo prawdopodobna przyczyna poronienia pierwszego u mnie zapewne wysokie tsh tarczycy a to zbija sie dlugo wiec zajscie szybko w ciaze to nieodpowiedzialne majac swiadomosc ze ze zdrowkiem jest cos nie tak
Mi gin pozwolil starac sie po 2 pelnych miesiaczkach ale na 1 dziecku poparzestane bo zle dzieje sie u mnie w malzenstwie :/
Masz jakieś zalecenia odnośnie kolejnych starań ? U mnie było 3 pełne cykle i teraz z biegiem czasu cieszę się że czekaliśmy ile nam gin kazał. Bo koleżanka stwierdziła że nie będzie czekała bo ktoś jej powiedział że organizm sam wie kiedy jest w stanie przyjąć maluszka. Zaszła w 1 cyklu i znów poronila.

Zalezy co bylo prawdopodobna przyczyna poronienia pierwszego u mnie zapewne wysokie tsh tarczycy a to zbija sie dlugo wiec zajscie szybko w ciaze to nieodpowiedzialne majac swiadomosc ze ze zdrowkiem jest cos nie tak
Mi gin pozwolil starac sie po 2 pelnych miesiaczkach ale na 1 dziecku poparzestane bo zle dzieje sie u mnie w malzenstwie :/
Przykro mi, że tak się stało wiem co czujesz i do tego ze w małżeństwie źle. Mam nadzieję że się poprawi i wszystko się dobrze ułoży. Wiem że mega ciężko jest jak się nie ma oparcia w kimś bliskim. U mnie akurat mąż super ale teściowa strasznie to podsumowała jak jej powiedzieliśmy. Jak dobrze zrozumiałam masz już jakieś dziecko tak ?

A co do tsh to mój lekarz rodzinny mówił że min 6 tyg potrzeba żeby tsh wróciło do normy po ciąży ale wiadomo każdy organizm jest inny. Ja mam niedoczynność biorę euthyrox i w poprzedniej ciąży też miałam po poronieniu prawie 4 trafiłam na beznadziejnego lekarza oczywiście nfz teraz chodzę prywatnie i babeczka jest super.

Ja dopiero w środę idę na wizytę kontrolną po pierwszej @ po poronieniu. Mam ogromną nadzieję że powie że wszystko jest już zagojone.. Chociaż ostatnio boli mnie podbrzusze i kłują jajniki i zaczynam panikowac że znowu coś się dzieje.

Wsparcie najbliższych jest niesamowicie ważne. Ja akurat przez to co sie zdarzyło utwierdziłam się w przekonaniu że mam wspaniałego męża. Mam nadzieję że uda wam się naprawić relację w małżeństwie, bo warto mieć z kim dzielić te trudności ktore nas spotkały

Przykro mi, że tak się stało wiem co czujesz i do tego ze w małżeństwie źle. Mam nadzieję że się poprawi i wszystko się dobrze ułoży. Wiem że mega ciężko jest jak się nie ma oparcia w kimś bliskim. U mnie akurat mąż super ale teściowa strasznie to podsumowała jak jej powiedzieliśmy. Jak dobrze zrozumiałam masz już jakieś dziecko tak ?
Tak mamy 2 letnia Corcie moje sloneczko a co do malzenstwa maz chce juz zgody ale ja nie umiem wybaczyc :(
Za duzo we mnie zalu

Ja dopiero w środę idę na wizytę kontrolną po pierwszej @ po poronieniu. Mam ogromną nadzieję że powie że wszystko jest już zagojone.. Chociaż ostatnio boli mnie podbrzusze i kłują jajniki i zaczynam panikowac że znowu coś się dzieje.
Ja tak mialam na dni plodne.... Ja bylam u gin po poronieniu ale w ten czas mialam okres :/ mi kazal sie starac po drugim okresie

reklama
To może być od hormonów ja też tak miałam poza tym podczas @ zluszcza się endometrium by przygotować się do następnego cyklu. No i macica i jajniki muszą wrócić do stanu poprzedniego bo wszystko już było rozpulchnione i się rozciagalo mam nadzieję że u Ciebie właśnie to jest przyczyną.

Do góry